Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
8.9.17 10:30

Jsme u 3 perc, máme 125cm, stimulační testy vyšly nízký, igf1 nízký a nevim co ještě…takže nám to bylo doporučeno. Překvapilo mě, že se musí rh uchovávat 2-8 stupnů. Na dovču letadlem se dá zřejmě použít chladící pouzdro na inzulín. A může rh normálně přes rentgen? Na stránkách motola píšou jednodenní převoz bez chlazení(ne v pařáku za oknem auta) vydrží. Máte s tím nějakou zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
8.9.17 13:42

@rolk já jsem si to zjištovala, když jsme začali píchat, že růstový hormon, má být vždycky v ledničce, když přejiždím tu po Čr, ozdravovna, dovolená používáme, chladící box, a na krátké trasy, chladící tašku. Přes hranice jsme ještě nejeli, ale zjištovala jsem si to, že to snad není tak jednoduché, že musí být potvrzení od lékaře pro převáženi růstového hormonu v angličtině ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
10.9.17 23:57

… přes hranice jezdíme běžně a žádné zprávy s sebou neberu. Jezdíme s karavanem a pochybuju, že by někdo v lednici hledal pero.
Ale vůbec netuším, jak bych řešila, kdybychom náhodou chtěli letět letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.9.17 19:06

Nové pero

Ahoj, používáte někdo pero Nutropin Aq pen?
Přešli jsme na něj z bezjehlového, ale ještě nemám vychytané ty dávky..teoreticky nám to vychází na celé, ale nevím jak by pero reagovalo kdyby v něm nebyla potřebná dávka..návod je dost strohý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
11.9.17 21:28

@lizzi.12 my máme to samé péro, kolik máte dávku, nerozumím, někdy když končí ampule, tak už mi potřebné množství nejde nastavit, někdy jde, hlídám si to, jestli tam ještě něco je, nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.9.17 21:46

@R2 máme dávku 1,0.Takže by to mělo dát přesně na 10 dávek
u inzulínových per vím, že když není celá potřebná dávka, po aplikaci se dávkovcí tlačítko zastaví na dávce, která už v peru není a je jí třeba dodat..
tady je sice vidět stupnice, ale stejně mi to přijde nepřesné. Nastavit větší dávku, než podle mě v peru je jsem zkoušela a to mě pustilo..
je to srozumitelné?
sestry jsem se ptala co dělat, když v peru není dostatečná dávka a ta řekla, že to nemám řešit, že můžu dát klidně 0,7-to mi připadá teda „nevhodné“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
11.9.17 22:37

My jsme dostali jednoznačný pokyn, že když dávka nestačí, tak se dá snížená a rozhodně se nedopíchává. Prostě má jednou míň.
Konkrétně dáváme 0,55, když se při natažení zastaví na 0,3, dám 0,3 a víc to neřeším, pero vyhodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
11.9.17 22:41

@rychnov3 Aha.No dcera roste pomaloučku a Dr se vždy ptá, jestli nevynecháváme, dáváme správnou dávku atd..
Dobrá tedy, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
12.9.17 11:19

@lizzi.12 já si myslím, že když v peru není dostatečná dávka, dá se zbytek, nedopichávám, ale nám se to ještě teda nestalo, že by nestačila, někdy prostě,,kapku,, vyhodím,,to by nebylo k ničemu to dopichavát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
12.9.17 21:23

… a to je druhá varianta. Když nestačí, tak to vyhodím a dám plnou dávku z nového pera. Ale syn roste dobře, takže to moc neřeším a klidně dám 3,5 místo 5,5… a taky mě trápí vyhazování zbytku hormonu. Do vody to nepatří, na skládku taky ne, přitom se má prázdné pero likvidovat jako komunální odpad, i když tam zbytek vždy je. No nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
13.10.17 14:18

Obnovuji diskuzi, dnes jsem se synem byla na petilete prohlídce, má 101 cm a 15,5 kg, doktor říkal, že dostaneme žádanky na endokrinologii, ja mám 153 cm a manžel 187 cm, pichali jste někdo už v takhle nízkém věku? Dost se toho bojim :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
13.10.17 15:25

@štěpánka11 já mám 152a manžel 192 cm, a holkám jsme začali píchat ve 4 letech ted je jim 5 a čtrt píchání zvládají v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
13.10.17 15:37

@R2 Děkuji za odpověď :) jak na tom holky byly? Já mám ještě mladšího syna a ten má na 18m 87 cm a 13 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
13.10.17 22:54

@štěpánka11 Synovi pícháme růstový hormon od 3 let a 10 měsíců. Teď mu je čerstvě pět, za 14 měsíců léčby vyrostl 11 cm a dostal se z pozice „pod grafem“ na 10. percentil. Takže ač jsem léčbu dost zvažovala, nakonec jsem ráda, že to zabírá.
Bez hormonů měl prognózu 165, s hormony prý 175 cm. Deficit růstového hormonu potvrzen dvěma nezávislými testy. Samozřejmě zjišťován kostní věk a CT mozku (v narkóze). To jen na vysvětlení, že ty hormony nedostanete hned, i ta vyšetření zaberou dost času. A třeba zjistí, že je dědičně malý po Vás a na to hormony nezabírají. Ty zabírají jen v případě, že se hormon netvoří sám a musí se dodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
13.10.17 22:56

Výsledky pětileté prohlídky: 107 cm, 18 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí