Mop a vysavač v jednom, který je dobrý?

32025
27.2.19 17:39

@hanabenešová já bych do toho nešla. Máme jeden a nikdo to nechce používat, protože je to strašně nepohodlné a zbytečně těžké. A zas když zvolíš tyčové, tak ty kvalitní budou přes tvůj finanční limit. Teď to máme odděleně, mop bez kýble a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.2.19 17:43

@Nimie Tak mě jde o to, že se mi rozpadl vysavač i mop :-D takže budu kupovat obojí. Uvažovala jsem o robotickém vysavači, ale nevím nevím… Ten tyčový by byl fajn, protože já uklízím/vytírám 2×denně, protože mám hodně zvířat, malého prcka a bohužel plovoucí světlou podlahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
27.2.19 17:49
@hanabenešová píše:
@Nimie Tak mě jde o to, že se mi rozpadl vysavač i mop :-D takže budu kupovat obojí. Uvažovala jsem o robotickém vysavači, ale nevím nevím… Ten tyčový by byl fajn, protože já uklízím/vytírám 2×denně, protože mám hodně zvířat, malého prcka a bohužel plovoucí světlou podlahu.

No, robotický je super, ale ten finanční strop je docela malý :/ takže bych spíš koupila obyč kvalitní vysavač a k tomu samostatně mop. Myslím si, že na časté používání ti z té klasické kombinace hrábne :mrgreen: pokud potřebuješ fakt i vytírat, fakt si pořiď obyč sprejový mop, ušetříš tím mnohem víc času a budeš to mít komfortnější. A vysavač nějaký třeba i taky tyčový, který ti bude vyhovovat. My ten náš používali s nechutí i když se používal jednou za týden :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
27.2.19 18:04

Pokud bys chtěla něco, co opravdu poctivě uklidí, tak potom parní vysavač, který zároveň nasává rozmočenou špínu. Máme Karchera, ale pořizovací cena byla přes 10 tisíc. Používáme ho ale minimálně, protože je to těžká kráva a nebaví nás ho po úklidu čistit. Co se týče tyčových vysavačů s hadrem a stejně tak robotických, tak je to dle mě jen rozšmudlávání špíny, protože logicky nemůžeš s jednou namočeným hadrem vše vyčistit. Moje ségra ho má a stejně okolo robota litá a ten hadr máchá. Za mě zlaté koště a hadr, případně mop + výkonný vysavač :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
27.2.19 18:13
@luci5 píše:
Pokud bys chtěla něco, co opravdu poctivě uklidí, tak potom parní vysavač, který zároveň nasává rozmočenou špínu. Máme Karchera, ale pořizovací cena byla přes 10 tisíc. Používáme ho ale minimálně, protože je to těžká kráva a nebaví nás ho po úklidu čistit. Co se týče tyčových vysavačů s hadrem a stejně tak robotických, tak je to dle mě jen rozšmudlávání špíny, protože logicky nemůžeš s jednou namočeným hadrem vše vyčistit. Moje ségra ho má a stejně okolo robota litá a ten hadr máchá. Za mě zlaté koště a hadr, případně mop + výkonný vysavač :palec:

Záleží jak často umýváš podlahu, jakou plochu a jak moc velký bordel tam máš. Pokud se předtím vysaje, sebere se valná většina špíny a při mytí 1 - 2× denně to úplně v pohodě stačí. Špína se nikam nerozšmudlává, hadr je namáčen průběžně a ta mikrovlákna mají speciální strukturu, která v průběhu čištění cpe špínu hlouběji do hadru. Jinak ty robotické jsou zatím relativně novinka a nemají to úplně vyladěné. Klasický hadr není dobrý na plovoučku, ale ono ani ten parní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
27.2.19 18:22

Do takoveho financniho limitu se s kvalitnim vyrobkem nevejdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.19 21:49

@mikes89 Tak to budu muset umluvit manžela nebo nevím. Mě štve, že ty mopy nic moc, co se chlupů týká a navíc ten poslední mop se rozpadl po ani ne roce a to jsem neměla nějaký levný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32025
27.2.19 23:05
@hanabenešová píše:
@mikes89 Tak to budu muset umluvit manžela nebo nevím. Mě štve, že ty mopy nic moc, co se chlupů týká a navíc ten poslední mop se rozpadl po ani ne roce a to jsem neměla nějaký levný.

No, mop ti chlupy moc nevyřeší :think: musíš vyluxovat před stíráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
28.2.19 02:09

@hanabenešová ja si koupila zrovna nedavno bissell crosswave, mam ho zatim kratce, takže zatim testuji, ale jsem z nej nadsena. Mame doma dva chlupate mazlicky a male dite. Kdybyste se chtela na cokoli zeptat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
30.12.19 14:16

@mikes89 mohu se zeptat jak nakonec bissell vyhovuje? Zajede i do rohu apod? Mame australskeho ovcaka v byte, takze vecne vsude chlupy + male mimco (ktere se boji hlasitejsich veci). Slysela jsem, ze to dost hlucne. Tak se chci zeptat zdali se jedna o hluk jen pri vysavani nebo i vytirani? Bydlime jak jsem psala v byte a je tu dost veci, tudiz potrebuju aby se to dostalo i do tech rohu a ne abych vytahovala druhy vysavac. Mohh se tedy zeptat j :oops: ak jste teda po vice jak pulroce spokojena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7067
30.12.19 14:26

@DeLonde my máme Bissell už dlouho, nevytre asi tak 2cm od rohu, ale vysaje. Máme taky psa, 40kg hovawarta.
Bissell je za mě super, hlučný je, je to jak tryskac, a prostě jak se zapne tak je to hluk, je to ten vykony motor a jestli k tomu poustis vodu na kartac je jedno. To hluk nedělá.
Já už na něj nedám dopustit. Beru tím i sedačku, s těmi mopy s hadrikem se to nedá vůbec porovnávat, tady stále priteká čistá voda na kartac a špinavá je odsata s ostatními necistotami do jiné nádoby. Čištění je trochu nechutné, ale celkem snadné. Vymyvam do zachoda a hned u záchodu mám bidetkovou sprsku. Na plné naplnění s tim zvládnu prejet cely dům cca 140m2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
30.12.19 14:53

Do 5 tisíc bych s prominutím do ničeho nešla. Co jsem si četla parametry a recenze, nic mě neuchvátilo. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
30.12.19 15:19

Máme zatím necelé dva týdny Bissell Crossvawe a je super, perfektně pobere i chlupy našich dvou psů. A jako bonus, dobrovolně teď uklízí manžel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
30.12.19 15:22

Mám concept 4210,nevysaje úplně u rohu, ale vytře, jelikož má tu hadru o neco delší než je samotna hlavice vysavače…ale určitě to není na velký úklid :think: vysavač má celkem silný tah/výkon, takže prejedu být s ním nebo klasickým vysavacem, ale vytírám alespoň 1× týdne pořádně po kolenou… :mrgreen: koupila jsem si ho kvůli toho, že jsem chtela kolenům ulevit, ptz do té doby než jsem jej měla jsem byla jen na čtyřech, kostetem a hadrou nebo ručním mopem to nějak neumím… :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.12.19 19:34
@vaks píše:
Mám concept 4210,nevysaje úplně u rohu, ale vytře, jelikož má tu hadru o neco delší než je samotna hlavice vysavače…ale určitě to není na velký úklid :think: vysavač má celkem silný tah/výkon, takže prejedu být s ním nebo klasickým vysavacem, ale vytírám alespoň 1× týdne pořádně po kolenou… :mrgreen: koupila jsem si ho kvůli toho, že jsem chtela kolenům ulevit, ptz do té doby než jsem jej měla jsem byla jen na čtyřech, kostetem a hadrou nebo ručním mopem to nějak neumím… :oops: :D

Hodně zajímavé! Koukla jsem se na jeho technické parametry. Holky, pořád jsem pochybovačná vůči tomu vytírání - kapacitu nádržky má 0,8 l, takové množství ve mě budí lehkou nedůvěru. Když vytírám s klasickým mopem, tak dám polovinu kýble vody a voda je špinavá. Jak by to mohlo ve stejné kvalitě zvládnout pár deci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí