Aniball, tlačení, hemeroidy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1419
18.3.23 09:55

Hemeroidy jsem měla, s aniballem jsem cvičila. Od nástřihu nepomohl. Vůbec nevím, jak jsem u porodu tlačila. Nějak to prostě šlo.
A klystýr jsem měla. Stolice u porodu asi nebyla. Nějak jsem se o to nezajímala. Pokud ano, je mi to fuk. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.3.23 09:56
@Anonymní píše:
Tak já s aniballem cvičila a všichni se po porodu (prvnim) divili, že to bylo tak rychle a bez sebensiho poranění (1.dite mělo skoro 4kg). Gynekolozka me chvalila, že to bylo díky tomu aniballu.
Druhý porod to samé a ještě rychlejší.
Ještě jsem k tomu teda pila malinik a lněné semínko-to je opravdu potřeba nechat v mečem nabobtnat(jogurt napr), dokud se na něm nevytvoří takový sliz.

Super, to je fajn zprava. A s tím lnenym seminkem prave váhám. Četla jsem, ze má nabobtnat ve strevu, ze tam je to důležitý, samozřejmě se musí hodně pít… ale je mozne, ze jsem to četla na zacpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.3.23 10:02
@Anonymní píše:
Já jsem hemeroidy v těhotenství měla a myslím, že cvičení naopak pomohlo to nezhoršit, protože jsem se díky tomu naučila uvědomit si a používat správně ty správné svaly - a není to jako tlačení na velkou. Druhou dobu porodní jsem měla 9 minut, naprosto bez problémů a hned i porodní asistentka říkala, že je vidět, že jsem věděla, jak mám tlačit. A že si při porodu na Aniball nevzpomeneš? Já jsem si teda vzpomněla, řekla jsem si, že teď je ta chvíle, soustředila jsem se na ty svaly a myslím, že to opravdu pomohlo. Nástřih jsem neměla, žádný problém. I jsem pila maliník a jedla lněné semínko, mleté, v jogurtu.Klystýr jsem měla a hrozně to ten porod urychlilo a myslím, že jsem se možná při tom tlačení pak po… i přesto, přišlo by mi to z tohoto hlediska asi „bezpečnější“ bez něj, protože tu řídkou stolici už fakt neuhlídáš. Ale jistě to nevím, fakt jsem se neptala. Zpětně si nejsem jistá, jestli to bylo dobře, nebo špatně (po něm nastoupily ty nejhorší bolesti, tím, jak se to otevírání urychlilo).

Tyjo, tak to rada slyším(čtu), konečně někdo, kdo to tak měl :lol: a ví o čem mluvím… až na ten klistýr, ale také jsem slysela, ze je lepší ho ani nemít, ze pak to lítá všude. Bobek se i lépe uklidi :lol:, ale je mi jasne, ze to bude to nejmenší, co mě bude v tu chvili zajimat. A je mi i jasne, ze každý porod je jiný a Aniball nemusí pomoc. Ale když už ho mám, tak ho použit chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.3.23 10:04
@Anonymní píše:
Tak já s aniballem cvičila a všichni se po porodu (prvnim) divili, že to bylo tak rychle a bez sebensiho poranění (1.dite mělo skoro 4kg). Gynekolozka me chvalila, že to bylo díky tomu aniballu.
Druhý porod to samé a ještě rychlejší.
Ještě jsem k tomu teda pila malinik a lněné semínko-to je opravdu potřeba nechat v mečem nabobtnat(jogurt napr), dokud se na něm nevytvoří takový sliz.

Tohle se nezjistí, jestli to bylo cvičením nebo si měla proste stesti. Já necvicila a všechny porody sem měla rychle, snadné, žádné nástřihy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
18.3.23 10:41

Otevri ten pribalovy leták a přečti si ho, myslím, ze tam někde je, ze s hemeroidy cvičit nemáš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.23 11:21

@Janadzus S Aniballem jsem cvičila. Nechápu, proč se vyjadřují ti, co ho neměli. Pokud ti někdo „chytře“ poradí, že při porodu je to stejné, jako když tlačíš na velké, tak NE není. To je, jako by ti říkali, že anální a vaginální sex je to samé. :zed: U toho Aniballu máš přímo napsáno, že nesmíš tlačit, prodýcháváš ten tlak ve vagíně, při dýchání se snažíš uvolnit pánevní dno tak, aby ten balónek sám vyklouznul. Tím si uvolňuješ i tu hráz. Žádné tlačení tam není, pokud to budeš dělat správně, tak si nemůžeš nic udělat. PO cvičení doporučuji masáž hráze s olejem (pozor, olej se nesmí dostat do kontaktu a Aniballem, proto až po cvičení). Sice tu některé napíší, že nepoužívali aniball a nemuselo dojít k nástřihu, ale tím, jak tlačily, tak si odrovnaly svaly pánevního dna a to, že trpěly na poporodní inkontinenci, to už nenapíšou. Jinak mám dvě děti, bez nástřihu a hlavně bez inkontinence. Po povinných dvou hodinách na lůžku jsem se šla vysprchovat a fungovala normálně. Načti si informace z jejich stránek a některé rady bych doporučila filtrovat.

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
18.3.23 11:29

Necvičila a dite melo pres 4kg, 53cm…odesla jsem z porodního salu po svých a bez nastrihu a poraneni… ale treba sestrenka mela dvojity nastrih a to mela mensi miminko…je to proste u kazdy jiny :mrgreen:

Klistýr se nestihl porodila jsem necekane rychle…jestli byla nehoda nevim, byl to strasnej fofr…

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
18.3.23 11:32
@Anonymní píše:
@Janadzus S Aniballem jsem cvičila. Nechápu, proč se vyjadřují ti, co ho neměli. Pokud ti někdo „chytře“ poradí, že při porodu je to stejné, jako když tlačíš na velké, tak NE není. To je, jako by ti říkali, že anální a vaginální sex je to samé. :zed: U toho Aniballu máš přímo napsáno, že nesmíš tlačit, prodýcháváš ten tlak ve vagíně, při dýchání se snažíš uvolnit pánevní dno tak, aby ten balónek sám vyklouznul. Tím si uvolňuješ i tu hráz. Žádné tlačení tam není, pokud to budeš dělat správně, tak si nemůžeš nic udělat. PO cvičení doporučuji masáž hráze s olejem (pozor, olej se nesmí dostat do kontaktu a Aniballem, proto až po cvičení). Sice tu některé napíší, že nepoužívali aniball a nemuselo dojít k nástřihu, ale tím, jak tlačily, tak si odrovnaly svaly pánevního dna a to, že trpěly na poporodní inkontinenci, to už nenapíšou. Jinak mám dvě děti, bez nástřihu a hlavně bez inkontinence. Po povinných dvou hodinách na lůžku jsem se šla vysprchovat a fungovala normálně. Načti si informace z jejich stránek a některé rady bych doporučila filtrovat.

Ja třeba inkontinenci netrpím, a to skoro denne beham a jednou tydne chodim na cviceni trampolinek…

Podle me neni pravidlo, ze ta co nenacvicuje s anibalem musi mit poraneni, nebo inkontinenci…

• Citovat
  • Upravit
308
18.3.23 13:02
@Semtex píše:
Otevri ten pribalovy leták a přečti si ho, myslím, ze tam někde je, ze s hemeroidy cvičit nemáš :think:

O hemeroidech nikde nic není, ani na jejich stránkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.3.23 13:15
@NicolaR7 píše:
Ja třeba inkontinenci netrpím, a to skoro denne beham a jednou tydne chodim na cviceni trampolinek…Podle me neni pravidlo, ze ta co nenacvicuje s anibalem musi mit poraneni, nebo inkontinenci…

To si myslím, ze ani nikdo netvrdí ;),ale na druhou stranu to muže pomoci, když by nastrih hrozil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
18.3.23 14:04
@Janadzus píše:
O hemeroidech nikde nic není, ani na jejich stránkách.

Aha to jsem se asi spletla, tak to asi nevadí, jinak myslím, ze by to určitě uvedli v kontraindikacich. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.23 14:26
@NicolaR7 píše:
Ja třeba inkontinenci netrpím, a to skoro denne beham a jednou tydne chodim na cviceni trampolinek…Podle me neni pravidlo, ze ta co nenacvicuje s anibalem musi mit poraneni, nebo inkontinenci…

Vidíš, já zase nepíšu, že tu inkontinenci musí mít všechny ženy a proto jsem specifikovala poporodní inkontinenci, kdy v šestinedělí se bojíš i kýchnout (vím od sestry). Pak se buď tělo dá do pořádku, nebo už na trampolíny nemůžeš.

@Janadzus píše:
To si myslím, ze ani nikdo netvrdí ;),ale na druhou stranu to muže pomoci, když by nastrih hrozil.

Jinak já hemeroidy mám už od vysoké. Není to nic hrozného, občas krev. Do porodnice jsem si pořídila Herbalon s dubovou kůrou, která je určená přímo na intimní partie a hemeroidy. ;)

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
18.3.23 15:41
@Janadzus píše:
Ono to tak úplně není, mně ho doporučil i gynekolog. A nejde mi přímo u nej o spravne tlaceni, to spis jsem chtěla zjistit zkušenosti :), aniball je hlavně o zamezení nastrihu a známé co ho užívaly si ho nemohly vynachválit. Všechny bez nastrihu a porod šel hladce. No uvidíme.. hemeroid příště buď bude nebo nebude.

Mé známé taky tak, i prvorodičky, takřka všechny bez poranění. Já cvičila, ale stejně byla sekce, takže jak by bylo u porodu, nevím. U nácviku to jsou jiné svaly než na velkou, nemyslím, že by to mělo cokoliv co dělat s hemoroidy. To spíš pak až u porodu, u aniballu netlačíš na sílu, to spíš jenom pozvolna roztahuješ.

• Citovat
  • Upravit
308
18.3.23 17:25
@Semtex píše:
Aha to jsem se asi spletla, tak to asi nevadí, jinak myslím, ze by to určitě uvedli v kontraindikacich. ;)

Asi ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
18.3.23 17:28
@Anonymní píše:
Jinak já hemeroidy mám už od vysoké. Není to nic hrozného, občas krev. Do porodnice jsem si pořídila Herbalon s dubovou kůrou, která je určená přímo na intimní partie a hemeroidy. ;)

Mám už v tašce připravené: dubovou kůru, dubovou mast, Procto-glyvenol a uživam Diozen na žily, tak snad něco zabere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí