Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
15.5.16 23:26

@Haňulík Díky za info… to je právě ono. Syn má prognózu 165 cm a to si říkám, že není tragédie. Mít prognózu 130 cm, neuvažuju ani minutu. Rozhodně je dobré vědět, že jsou případy, kdy se začíná s léčbou třeba ve 12 letech a funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102599
16.5.16 08:57

@rychnov3 Jo, tak 165 cm u mi přijde celkem rozumné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4570
16.5.16 18:27

@rychnov3 jo to chápu, u nás 165 není prognoza ale krásný výsledek. Kdybych ji nechala jako trpaslíka bych si vyčítala. Dokonce jako diagnozu měla trpasličství 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
25.5.16 22:33

Tak nesu další zprávy.
Dnes mi volali z Hradce, druhý test vyšel taky jasně: nedostatek růstového hormonu. Zrovna nás objednali na konec června a začneme hned s léčbou. Prý není na co čekat, nevyrostl by, nemá z čeho.
S manželem jsme to probírali, asi nebudeme váhat a půjdeme do toho.
Mladý je s tím smířený, prohlašuje, že bude hodně statečný, až mu budeme píchat ty injekce.

Má někdo informace o té bezjehlové aplikaci??

Jinak jsem na srazu ze střední (fakt po dlouhé době) mluvila se spolužačkou, jejíž dcera má Turnerův syndrom. Tam se růstový hormon tvoří, ale tělo ho neumí využít. Dozvěděla jsem se od ní zajímavé věci. Např. to, že růstový hormon u holčiček má vliv i na růst dělohy, kdyby se nepíchal, děloha by nevyrostla a děvče by nemohlo mít děti. Ani u těch kluků to prý není otázka jen výšky, ale i celkového zdraví. Více tady:

http://www.poruchy-rustu.cz/

No, držme si palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4570
26.5.16 07:21

@rychnov3 ano nejde jen o růst, proto si ho někdy píchají lidi i v dospělosti, ovlivňnuje i jiné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4570
26.5.16 07:22

@rychnov3 no my máme jehlové aplikátory ale dcera už je velká a od začátku si to píchá sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
26.5.16 23:13

@Haňulík Já vím, že nejde jen o růst. Máme výbornou pediatričku, všechno mi k tomu vysvětlila.
Jo, to taky plánuju, že se to brzy naučí sám, ale asi to dřív než v první třídě nebude. Hlavně to naučit ještě babičky, aby u toho neplakaly…

(Já jsem taková ta „tvrdá“. Píchala jsem si při IVF hormony, vím, že to „skoro nebolí“, takže věřím, že to zvládne. Navíc - litovat ho, to by nic nevyřešilo. Musí se to brát jako fakt a jako to nejlepší, co jsme mohli udělat. Jen aby to tak pochopily i babičky… ty to zatím mají za týrání…)… samozřejmě jsem „tvrdá“ jen trochu, samozřejmě to chápu, že se bude bát a bude ho to bolet, ale zároveň to beru tak, že kdo jiný má být nohama na zemi než já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4570
28.5.16 09:56

@rychnov3 no jasně hlavně nelitovat, jsou na světě horší nemoci a děti co trpí více, takhle jsem se to snažila dětem vysvětlit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heb
124
20.7.16 20:12

Jsem ráda, že jsem objevila takhle aktuální diskuzi. Začali jsme píchat růsťák synovi (3 roky) a jsou z toho hrozné scény. Za jak dlouho si na to vaše děti zvykly? Je mi ho fakt líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
20.7.16 23:41

@heb růstový hormon nepíchám, ale prosím tě, kolik měl syn ve 3 letech? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
21.7.16 01:38

@heb U nás v pohodě. Ale do dcery pořád někdo bodal a mnohem hůř, takže ta pidijehlička je v pohodě. Ani sem se nesnažila na to dávat ten kryt, aby to neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
21.7.16 01:42

Akorát teda teď už pícháme až usne, protože jakmile jsem píchla před, tak se zázračne probrala a nespala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
heb
124
21.7.16 10:31

@Anik6 Proč? Měl 86 cm.
@kotyk Po usnutí bych se asi bála, že ho to vzbudí a bude hrozně vyvádět. Ale jinak by to bylo pro nás taky řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
24.7.16 23:06

@heb… trvalo to tři týdny. Už jsem chtěla volat doktorce a konzultovat, jak na něj. Jenže pak zasáhla babička a sdělila malému, že kdyby dělal takové scény u ní, že by tam nemohl být na prázdninách. Takže syn prohlásil, že už bude statečný. Od té doby si vezme vždycky do ruky nějakou hračku, nedívá se na to, a je to jako nic. Dnes poprvé spí u babičky a prý bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
17.8.16 11:23

Ahoj, můžu poprosit o info? Kolik taková léčba růstovým hormonem stojí? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie