Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
4.1.16 22:32

@lizzi.12 Jehel se nebojím. Stimulovala jsem na IVF, takže si to umím představit (pokud si to představuju dobře).

Jinak syn je živý až moc. Unavený není, chytrý je jak opice, co se týká mozku je před vrstevníky. (Od roka a půl mluví ve větách apod.) Tak třeba to fakt nebude hormonem. Uvidíme.

@kotyk Díky za info. Fakt jsem myslela, že jde „jen“ o výšku.

@j.a.n.i1 Chodíme do HK do fakultky k MUDr. Davidovi Neumannovi, Ph. D. Myslím, že je odborník. Jo, je to nafoukanej chlap, rád se předvádí, asi lépe se chová k MUDr. a Ing., prostě „normální“ doktor. Ale myslím, že se dětem věnuje s příslušnou péčí. Jo, asi bych ho doporučila.

Jinak postup v HK je stejný jak píše Lizzi. Nejdřív odběr krve na takové věci jako cukrovku, bezlepkovku apod. Pak inzulínový test a rentgen na kostní věk. Pokud by to vyšlo špatně, je v plánu magnetická rezonance s hospitalizací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101625
4.1.16 22:39

@rychnov3 Jo, cukrovku a bezlepkovku nám udělala dětská, zatím čekáme na výsledky toho lepku, zbytek je ok. A ten inzulínový test probíhá jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
5.1.16 18:21

@j.a.n.i1 O tom se píše taky tady na e-miminu v diskusi „Test na růstový hormon“. Tam to popisují holky přesně, my na to teprve jdeme, tedy syn jde, takže nevím víc, než se píše v diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
5.1.16 18:31
@panikralickova píše:
@kamánek no já nevím, „partner trvá“.
A proč jako trvá???
Já mám 153 cm, vystudované 2 VŠ, jsem šťastně vdaná, mám syna.
Jasně, je vopruz, že člověk blbě shání oblečení, že si občas někam musí vzít stoličku a že v autě je to tip-top a občas nepohodlné (jako třeba vzít si lístek z parkovacího automatu je občas akrobatický výkon).
Ale že by tohle byly důvody, proč do sebe nechat píchat růstový hormon, no, nevím, nevím.

Díky za popis. Já to řeším u kluka. Má předpoklad 165 cm, což mi přijde v pohodě, ale manželovi, který má 185 cm, to přijde málo.
Ptala jsem se kolegy, který má 165 cm, má VŠ, je ředitel malé firmy, má ženu a dítě, je prostě normální spokojený chlap. Říkal, že u „normální“ výšky 165 cm by do hormonů nešel, u výšky pod 150 cm by do toho šel. Je hezké, že to bereš pozitivně, hlavně spojení „akrobatický výkon“ mě pobavilo… Ale mému chlapovi něco takového říkat… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.16 19:08

@rychnov3 mám podobného kamaráda. Taky VŠ, krásná manželka, 2 děti, pracuje jako opravdu TOP manažer (a že tohle slovo je nadužívané, tak v jeho případě to platí).
Sportuje, má to v hlavě srovnané… Celá jeho rodina je menší.

Přijde mi rozumné nechat udělat ten test a pokud bude nedostatek růstového hormonu, tak do toho jít. Jak už tu bylo psáno, je to nejenom o růstu. Vzhledem k tomu, jak je to drahá léčba, tak jí nikomu nebudou dávat „jen tak“, aby povyrostl pár cm. U geneticky malého vzrůstu to stejně nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
5.1.16 23:32

@panikralickova Jo, jo, díky za uklidnění. Nechám udělat testy, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
6.1.16 07:24

@panikralickova přesně tak, pokud by byl člověk malý geneticky a měl měřit 165 cm tak mu opravdu nic nedají. Naše dcera by měla asi jen 130 protože růst přestala. Trápila se, i když měla odklad i tak byla o hlavu menší než ostatní. Včera se měřila a má už 160 cm!!! Jupíí. Dnes jedeme na endo na kontrolu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.1.16 08:22

@Haňulík 160 cm, to je luxus. Gratuluji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
6.1.16 20:30

@Haňulík to je super, to vam moc preju :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
6.1.16 20:53

@Haňulík Gratuluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
8.1.16 07:06

Holky děkuji!! Přeji vám ať se vám to taky podaří. My máme kostní věk o dva roky opožděn, takže ještě prý porosteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.16 00:06

@rychnov3 jak jste dopadli na vyšetření?
Já jdu příští týden se synem do rizikovky, asi se budu muset poptat na nějaké vyšetření ohledně růstu. Jsou mu 2 roky 8 měsíců a má 87 cm. Dlouho se držel kolem 10 percentilu, ale teď je na nějakém 2-3 percentilu a to už mne začíná znervoznovat. Tak uvidíme, co mi řekne doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
26.2.16 00:09

@panikralickova Díky za optání, dopadli jsme dobře.
Vyšetření proběhlo v pohodě, fakt to hodně hlídali, inzulin mu píchli v půl deváté ráno a propouštěli nás až v půl druhé. Nejmenší hodnotu cukru měl 2, ale snášel to dobře, byl jen takový „vláčný“, jinak nic. Rentgen ruky na zjištění kostního věku taky proběhl bez problémů. Výsledky budou za měsíc.
Aktuálně má syn 92 cm a je mu 3 roky a 3 měsíce… na vysvětlení: já se nebojím výsledku, já se bála průběhu testu. Takže proto jsme „dopadli dobře“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.16 00:24

@rychnov3 super, že to malý zvládnul. Je statečný! Prosím, jak se dělá RTG u takhle malého dítěte? Můj chlapeček nevydrží chvilku v klidu :).
Držím palce na výsledky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
26.2.16 07:13

@panikralickova ten rtg je rychlovka jen tam položí ručičku a za vteřinku to je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí