Předpírka a hlavní praní - typ pracího prostředku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano, řekla bych, že prostředek vyteče během té předpírky, proto to v návodu píší, že se nemá používat.
My jsme doma nikdy předpírku nepoužívali, ani já ji nepoužívám, mám dobré zkušenosti s tím, že nechávám prádlo přes noc namočené ve vaně (ve vodě po koupání), krásně se odmočí ta horší špína a vypere se to dobře. U oblečení, které není vyloženě zadělané, ale jen např. upocené po běžném nošení, je podle mě zbytečné namáčení i předepírání a vypere se to pěkně i tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Helen001 kapsle se taky rozpustí během předpírky a tekutý vyteče ,proto to tam píší,aby se nedával .
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka moje pracka prádlo váží a podle váhy a toho jak se prádlo hýbe nastavuje cyklus. Dat tam neco mokrého a tudiz těžkého, tak to pojede věcnost. To mne jen tak napadlo ![]()
@Helen001 bud použij prášek nebo tam tekutý nalej az po dojetí predpirky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučení zřejmě vychází z konstrukce zásobníku. Jestli nemá přihrádka na hlavní praní přepad, jako přihrádka na aviváž, tak by tekutý prací prostředek v ni nezůstal a vytekl by ihned do bubnu. Použít by se dal tak, že by se nalil při napouštění vody na hlavní praní.
Jestli ale vanička nemá přepad, tak je stejně použití tekutého pracího prostředku problematické, protože ho hned část nateče odpadní hadicí k čerpadlu, kde nemá žádný účinek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
@klamonožka moje pracka prádlo váží a podle váhy a toho jak se prádlo hýbe nastavuje cyklus. Dat tam neco mokrého a tudiz těžkého, tak to pojede věcnost. To mne jen tak napadlo
Aha, tak to by v tom případě nešlo, to mě nenapadlo.
Naše nic takového nemá a jede vždycky víceméně stejně dlouho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je konečně zajímavá diskuze:) To mě ani nenapadlo
Léta peru pouze s pracím gelem a předpírku používám skoro pokaždé, protože mám pocit, že se prádlo pak další 2 hodiny pere v čistější vodě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Část gelu nejspíš v průběhu předpírky vyteče do bubnu a na hlavní praní ho už moc nezbyde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helen001 píše:
Ahoj, prosím potřebovala bych poradit ohledně typu pracího prostředku. Teď (asi po roce užívání) jem se v návodu pračky dočetla, že pokud dám Předpírku, tak na Hlavní praní NEMÁM používat tekutý prací prostředek. Doteď jsem ho používala (a hadry byly vyprané). Víte náhodou někdo, proč se nemá používat? Jakože během předpírky vyteče a pro hlavní praní pak nic nezbyde? No a teda sypký prášek v zásobníku během předpírky zůstane? A co kapsle (rozpustí se během předpírky?)
Děkuji moc za jakékoli info.
Už to bylo zde zmíněné vícekrát. jen potvrdím dnešní zkušeností. Jelikož jsem na obojí dal gely, tak oba stekly do bubnu na předpírku. Při hlavním praní mi pralo se zbytkem gelu, který nebyl odstředěn. Vyprané sice dobře, ale dosti plýtvání gelem a fakticky prané bez předpírky, zato s mácháním navíc. Aspoň vím, že to vypere i velmi krátkým praním. Normálně dnes většina lidí předpírku nedává, ale u silně propoceného prádla mi přišla vhodná. Příště bych musel dát kombinaci gel, prášek, pak by to nevyteklo. Ručně to máčet nehodlám, když bych pak dával do pračky, musel bych sahat do agresivní prací lázně. Ale jasně jsem viděl, že vypere i silně propocené bez předpírky, dokonce krátkým praním ve studené vodě (což předpírka je)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit