Anglické (ne)topení. Znáte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jinak já jsem jako pubos bydlela v paneláku, takže klasická trenyrkova teplota.
Pak vyzkousela novostavbu, starý činžák, teď prvorepublikovy barák. Takže jsem si postupně zvykla. Když se hybu, zvládnu těch 20 stupňů a nepřijde mi to, když ne s sedím třeba u PC, potřebuju těch 22. Níž to fakt nejde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem jednoho anglického kolegu a ten si v Praze celoročně kancelář klimatizoval na svých 18 stupňů ![]()
Jinak je fakt, že ve spoustě zemí klasické topení fakt nemají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Jsou to Britové, nejedná se o Londýn a dům je jejich.Oni topí. Fakt. Ty miniradiatory jsou rozpálené, ale víc než těch 17 stupňů to neudělá. Všude táhne, jednoduché sklo, zdi jak z papíru…
Hele tak to bych řekla, že si prostě zatopit nechtějí, jelikož šetří a nechtějí předělat nedostatečné topení. nabalení a nemocní jsou, páč jim je zima, takže si tu zimu dost dobře uvědomují. Úroveň bydlení je tu strašná, o tom žádná. průměrný člověk v ČR si bydlí jako britský boháč. My máme normální domek, dřevěné podlahy, těsnící okna… A návštěvy u nás cuci s otevrenou pusou, jak kdybychom měli palác. Ale i tak jsou ti vaši známí docela extrém, určitě tu není normální doma mít 17 stupňů po zatopení.
- Citovat
- Upravit
@Bábrdl take to tak mam, venku i doma muze byt klidne zima, od jara dubna do rijna v zabkach, ale jakmile si sednu doma, potrebuju 22 stupnu.
Kdysi mi Brit zijici v cechach rekl vtip:
Kdyz je anglicanovi doma zima, vezme si svetr
Kdyz je cechovi doma zima, zatopi a otevre si okno!
A jen tak naokraj:
Vcera venku vecer silny vitr a teplota tak 20 stupnu, pocitova vsak tak 17. Se synem se prochazime po plazi, ve vode ani noha, ja si jen vytahla kalhoty a syn mel kratasy. Na plazi dve cesky a jedna s rukama zkrizenyma pres prsa, ocividne ji byla zima, krici na tu druhou, tak uz pojd, no delej! A vchazi do more, ktere ma 19 stupnu. No brrr, rikam si, jdeme na hriste, tam to nebude tak foukat. Na hriste se pozdeji privali nekolik mych spanelskych kamaradek v silnych mikinach a satcich kolem krku.
zatimco si deti turistu hraji v trickach a kratasech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Hele tak to bych řekla, že si prostě zatopit nechtějí, jelikož šetří a nechtějí předělat nedostatečné topení. nabalení a nemocní jsou, páč jim je zima, takže si tu zimu dost dobře uvědomují. Úroveň bydlení je tu strašná, o tom žádná. průměrný člověk v ČR si bydlí jako britský boháč. My máme normální domek, dřevěné podlahy, těsnící okna… A návštěvy u nás cuci s otevrenou pusou, jak kdybychom měli palác. Ale i tak jsou ti vaši známí docela extrém, určitě tu není normální doma mít 17 stupňů po zatopení.
Oni určitě nepatří mezi britské bohace, ale ani mezi vyloženě chudáky. On má odbornou praci ve výrobě, něco jako u nás šéf směny, ona pracuje jen na půl úvazku. Kdyby měli vyloženě potíže s prachama, hledá asi na celej.
jezdí každý rok několikrát na dovču, i k nám. Prostě ty prachy dávají do něčeho jiného ![]()
Ale je fakt, že z našeho bydlení byli u vytržení. Ale to jsem tak nebrala, my opravdu nebydlíme normálně (není to naše zásluha, manželovi dědictví).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lisatka píše:
@Bábrdl take to tak mam, venku i doma muze byt klidne zima, od jara dubna do rijna v zabkach, ale jakmile si sednu doma, potrebuju 22 stupnu.Kdysi mi Brit zijici v cechach rekl vtip:
A jen tak naokraj:
Kdyz je anglicanovi doma zima, vezme si svetr
Kdyz je cechovi doma zima, zatopi a otevre si okno!
Vcera venku vecer silny vitr a teplota tak 20 stupnu, pocitova vsak tak 17. Se synem se prochazime po plazi, ve vode ani noha, ja si jen vytahla kalhoty a syn mel kratasy. Na plazi dve cesky a jedna s rukama zkrizenyma pres prsa, ocividne ji byla zima, krici na tu druhou, tak uz pojd, no delej! A vchazi do more, ktere ma 19 stupnu. No brrr, rikam si, jdeme na hriste, tam to nebude tak foukat. Na hriste se pozdeji privali nekolik mych spanelskych kamaradek v silnych mikinach a satcich kolem krku.zatimco si deti turistu hraji v trickach a kratasech
Tak k tomu mám taky historku. Byli jsme na dovce ve Skandinávii. Podle kalendáře léto, počasí jak naše dušičky - lezavo, mlha, vítr, mrholení, zima. Já jsem zjistila, že manžel nechal tam, kde jsme bydleli, čepičku pro dítě. Já na něj začla ječet jak šílená (dítě na sobě ty zateplené gumogate z Lidlu, softshellku), že co teď, že malá určitě nastydne…
A jak tak jecim, privhazi na hřiště rodinka mustnich. Otec rozepnutou vetrovku na holem těle, všechny děti bosé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Oni určitě nepatří mezi britské bohace, ale ani mezi vyloženě chudáky. On má odbornou praci ve výrobě, něco jako u nás šéf směny, ona pracuje jen na půl úvazku. Kdyby měli vyloženě potíže s prachama, hledá asi na celej.jezdí každý rok několikrát na dovču, i k nám. Prostě ty prachy dávají do něčeho jiného
Ale je fakt, že z našeho bydlení byli u vytržení. Ale to jsem tak nebrala, my opravdu nebydlíme normálně (není to naše zásluha, manželovi dědictví).
Priority no.. já tohle třeba nechápu, že oba mají po baráku gel na klouby, nudli o nosu, ovčí vestu… Ale prachy na rekonstrukci nedají, přidat to topení by ani nebylo drahé. Ale určitě to jejich bydlení není normálka. Podle mě to sami dobře vědí a tak vás i upozornili, že vám zatopili, abyste věděli, že lepší to nebude. Fakt jsem ještě nebyla na návštěvě nikde, kde by mi byla zima. A to je jedna z nej kámošek ze skotských hor, a i ona doma topí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Bábrdl ja treba chodim bosa a v kratasech hodne a nevadi mi to. Co je pro me dulezite je mit ve vetru teply svetr. A klidne si ve svetru budu machat hole nohy v priboji. Kazde rano chodime s kamaradkami na prochazku. Spanelka ma vestu, tricko a kalhoty, italka je oblecena jak kdyby bylo deset stupnu - kalhoty, boty, triko, mikinu, salu no a ja v tricku, kratasech a nohy si macham ve vode zatimco ony chodi po pisku (prochazka je na 1,5 hodiny a je tak 17-18 stupnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Asi se boji plísně.
Asi jo no… ale zas zrovna v koupelně neměli až takovou zimu. Tam by to šlo v pohodě vyvětrat ta vlhkost a zase zavřít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Priority no.. já tohle třeba nechápu, že oba mají po baráku gel na klouby, nudli o nosu, ovčí vestu… Ale prachy na rekonstrukci nedají, přidat to topení by ani nebylo drahé. Ale určitě to jejich bydlení není normálka. Podle mě to sami dobře vědí a tak vás i upozornili, že vám zatopili, abyste věděli, že lepší to nebude. Fakt jsem ještě nebyla na návštěvě nikde, kde by mi byla zima. A to je jedna z nej kámošek ze skotských hor, a i ona doma topí
Lidi jsou různí. Já mám v tomhle taky „českou“ náturu, dokud by doma nebylo teplíčko, žádný rajzování po světě, ale šetří se na nová okna.
Ale jak čteš i tady v diskuzi, nejsem jediná s takovými zkušenostmi z VB i jiných koutů světa.
Asi, když v tom vyrosteš, prostě ti připadá normální, že doma máš ovčí vestu a už od čtyřiceti tě zlobí klouby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl tak mne je zima ve vsech anglickych domactnostech, ktere znam (a za tech 23 let tady jich znam hodne
), ale nikdo z domacich nechodi nejak navleceny, naopak, vsichni litaji bez ponozek, dlouhych rukavu, mnoho lidi vubec nevlastni zimni bundy a podobne vymozenosti
Vcetne mych deti, ktere jsou Anglicany jen napul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit