Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3590
17.8.16 16:51
@mišule4 píše:
Ahoj, můžu poprosit o info? Kolik taková léčba růstovým hormonem stojí? Děkuji

všechno proplácí pojišťovna dostáváme k tomu v lékárně i alkoholové dezinfekce k potírání před vpichem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
17.8.16 16:56

Mladý má teď p15 let a včera jsme byli na kontrole měří 156,5 cm ale váha 39 kg kostní věk má menší o rok a půl a byli jsme i na rentgenu tak snad ještě nemá uzavřeno a poroste ještě měl by vyrůst do 168 cm což by bylo fajn ale už teď mě předrostl takže jsem nejmenší kromě dcery 1 měsíc :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
17.8.16 21:26

@stáťáva Doktoři Ti řeknou. I v tomto věku by to měla hradit pojišťovna, myslím si. Otázkou je, jak to bude fungovat, nám doktor říkal, že nejlepší odezva je právě v nejmenším věku (třeba od čtyř do sedmi). Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
18.8.16 06:38

@stáťáva Díky moc :kytka: my jsme byli taky teď právě na kontrole, dcera 11 let a 142,7cm, jenže dostala menses, čímž se prý růst u dívek zastavuje nebo minimálně zpomaluje a tak příští týden rtg a odběry a uvidíme, co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
19.8.16 11:52

@mišule4 to je fakt s tím menses u dívek držím palce ať doroste aspoň do 150 cm. My jsme právě začalo taky pozdě začala jsem jeho výšku řešit až v 10
Letech kdy to byl velký rozdíl ve třídě oproti vrstevníkům sama dr to uznala že se mohlo nebo mělo začít driv no co už ale hlavně že roste už těch 156 je super ja mám 154 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.9.16 11:17

Dobrý den,

jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi, protože mě děsně udivuje, že nás nikdo neposlal na endokrinologii - moje holčička má 2roky a 8 měsíců a měří 80cm. Což je samozřejmě hodně málo, tak jsem si tam došla sama a bylo mi řečeno, že máme co nejrychleji podstoupit vyšetření a začít s léčbou. Pan doktor nám to podal tak, že si to máme pořádně rozmyslet, že je to nákladné a podle toho, co říkal, tak nám přišlo, že si to máme sami hradit – nějak vyplynulo z toho, že okolo 12tisíc měsíčně, což je „uf“. Ale jak tak čtu, tak to myslel nejspíše na pojišťovnu, ať toho člověk nezneužívá… Fakt je, že je hrozná ta představa - píchat malé bobce několik let do nožky jehličku :-(, ale než aby nám zůstala taková maličká, tak to raději pořeším a obzvlášť, když to má i vedlejší příznivé účinky! Manžel to bere jako týrání, takže na to budu sama :-(. Jsem moc ráda za tuto diskuzi – člověk ví, že není sám a že se to dá zvládnout!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
3.9.16 11:20

Jen ještě dodám – mám starší dceru – 13,5 let a když dostala menstruaci, tak jí strašili, že zůstane takto malá – měla 148. To bylo asi před necelým rokem. Teď má 158 cm – rostla i přesto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
4.9.16 20:40

@Janča000 tak to je fajn že vám dcera ještě vyrostla moje má taky 158 a je o 4 cm vyšší což jsem ráda, my když jsme s léčbou začínali tak jsem se ji ptala na vedlejší účinky a veškerý žádný víc o tom přečteš na www.porucharustu.cz, anebo vyrostu.cz. nevím jak dlouo ještě budem aplikovat a jestli se bude píchat i v dospělosti a jako týrání bych to nebrala ptž cukrovkáři si taky píchají léky a to je to samé taky léčbs takže co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
5.9.16 23:58

Úplně mi čtete myšlenky - také jsem to porovnávala k inzulínu u cukrovky… Tak třeba manžel zmoudří :-D. Ale moc tomu nevěřím - u Vojtovy metody také bručel a moc mi v tom nepomáhal - ale vydržela jsem :cert: a dneska toho nelituji!!! Moc se bojím o tu mou nejmenší - ta, co má skoro 3 roky a vypadá jako roční miminko :-). Příští týden budu mít více času, tak si to celé pořádně pročtu - toto jsem musela číst, abych trošku uklidnila své obavy… Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
19.10.16 21:58

Chtěla bych se zeptat, kdo aktuálně píchá růstový hormon, nás to ted čeká u dvojčat, je jim 4 a půl, chtěla bych se zeptat, jestli vidíte nějaké výsledky, jak to Vaše děti zvládají, zvládali hlavně ty začátky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.16 23:01

Má tu někdo dceru s turnerovým syndromem, které začínáte píchat růstový hormon?

• Citovat
  • Upravit
1096
19.10.16 23:44

konzultace výšky

Ahoj, omluva, že se trochu vetřu do diskuse. Dcera 3 roky a 4 měsíce, dnes měřená na 94 cm- od tříleté prohlídky mi nepoporostla. Je zatím v tabulkách někde pod 10.percentilem, ale padá to. Maličká od narození, hraniční míra pro donosene děti -46 cm. Krátké nožičky:( pomalý růst vlasů- teprv první culicek, nestrihány!, nehtů, zubů- nemá ještě co mít má, první zub na 15 měsících. Je ale v tabulkách ještě a to je mantra doktorky. Ja 174, manžel 171 cm. Řešily byste nějak už nyní, nebo jen sledovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
20.10.16 09:05

@Gabriela1234 moc děkuji za odpoved, taky se mi moc nezdá to pichání ve spánku, taky bych to brali jako zdradu, tak zkusíme to zajet jako rituál, čeká nás zaškolení druhého listopadu a pak už se do toho pustíme :lol: Chodí někde spát i jinde mimo domov, nebo pícháš jenom ty :hug: @Rezii v tom věku, už jsme byli zařazeni na endokrinologii, zašla bych se možná poradit tam, myslím, že udělají jen nějaké odběry a budou ji více hlídat, kdyby došlo k nějakému dalšímu propadu, kdyby si svoji výšku nedržela, jinak děti rostou skokově, takže to že nevyrostla za pár měsiců nemusí nic znamenat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
20.10.16 09:23

@R2 tak my máme termín taky 2.11. na zaškolení. Diskuzi jsem celou nečetl a, sym má 6,5 roku. Včera jsme mu to řekli, že budeme dávat razítko do nožky. Bojí se toho, ale je rozumný, tak snad to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
20.10.16 09:41

@Lístečka a kde pak se jdete zaškolovat, do kterého centra, holky mají teprve 4 a půl a taky se toho prozatím bojí, ale asi víc s neznamého, než se samotného píchaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí