Pícháte růstový hormon?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
8.5.18 09:43

Bezjehelny aplikator Zoma ject

Ahoj holky! Jsem ráda že jsem objevila vaší diskusi. Používáte nekdo toto pero? My píchame si 2 měsíce a někdy nám v místě aplikace zůstává kapička, někdy malá, někdy žádná a někdy je toho tolik že mám pocit že se dovnitř nedostalo vůbec nic. :( Malá moc nespolupracuje, zatíná stehenní svaly a nevím zda to není tím. Pritom tlacim vzdy stejne. Nemate nekdo podobnou zkušenost? když jí to v noci pichame do břicha je to suche, ale když je vzhůru do břicha to nechce. a přijde mi lepší naučit rituál píchnout a spát než se k ní v noci potají plížit. Zvazuji to jehelne, ale malá má úplnou hrůzu z píchání, proto nám doporučili toto. Vždycky mi tady dobře poradili, tak to zkouším zas… Moc děkuji za jakoukoliv radu a příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.5.18 10:13

@charco
Ahoj, toto pero jsme pouzivali 5 let, ze stejneho duvodu jako vy. Dceri bylo 5 kdyz jsme zacinali.
Cele roky me taky trapilo ze tam zustavala vlhkost na kuzi.
Loni jsme presli na jehlovy a mala kapicka tam byva take.Ale mam z toho lepsi pocit nez ze Zomika..
Pravdou je, ze dcerka roste i pres hormon na dolni hranici, tzn cca 6 cm za rok, jen v prvnim roce to bylo vic. Pristi rok zrejme zacne menstruovat a dnes ma v 11 ti letech jen 133 cm.
Samozrejme si rikam jestli jsme s jinym aplikatorem nemohli dosahnout lepsich vysledku…
Ted mame pero Nutropin Aq pen.
Dcera si picha sama.Jsou u nej k dispozici i krytky, kdy jehla neni videt, takze pro dite z psych. hlediska super.My teda nepouzivame.
Nutno dodat, ze bolest je spis mensi nez u Zomika, tam jak se to pere pod tlakem, tak to bolelo pry vic.Kdyz jsme zacali pouzivat toto nove, dcera se bala jehly, ale chtela na ni videt a nedavat kryt.Pak zustala prekvaprna, ze to skoro neboli.
Takze podtrzeno secteno-dle meho je jehlovy lepsi.
Tezko rict, jestli by vyrostla vic kdybychom ho pouzivali od zacatku.To uz se nedozvime.
My jezdime do Motola, rikali nam ze pro jake pero se rozhodneme, takove budeme mit, ze to nejde zase zmenit. Pozadala jsrm o jine po 5 ti letech z duvodu hlavne toho, ze apl je slozitejsi a na Skole v prirode to nezvladli, musela jsem tam jet.
Bez problemu vyhoveli.
Snad ti bude ma odpoved trochu uzitecna.
Kdyby neco, jsem tady????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
8.5.18 20:42

Máte někdo easypod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.5.18 17:31

Easypod a aplikace

@jaruv Ahoj, používáme Easypod již rok. Nemáme srovnání, ale funguje nám velmi dobře. Syn (9 let) si velmi rychle zvykl, líbilo se mu, že Easypod vypadá jako velký mobil, má digitální displej, je to prostě pro něj taková „vychytávka“.
Při aplikaci není vůbec vidět jehla, a to je pro něj asi to nejdůležitější! Příprava na aplikaci i samotná aplikace je velmi snadná, většinou to zvládne už syn sám s malou dopomocí. Když máme novou cartridge (amplulku s dávkou), mívá na kůži větší kapičku, drobná kapička (cca 0,5mm) bývá téměř vždy. To mne ze začátku znejistilo, doteď nevím, jestli je to tak v pořádku. Lékařka mu upravila v nastavení easypodu hloubku a délku vpichu, poté se to trochu upravilo. Za nás je tedy Easypod na 1 pro snadné a „user-friendly“ používání.

Za rok syn vyrostl 8,2 cm, před růstákem to bylo cca 4 cm/rok (nyní měří 129,2 cm - věk 9 let a 10 měs). Dle lékařky je ten růst i tak pomalý, nedokážu posoudit…Během roku jsme min. 12× zapomněli růsták aplikovat, dle ní to může být i důvod…Jinak s rychlejším růstem nastoupila bolest kolene, kvůli které chodil na rehabilitaci. To mívají děti s rychlejším růstem i bez aplikaci RH.

Doufám, že vám info k Easypodu pomohla, kdyžtak se zeptejte na víc :-)
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
16.5.18 08:47

Nutropin Aq pen

@charco ahoj, máme jehlové pero už 5rokem a maximální spokojenost. Dítě se naučí aplikovat po určité době samo. Nezůstává žádná kapka ani tekutina v okolí.(žádná ztráta).Vzala jsem to zkrátka s dcerkou rituálně. Vyčistila si zuby, vytáhla si pero(aby se sehřálo na požadovanou teplotu),píchla jsem zpočátku já, později (asi po roce) ona sama.Po aplikaci jsme měli přečtení pohádky z knížky, nebo ještě chvilku mohla na tablet, aby na to tolik nemyslela. Když v tom budete mít pravidelnost, dítě se rychle naučí. Jezdí normálně na tábory letní, na Švp se školou, bere si ho k babičce, už je to součást našeho vybavení na cesty. Roste s ním velmi dobře. Krásně prospívá. Pokud nemá dítko rádo jehly a nechce vidět vpich, je tam krytka.
Mějte se krásně, růstu a centimetříkům zdar!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.18 15:43

Dobry den chtěla bych se zeptam je mi 16 let a měřím 151cm a chtěla bych vyrůst proto přemýšlím že bych si začala píchat růstový horomon, ale menstruovat jsem začala ve 14ti letech a říká se že po 2 roku menstruace už dívka nevyroste a tak se chci zeptat jestli mi to pomůže stačí jen 5cm. :nevim:
Předem děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
7974
24.6.18 17:02
@Anonymní píše:
Dobry den chtěla bych se zeptam je mi 16 let a měřím 151cm a chtěla bych vyrůst proto přemýšlím že bych si začala píchat růstový horomon, ale menstruovat jsem začala ve 14ti letech a říká se že po 2 roku menstruace už dívka nevyroste a tak se chci zeptat jestli mi to pomůže stačí jen 5cm. :nevim:
Předem děkuji za odpověď.

Záleží na kostním věku a stavu růstových štěrbin. Teoreticky a s velkým štěstím by mohl růstový hormon ještě zabrat, i když 5+ už to asi nebude. Ale je mnohem větší pravděpodobnost, že je v tomhle věku už pozdě. Jak na tom seš zjistíš na dětské endokrinologii. Ideál je žádanka přes pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
16.11.18 08:00

Ahoj, zdravim… Chtela bych se zeptat, s jakym aplikatorem rustoveho hormonu jste spokojene u tech nejmenších dětí. Včera mi volala doktorka z Motola, ze komise schvalila synovu lecbu a do pondeli se mam rozhodnout, jaký budeme chtit aplikator, zda verzi s jehlou nebo bez. Po procteni diskuze se priklanim spise k peru s jehlou. Rada bych co nejjednodušší aplikaci… :think: :nevim:

Je tady nekdo, kdo zacinal s lecbou uz ve dvou letech veku? Syn ma tezkou poruchu rustu na genetickem podkladu, narodil se v terminu 2,1 kg, 44 cm a ted v temer dvou letech 7,7 kg a 72 cm. Je porad mimino. Uz kdyz jsme zacinali chodit na endokrinologii, mluvila doktorka o podavani hormonu cca od tri az čtyř let, proto me to dost zaskocilo, ze uz…

Dekuji za vase rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
17.11.18 07:07

Opravdu nikdo neporadí, jaké pero s co nejjednodušší aplikací??? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
18.11.18 19:48

@Budrum my máme nutropin a jsem s ním spokojená a holky si taky nějak extra nestěžují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.11.18 00:20

@R2 Díky za odpověď. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
24.11.18 21:26

Genotropin - pero s jehlou. Fakt spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
28.11.18 11:18

Bezjehelny aplikator Zoma ject

@Lizzi 12Chtěla bych poděkovat za radu. My máme se zomajectem úplně stejný pocit. Nicméně jsme začali pichat v únoru av září na kontrole, měla malá o 5,5 cm vice. Takže to co rostla normálně rok, teď vyrostla za půl roku. :D takže to funguje asi dobře :D ale k diskusi jaké pero je DOBRÉ, bych tohle rozhodně NEDOPORUČILA dávka se vlastně tlačí pouze tlakem, takže když malá trochu zatne svaly, přijde mi že se dávka neprotlaci celá . A nebo s ním neumime :roll: :roll: a omlouvám se výrobcům. :lol: za mě tedy závěr: jsem šťastná že děcko roste, ale kdybych mohla vybírat znovu, šla bych do něčeho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
5.12.18 06:42

Diky, nakonec jsem to vicemene nechala na doktorce… chtela jsem co nejjednodušší aplikaci… Dostali jsme Nordi pen. Syn plakal jen poprve. Ted ho nechavame, at si sam otre stehno dezinfekci a diva se na to a dobry, pak rekneme, ze je sikulka a on si zatleska… :srdce: (Budou mu dva roky.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.12.18 05:36

Odcizené pero :(

Zdravím všechny diskutující.
Prosím má někdo zkušenost se ztrátou nebo odcizením pera na růstový hormon?
Včera večer jsme se vrátili z návštěvy a já měla milion věcí na odnešeni z auta ,tak že půjdu na dvakrát.
Nechala jsem taštičku s perem v autě na zadní sedačce ještě s jednou taškou.
Nahoře jsem uložila malou do postele ,pořád jsem si říkala že musím do toho auta,ale únava zapracovala a usnula jsem taky.pred chvílí jsem se probrala a hned jsem běžela do auta, jenže auto bylo celou noc odemčené a obě tašky v háji :,( :,( :,(
Do nemocnice jsem ihned poslala maila.
Netušíte někdo jak se tohle řeší?
Jestli když to byla moje chyba jestli nové musím platit atd?
Díky za případné reakce..
Jsem z toho celkem špatná :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí