Partner nemá zájem o dítě

92
17.3.23 21:41

Partner nemá zájem o dítě

Ahojky holky, chtěla jsem se jen zeptat zda nemá někdo radu jak na tatínka. Abych to vysvětlila před třemi týdny se nám narodila holčička. Manžel byl u porodu, chodil za námi do nemocnice a po propuštění mi hodně pomáhal. Byla jsem mu moc vděčná a taky jsem mu to dávala na jevo jak si toho vážím, protože znám hodně případů kde tatínek už od začátku nefunguje. Jenomže po týdnu to vše ustalo. Již mi nepomáhá a akorát si stěžuje (že jsem neumyla nádobí, nevyprala jsem mu věci do práce apod…)…s každým přibývajícím dnem je to horší. Teď už mám i pocit, že ho otravuji jen tím, když ho poprosím, aby si malou na chvíli vzal( jedná se po kojení, kdy si malá musí odkrknout a já jdu na záchod). Ptala jsem se ho jestli je vše v pořádku a jediná odpověď byla „jo dobrý“.Můj dotaz je zda se to někomu z vás taky stalo a jestli je to jen přechodná fáze nebo něco jiného. Je třeba unavený. Všechno s malinkou je pro nás nové. I já mám dny kdy nejsem v pohodě, takže chápu že i pro tatínky je to náročné období. Moc děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
17.3.23 21:45
@Jaroušková píše:
Ahojky holky, chtěla jsem se jen zeptat zda nemá někdo radu jak na tatínka. Abych to vysvětlila před třemi týdny se nám narodila holčička. Manžel byl u porodu, chodil za námi do nemocnice a po propuštění mi hodně pomáhal. Byla jsem mu moc vděčná a taky jsem mu to dávala na jevo jak si toho vážím, protože znám hodně případů kde tatínek už od začátku nefunguje. Jenomže po týdnu to vše ustalo. Již mi nepomáhá a akorát si stěžuje (že jsem neumyla nádobí, nevyprala jsem mu věci do práce apod…)…s každým přibývajícím dnem je to horší. Teď už mám i pocit, že ho otravuji jen tím, když ho poprosím, aby si malou na chvíli vzal( jedná se po kojení, kdy si malá musí odkrknout a já jdu na záchod). Ptala jsem se ho jestli je vše v pořádku a jediná odpověď byla „jo dobrý“.Můj dotaz je zda se to někomu z vás taky stalo a jestli je to jen přechodná fáze nebo něco jiného. Je třeba unavený. Všechno s malinkou je pro nás nové. I já mám dny kdy nejsem v pohodě, takže chápu že i pro tatínky je to náročné období. Moc děkuji za odpovědi :srdce:

To je divné, že nastal takový obrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
17.3.23 22:04

Citil povinnost pomoci ti po porodu zajet se do noveho rezimu, ale ted si mysli, ze to stacilo a uz ocekava zvladani materskych povinnosti a stejny servis, jako mel drive

• Citovat
  • Upravit
1977
17.3.23 22:16

Využil otcovskou dovolenou? Byl s vámi těch 14 dní po propuštění, aby viděl, co péče o miminko obnáší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.3.23 22:55
@Stará známá píše:
Citil povinnost pomoci ti po porodu zajet se do noveho rezimu, ale ted si mysli, ze to stacilo a uz ocekava zvladani materskych povinnosti a stejny servis, jako mel drive

Jo, taky si myslim.

Ted je podle me zasadni nenechat ho najet do rezimu, ze opet vse zvladas ty. To uz bys pak nikdy nezmenila.
Asi by ted byla na miste otevrena dukladna promluva, jak dal.

Hlavne mu nevychazej vstric s pocitem, ze kdyz ty budes vuci nemu vstricna a tolerantni, ze mu to dojde a bude na tebe taky takovy. Nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
17.3.23 23:11

@aanysek ano byl se mnou doma. Zkusím to s ním ještě probrat. Zjistit co se děje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
17.3.23 23:11

Přestalo ho to bavit no, zjistil, že mít mimino není tak růžové, jak se všichni na sociálních sítích snaží dokazovat a že s miminem zatím nic není, tudíž asi očekává, že když on zajišťuje po finanční stránce rodinu, tak vy se na mateřské postaráte, on se třeba projeví až bude dite starší, jenže to nejtěžší období je právě teď. Moje rada je ho zapojit do těch činností minimálně o víkendu a to co nejdříve, pak jinak může dojít k tomu, že si bude žít svým životem a budete žít v podstatě odděleně. Každopádně se taky může stát, že když se ho budete snažit zapojit, tak se mu to nebude líbit, bude čím dál víc naštvanej, že jakoby něco musí (aniž by si uvědomoval, že dítě je taky jeho, tudíž má taky nějaké povinnosti) a to už bude svědčit o špatném výběru partnera, což bylo u nás, nicméně jsem šťastně rozvedená a nelituji ničeho. Tak držím pěsti, aby ten váš výběr byl správný a chlap začal něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
19.3.23 09:27

Si vás pěkně „vychovává“. K tomu, abyste bez protestů vše vzala na svá bedra - od péče o dítě po péči o něj a celou domácnost. Jelikož rodičák netrvá zas tak dlouho a brzy se znovuzapojíte do pracovního života, může vám to, že se do tohoto modelu jeho výčitkami necháte natlačit, do budoucna nadělat pěkný mrzení. Nenechte se. Normálně ho zapojte. Neptejte se, zda pohlídá dítě, když si musíte odskočit, i kdyby to pro začátek mělo být jen do krámu. Prostě mu ho předejte. On se musí naučit pečovat stejně jako vy. Nestihla jste vyprat, vyluxovat nebo umýt nádobí? Něco z toho ať udělá taky on. Vy tu nejste od toho, abyste vyhradně plnila nějaké mužovy domácí úkoly, které vám zadá. A vynechte že svého slovníku výraz: „on mi pomáhá“. On nemá co pomáhat, má se podílet. Vy máte mít taky nároky, ne jen slepě plnit ty jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
19.3.23 10:25

Uz si pohral vyfotil pochlubil se a ted asi ceka az bude dite starsi a bude partak. Chlapy nemaji ty hormony, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí