Anglické (ne)topení. Znáte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano, znam to z holandska a jizni afriky i anglie. Brrrr, take jsme mrzli, protoze ty domy maji tenke zdi a okna netesni, moc topit nemelo cenu, treba v jizni africe v knysne to bylo nejhorsi, venku rano jinovatka, doma jedny elektricka kaminka, v praci take. Odpoledne tak 16-18 stupnu. Zima byla dva mesice a bylo to hrozne, spala jsem ve spacaku ve svetru a teplakach, jenze na vytopeni bychom ty kaminka potrebovali troje a to bychom se nedoplatili. Jojo, v cr je bydleni v zime pohodlnejsi, ustredni topeni je luxusni
ted ale ziji na tenerife a tady je teplo po cely rok i v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
Mne by ani tak nevadila ta zima (no, ta taky), ale to, ze se topi, jak rikavala moje babi, panu bohu do oken.....My v Holandsku chvili bydleli, uzasny roztomily baracek, ale kdyz jsme fakt zatopily (velmi vyjimecne napadlo asi 1cm snehu), tak rano vylezu a na pulce auta smerem k domu snih roztaty. Parkovalo se fakt blizko, snad metr od domu…me sporive srdce fakt upelo
To jo. Ekologie taky dostává na pudel. ![]()
Takže váš dům byla vlastně obří kamna… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nimie píše:
Já se teda přiznám, že s tím problém nebyl, topilo se tak nějak normálně a bylo vcelku i teplona druhou stranu bývalo v koupelně většinou otevřené okno 24/7 nezavisle na počasí
jsem musela vždycky zavírat než jsem se šla sprchovat
Asi se boji plísně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
To jo. Ekologie taky dostává na pudel.
Takže váš dům byla vlastně obří kamna…
Tak nejak. Ted bydlime v miste, kde je v zime klidne i -20 a celej 2patrovej barak klidne vytopi kamna (vetsinou nase drevo)a teplo hezky drzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Londyne hostel - vsechno super, akorat nas pokoj byl puvodne koupelna, takze k topeni jsme meli zebrik na rucniky a postel vrazenou pod oknama, kteryma brutalne tahlo, izolace nula, myslela jsem ze umrznu. Priste jedine Hilton ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak aspoň děvčata vidíte, že máme v podstatě blahobyt. Ale opravdu…Jooo, na západě se taky šetří. A to jsem zjistili až teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v UK kdyz my mame zimni bundu a salu oni si vykracuji v rozeple jarni bunde a svetriku. Proste jsou zvykli na jiny stupne kvuli jejich klimatu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Australie to same. V kuchyni mam v zime klidne 10 stupnu rano. Kolem 15 je uplne normalni teplota pro mistni. Divi se, ze si stezuji, kdyz jsem zvykla na mraz a snih (tady byva minimum tak 5°C, jednou za rok treba I -1), ale nemuzu jim vysvetlit, ze doma mivane fakt teplo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me je zima v anglickych barakach. Proste tam porad nekde tahne. My jsme v byte,vsechno utesneny,takze topime chvili,hned je teplo a naklady na topeni nejsou tak velky.
Nejlepsi jsou anglicani,co v zime nosi balerinky,bez ponozek,s bundickou do oasu,nezapnutou a nadavaji,jaka je zima ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak to mám asi doma angličana nebo co
u nás je 17 až 18 stupňů běžně, výjimečně se to vyšplhá na 19
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Téma pro pro odlehčení. Byli jsme v Anglii u známých a do háje, v domě měli 17 stupňů. A ještě hrdě hlásili, že nám „zatopili“. (Já jim topím normalne na českých 22, tak asi proto). A není to tim, že by jim to nějak extra vyhovovalo. Obachrchlavaji, ji teče furt z nosu, doma chodí jak na polární výpravu, ona vestu z ovčí vlny, jak z tvshoppingu,
všude nějaký volaren na klouby
![]()
A nedá se říct, že by netopili. Nejmenší radiátory na světě (u nás bychom ho dali tak na záchod) byly horké, ale zdi jak z papíru a v oknech jedno sklo, z toho šla zima. Proti tomu je náš starý barák pasivní dům
Stejně zkušenosti z VB?![]()
Ahoj, žiju ve VB, máme doma cca 23 stupňů. Nikdy mi u nikoho nebyla zima a též málokdo doma chodí v botách
hele ty známé, co popisujes, bych dokázala jmenovat i v ČR. Prostě lidi, co chrchlaji s rymou celý rok v provlhlem studeném domě, ale nezatopí, protože těch padesát korun navíc prostě nedají. Jinak známí bydlí v nájmu, vid? Tyhle pidi topení mívají levnější či starší nájemní byty, protože pro vlastníky bytu je to šíleně levné. Plno lidí si tyhle ruiny pronajme kvůli ceně ci poloze v centru, kde by normální byt stál jednou tolik. Situace na trhu je hodně blbá. Prostě s platem číšníka či prodavačky můžeš i zapomenout na slušný byt, pokud mluvíme o Londýně.
- Citovat
- Upravit
No, ano, ja si za 23 let jeste nezvykla, zima je mi furt. Pritapim jen, kdyz jsem sama doma, manzel Anglican a deti poloanglicani nesnasi topeni (nenosi ponozky, zimni bundy a takove vymozenosti). Nebydlime ve zborenine, nicmene stavebni normy jsou jaksi jine, blbe. A proste to asi maji v genech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Ahoj, žiju ve VB, máme doma cca 23 stupňů. Nikdy mi u nikoho nebyla zima a též málokdo doma chodí v botáchhele ty známé, co popisujes, bych dokázala jmenovat i v ČR. Prostě lidi, co chrchlaji s rymou celý rok v provlhlem studeném domě, ale nezatopí, protože těch padesát korun navíc prostě nedají. Jinak známí bydlí v nájmu, vid? Tyhle pidi topení mívají levnější či starší nájemní byty, protože pro vlastníky bytu je to šíleně levné. Plno lidí si tyhle ruiny pronajme kvůli ceně ci poloze v centru, kde by normální byt stál jednou tolik. Situace na trhu je hodně blbá. Prostě s platem číšníka či prodavačky můžeš i zapomenout na slušný byt, pokud mluvíme o Londýně.
Jsou to Britové, nejedná se o Londýn a dům je jejich.
Oni topí. Fakt. Ty miniradiatory jsou rozpálené, ale víc než těch 17 stupňů to neudělá. Všude táhne, jednoduché sklo, zdi jak z papíru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 píše:
Australie to same. V kuchyni mam v zime klidne 10 stupnu rano. Kolem 15 je uplne normalni teplota pro mistni. Divi se, ze si stezuji, kdyz jsem zvykla na mraz a snih (tady byva minimum tak 5°C, jednou za rok treba I -1), ale nemuzu jim vysvetlit, ze doma mivane fakt teplo
Čím větší zima venku, tím větší teplo uvnitř.
V Grónsku prý mají doma 26 stupňů běžně. Jednou to říkali v rozhlase lidí, co tam žili ![]()
Moje prababička z vysočiny vždycky v zimě rozhicovala kachlová kamna. Chodila si sama do lesa na dříví a vedro muselo bejt, i kdyby na chleba nebylo
Ale jen v sednici v síni a na záchodě 15 stupňů. To bylo utrpení, ty zimní návštěvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka76 píše:
Me je zima v anglickych barakach. Proste tam porad nekde tahne. My jsme v byte,vsechno utesneny,takze topime chvili,hned je teplo a naklady na topeni nejsou tak velky.
Nejlepsi jsou anglicani,co v zime nosi balerinky,bez ponozek,s bundickou do oasu,nezapnutou a nadavaji,jaka je zima
Kdyby si tam dali normální okna, zateplí zdi, taky tam budou mít lepší tepelný komfort. Ale jim to prijde normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit