Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kup si Streptokill. Moje děti měly loni také několik angín za sebou a až tohle nám na doporučení pomohlo. Je to humáč (silně alkoholovo-bylinkové stříkadlo do krku), ale fakt pomáhá. Dávala jsem dětem při poslední angíně a už jsme ji zvládli bez atb (přitom streptokok z výtěru potvrzen). Teď ho používáme při každém náznaku bolesti v krku a nemoc se ani nerozjede.
Taky jsme si tím minulý školní rok prošli několikrát po sobě. Já dávam preventivně Baktoral a musím zatukat, od té doby nic..
Pokud jí nic není, atb bych už nedávala (já teda synovi ani sobě nenechám dát atb, pokud nám není vyloženě zle). Nechala bych jí už doma a pokračovala ve vitaminech a podpoře imunity.
@Anonymní píše:
Dobry den, holky, dcera 6 let v listopadu prvni streptokokova angina, atb na deset dni. Po atb vysledky negativni, ve skolce byla tyden a opět horecky a znovu potvrzeny streptokok a zase atb na 10 dni. Po dobrání atb stery negativni, dnes je to 10 den a vsimla jsem si ted ze ma opet bily jazyk ( ten stejny mela u anginy), neni bily cely jen uprostred. Nic ji neni, teplotu nema. Co ted? Je to zase opet angina? Me uz by svihlo, dávám ji colostrum, imunoglukany a bactoral a asi k nicemu. Je to normalni opet angina? Jak uz byste to řešili u mudr? Dekuji
jestli jí nic není, tak neřeš bílý jazyk. Angína je zánět mandlí - tedy horečka a zvětšené povleklé mandle, to nejspíš nemá.
Ahoj, moje dcera ve školkovém věku mnoho angín a nejvíc ji pomohlo kloklat lehce slanou vlažnou vodu i preventivně každý večer…za mě opravdu zázrak. Držím pěsti ať je brzy fit ![]()
Jeden rok mi takhle narodil zbytek rodiny. Prostridali si několikrát dokola atb na tuto anginu, jen mě nic nebylo. Pak jsem se na radu někoho domluvila s dr., která mi udělala sterbkrku a zjistili jsme, že já byla ten bacilonosic, od kterého se vždy nakazili. Po přeléčení atb jsme pak celá rodina měli klid na hooodne dlouho.
Dobry den, holky, dcera 6 let v listopadu prvni streptokokova angina, atb na deset dni. Po atb vysledky negativni, ve skolce byla tyden a opět horecky a znovu potvrzeny streptokok a zase atb na 10 dni. Po dobrání atb stery negativni, dnes je to 10 den a vsimla jsem si ted ze ma opet bily jazyk ( ten stejny mela u anginy), neni bily cely jen uprostred. Nic ji neni, teplotu nema. Co ted? Je to zase opet angina? Me uz by svihlo, dávám ji colostrum, imunoglukany a bactoral a asi k nicemu. Je to normalni opet angina? Jak uz byste to řešili u mudr? Dekuji