Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. synovi je 18 měsíců. Dva dny po sobě měl teď zvýšenou teplotu, byl protivný, plačtivý nechce moc jíst, hrozně slintal a tak jsem to přisuzovala zubům. Jenže dneska jsem si všimla při čištění zoubků, že má pravděpodobně čep a zarudly krček. Myslíte, že ej to angína i bez vysokých teplot? jasně, že ráno budu volat k doktorovi, ale nevím, jestli nás vezme. Má záskok a bude tam jen dvě hodinky..ach jo chudák maličky.
Snad si na nás udělá minutku
@martina.se jasně,že tam chci jít, jen se musíme telefonicky předem objednat..a vzhledem k záskoku, který tam je jen na pár hodin se bojím, aby nás vůbec vzala. Nemůžu ho takto přeci nechat do pátku, kdy má další ordinační hodiny 😭
To může být virové, takže Nurofen při bolesti či horečce a vyptat si termín vyšetření, 2 až 3 dny čekání lze s klidem tolerovat.
@Drndadvě píše:
Ahoj holky. synovi je 18 měsíců. Dva dny po sobě měl teď zvýšenou teplotu, byl protivný, plačtivý nechce moc jíst, hrozně slintal a tak jsem to přisuzovala zubům. Jenže dneska jsem si všimla při čištění zoubků, že má pravděpodobně čep a zarudly krček. Myslíte, že ej to angína i bez vysokých teplot? jasně, že ráno budu volat k doktorovi, ale nevím, jestli nás vezme. Má záskok a bude tam jen dvě hodinky..ach jo chudák maličky.Snad si na nás udělá minutku
Pokud nema horecky, neodpadl a funguje, tak bych asi puvodce neresila.
Tak nás vzala! Nakonec je to prý aft. Noo nejdřív se mi to zdálo divně, mít v krku aft, ale možné je všechno ![]()
@Drndadvě
Aftózní stomatitida, herpetická faryngitida a stomatitida… vcelku hodně případů. Těch bakteriálních angín je z celkového počtu bolestí v krku minimum.