Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, mám 4 měsíční dceru a v pondělí jdeme na nastreleni naušniček. Jak jste se o nastrelene nausnicky starali a na co si mám dat pozor prosím? Mám z toho docela ztrach. Je to moje první dite a už jen ten pocit ze ji to bude bolet je desnej😀dekuju za odpovědi ☺️
Když ti vadí, že ji to bude bolet, tak proč jí to děláš? Mimino žádný naušnice nepotřebuje, to je jen tvůj plezír.
@Janli takhle moje otázka ale neznělá 😀 bylo to myšleno tak ze se chci o to co nejvíc a nejlíp starat, aby ji to moc nebolelo 😀
Starat jen omývat vodou a mydlem. Malá plakala, ale jen chvilku, stejně jako při očkování. Ani nebyla mrzutá, nesahala si na ouska, nic, smála se. Nepřišlo mi, že by ji to nějak bolelo, ani chvilku potom. Není se ceho bát, neboj, vše ti řeknou tam.
@Anett.taa dekuju moc, jako je mi jasné ze to nebude nic hrozného, ale mám obavy ze to nějak zanedbam a bude ji bolet to hojení, proto se ptám na péči ☺️ ale myslím ze žádná maminka nechce aby to jeho ditko něco bolelo☺️
Mimino o tom za minutu nebude vědět…je to jak očkování prostě to stipne a je to. Jediné na co dávat pozor je abys za ně v prvních dnech nezadrhla při převlékání..to by pak taky asi zabolelo…ale jinak není třeba žádná extra péče..pouze kontrola jestli to necervena, nehnisa…
Holkám nejvíc vadilo že jsme je chvíli drželi nehybně. Žádnou extra péči jsem neprováděla.
U mojí mladší nebyla potřeba žádná „speciální“ péče. Prostě jí to nastřelili a bylo.
Ale starší dceři tenkrát začaly obě uši hrozně hnisat. Takže jsme metelily k doktorce pro framykoin. A po pár dnech bylo po problému
Ja mám alergii na některé kovy a dcera to asi zdědila ![]()
Ale u vás bude určitě všechno v pohodě uvidíš ![]()
@Kristýna18904 Dceři jsem po nastřelení ouška jednou ten den večer vydezinfikovala a pak už jsem nedělala nic. Ouška už druhý den vypadaly, jako by v nich náušnice byly už delší dobu, žádné zarudnutí, krev, nic. Při nastřelení dcera vůbec neplakala, není důvod se zbytečně stresovat.
Přesně..ono jim spíš vadí jak je musí člověk pevně přidržet aby se necukly…
Pořádně se přesvědčit, má puntíky na dírky tam kde chceš aby je měla.:nevim:. Kontrolovat jestli se tam nic neděje. Občas jsem to něčím Mázla, Hýbla s nimi. Nic se tam nedělo tak nebylo třeba se extra starat.
Dostane před nastřelením umrtvující gel. A pak možná náplast aby si tam nesahala. Nejde o to, že by to extra bolelo ale to, že ví, že tam něco je a je to nové. Zaměstnat ruce
?
Nase 2 holky (druha a treti) si nastreleni ani nevsimly. Nevadilo jim ani to, ze je chvili pevne drzim. Narozdil od prvni, ktera mela usi propichnute po staru, jsem o usi nijak zvlast nepecovala a nemely problemy, zato prvni jedno ucho zhnisalo.
Nicmene ta prvni sice rada nosila nausnice, mela jich nekolik, ale v 7 letech si najednou rekla, ze uz je nechce, a nechala si zarust dirky. Druhe v 5,5 letech vzali nausnice v nemocnici po tezkem urazu, taky ji zarostly dirky a uz nausnice nechce. Treti je zatim nosi, je ji 5 let. A ctvrte jsme se rozhodli nausnice vubec nedavat, muze se pro ne rozhodnout sama pozdeji.
Šla jsem s dcerou na pracoviště, kde se na nastřelování náušnic specializují. Byla to 5 minutová návštěva, kdy dcera řvala jenom když jsme ji drželi hlavu nehybně - kvůli naznačení teček a pak kvůli nastřelení.
Pak se rychle uklidnila a spala. Na ouška si nesahala, byla úplně v pohodě. Ano měla je asi citlivější, protože večer se při usínání vrtěla, aby si na nich neležela, ale jinak v pohodě.
Poradili mi ošetřovat černým čajem. Nijak nemazat, nechat být, aby se ty ouška zahojila. Nebabrat na to, nesundávat je, jenom se občas podívat, jestli se tam netvoří nějaký marast, který by bránil zahojení.
Jinak já si pamatuju ještě svoje nastřelení. Byla jsem trošku později… a je to jak dostat injekci. Chvíli to bolí a pak o tom ani nevíš.
V tom centru kde jsem byla, mi nabídli i možnost, že můžou nastřelit náušnici nejdřív mi, ať vím, jaké to je a nebojím se ![]()
@JancaS84 píše:
Holkám nejvíc vadilo že jsme je chvíli drželi nehybně. Žádnou extra péči jsem neprováděla.
U nás to bylo to samé. ![]()