Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mate nekdo zkusenost jak probehne angina bez teploty? Mam 15 mesicniho chlapecka a uz par dni ma bile rty a jazyk a spatne ji. Prikladala jsem to moucnivce, ale genciana nezabrala a dneska zacal mit hodne nakraply hlas jako by mu to sedlo na hlasivky. Az na to, ze je trochu vic oknourany mu ale mic neni. Mohla by to byt angina?
Angínu bez teplot jsem měla, i děti, ale to co popisuješ na angínu nevypadá, ta je na mandlích. Pokud to nemizí, zašla bych k doktorce.
Já mám teda opačnou zkušenost, jak je to angína tak mám horečky až to neni hezký.
Angína může být bez teploty..ale tohle co popisuješ bude spíš moučnivka, když napadne hlasivky, tak dítě chraptí..chce to poctivě vytírat pusu genciánkou, já jsem dávala i heřmánek..vyhodit všechny dudlíky, důkladně mýt všechno co strká do pusy..
@zdenik1988 Já jsem měla zrovna před dvěma týdny angínu, bez teplot, ani zvýčenou jsem neměla. Ale tohle na anginu nevypada, anginu poznas podle mandli - natekle, cervene, bolavé, nekdy i hnis..
tohle vypadá na moučnivku ![]()
Hnisave cepy a bolest v krku bez horecky ma moje dcera,4 roky. Resily byste to dr a atb??
Ahoj, jojo taky jsme meli anginu bez teploty, mala porad kaslala, tak jsem ji pak koukla do krku a mela osklive mandle plne cepu, jinak byla v pohode, jedla normalne..tak jsem jela k doktorce a byla to angina. Dostal to i bracha, ale ten kaslal tak o mesic dele, do krku mi nedal kouknout, tak pak mel 39 horecky..a to same..tak ja si myslim, ze by mozna pak ta teplota za nejaky cas stoupla..urcite bych sla k doktorce, at to posoudi.
@farska určitě bych to řešila s dr. Pokud necheš hned atb, tak jí nechej udělat výtěr z krku.