Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucias12 Tak my ho nemáme, zatím jsme ve fázi zjišťování, oni rostou, ale pomalu…
@j.a.n.i1 Tak v tom případě, pokud budou zjištění taková, že vám ten růstový hormon dají, tak by díky němu mohli dost vyrůst… Já jsem tehdy taky rostla, ale pomalu… Růstový hormon mi pomohl tak, že nyní mám 153 cm. Předpoklad bez něho byl 134.
. I takhle jsem dost malá, ale už to není žádná tragédie
.
@Lucias12 Tak na holku mi to přijde v pohodě
u kluka by to bylo horší…
@Lucias12 píše:
@j.a.n.i1 Pokud si to dobře pamatuji ze svého dětství, kdy jsem si růstový hormon píchala, tak je to lepší… Kostní věk znamená tzv. uzavírání růstu, takže pokud je opožděný, tak je naděje, že bude moci déle píchat růstový hormon a tím pádem více poporoste.
Ty jsi brala v minulosti rustovy hormon? Jak dlouho a bereš ho stále?
@Martann Brala jsem ho skoro osm let a už ho neberu… Začala jsem ho brát před nějakými 25 lety…
Mohu vás poprosit, kde kupujete a za kolik???Potreboval bych taky. Dekuji **
Edit admin - odstraněny kontaktní údaje
Růstový hormon jsem dostávala v nemocnici. Tudíž přes pojišťovnu… Pokud myslíte něco jiného, tak netuším
.
Ahoj vsem,
precetla jsem celou diskuzi a rada bych na vas mela dotaz. Dceri je 33 mesicu a meri 88,5-89cm. Uz delsi dobu se pohybuje kolem 6.-7. percentilu. Bojim se vysledne vysky. Pokud bude vse v poradku, snad dosahne na 155cm. To ale znamena, ze se nesmi dal propadnout (uz propadla 2×) v grafu a nesmi nastat predcasna puberta. Tedy spousta nejistnych predpokladu…
Ja merim 168cm a manzel 178cm. Nechapeme to, ja si to davam za vinu (ze jsem nepribrala dost v tehotenstvi) apod. Pediatr nas uklidnuje a chce abychom pockali (pokud se propadne pod 3. percentil). Jsem ale hrozne nervozni a rada bych podstoupila nejake vysetreni uz ted.
Mam dotaz na mensi maminky nebo maminky s mensimi dcerami(omlouvam se, pokud vyzni hloupe, opravdu to tak nemyslim) - jak vnimate svou mensi vysku (150-155cm)? Bojim se, ze dcera bude sikanovana, ze bude mit problemy v osobnim zivote, ze bude trpet depresemi, bude diskriminovana v profesnim zivote apod. Jsou tyto obavy opodstatnene? Pokud byste mely moznost povyrust - vyuzily byste toho?
Moc dekuji za odpovedi a jeste jednou se omlouvam za svuj (ponekud zoufaly) dotaz…
Tvoje obavy jsou zbytečné. Sama mám 155 Cm, vystudovala jsem vysokou školu, před mateřskou jsem měla velmi dobre placené zaměstnání. Nikdy me nenapadlo, ze zrovna výška by tomu měla překážet, záleží snad na schopnostech, ne? Nikdy jsem kvůli své výšce nebyla sikanovana. A u chlapů to mělo taky spis opačný efekt - malá a křehká, přišlo jim to roztomilé. Buď v klidu:-)
Já mám sice „celých“ 159 cm, ale nijak mi to nikdy nevadilo. Sem tam poznámka od kamarádů nebo manžela, ale nikdy ne ve zlém. Akorát nejsem vidět třeba přes stojany s oblečením v obchodě
a mimochodem jsem nejvyšší žena v rodině, sestra a babička jsou ještě o půl hlavy menší
ale žádnou dědičnou chorobu nemáme, jsme prostě hobiti ![]()
Nedělala bych předčasné závěry. Už jste byli na endokrinologii? Moje dcera je taky malinká, já jsem byla taky malá a dorostla do 160 cm. Nikdy jsem z výšky neměla žádný trauma. Počkejte si na rentgenové vyšetření ruky a podle toho vám řeknou kolik malá vyroste.
@Kubíček H. Mam dceru…narozena rijen 2005 a ma 137cm…je moc sikovna, premiantka, ale vyskou se moc trapi…jeji spoluzacky jsou o dve hlavy vyssi…trapi ji to a nas s manzelem taky????
Rustovy hormon ji nechybi…je v grafu vzdy mezi 3_10percentil. je fakt, ze do skoly nastoupila uz v 5 letech, takze nekt.deti jsou aj o 2 roky starsi, ale nejednou si pobrecela.
Kdyz se ji nekdo smal, naucila jsem ji, at si rekne, ze ona mozna vyroste, ale ten, kdo se ji smeje bude stejne sprosty kdyz bude dospely.
Já mam 158 cm..nikdy me to v ničem neomezilo, dcera nebude o moc větší, ted je na 10 percentilu…u holčičky bych to neřešila..u chlapečka by mě to asi trošku štvalo.. ale ne nijak moc…neboj i malí lidi se mají dobře ![]()
Tak já nvm já mám 152cm, a v některých věcech mě to omezuje, ale nikdy jsem se tím nějak extra netrápila, sestra má více a trápila se tím hodně, a jinak ono třeba 152 a 160 je podle mě dost velký rozdíl už
Jinak teda mé holky nebyli vůbec v grafu, jeli dost pod, nedorostli by ani 145cm a to už mi připadalo teda hodně málo, a i potom co rok pícháme růsták, tak holky mají ted 5 a mají 96 a necelých 12kilo ![]()