Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám 3 otázky, tak ať nezakládal nové diskuze, moc prosím o odpovědi.
Mám problém s hemeroidy a od zítra bych dle návodu měla začít s Aniballem- konec 36tt. Asi před týdnem jsem 3 dny měla s hem. takový problém, ze jsem nemohla nic, ležet, sedět. Hodně to bolelo, mazala jsem a tak 2 dny, je už necítím. Bojím se, že když začnu s Aniballem, tak se opět přihlásí o hlasitý slovo. První otázka je tedy:
1. cvičila jste některá s Aniballem i když jste měla problémy s hemeroidy?
2. při porodu je tlaceni, jako na velké?
(Četla jsem v diskuzi, že by vás Aniball měl připravit na tlaceni správnými svaly, ale jinde čtu, že je to jako na velké, takže opět strach z hemeroidu)
3. při porodu, byly jste na klistýru? Prý se hodně žen i po… je to opravdu tak běžné?
Jsem prvorodicka a budu velmi rada, za vaše odpovědi.
1.necvicila jsem, takže nedokážu posoudit
2. Tělo ví co má dělat a použijes ty správné svaly i bez tréninku
3. Měla jsem klystýr pokaždé. Ano, je běžné že při porodu odejde i stolice
Pokud máš problémy s hemeroidy tak bez k lékaři.
@JancaS84 píše:
1.necvicila jsem, takže nedokážu posoudit
2. Tělo ví co má dělat a použijes ty správné svaly i bez tréninku
3. Měla jsem klystýr pokaždé. Ano, je běžné že při porodu odejde i stolicePokud máš problémy s hemeroidy tak bez k lékaři.
Děkuji za odpovědi.. u lékaře jsem byla, dal mi masticku a prášky na posílení žilní stěny. Víc teď udělat nemůže. Až po porodu chirurgicky.
Necvicila sem, vůbec si nevybavuju jak sem tlacila, tělo se o to postaralo samo. Kláštery sem měla u dvou porodů ze tří, poslední byl prekotny takže se to nestihlo. Ale Jo, když na nej nepujdes, je velká šance, ze se po… protože proste tlačíš a nejde zároveň tlacit a zároveň držet svěrač. Navíc mi ten klistýr doporucovali, ze to porod urychlí.
1. cvicila jsem
2. pro me to bylo jine tlaceni, Aniball jsem pouzivala kvuli treninku hraze kvuli nastrihu, ver, ze kdyz rodis, tak posledni, na co si vzpomenes, je Aniball
3. nemela jsem, nestihl se, jestli jsem se po… nevim a je mi je to jednou, jsou na to zvykli
@Cullenova píše:
1. cvicila jsem
2. pro me to bylo jine tlaceni, Aniball jsem pouzivala kvuli treninku hraze kvuli nastrihu, ver, ze kdyz rodis, tak posledni, na co si vzpomenes, je Aniball
3. nemela jsem, nestihl se, jestli jsem se po… nevim a je mi je to jednou, jsou na to zvykli
Ano, aniball chci hlavně kvůli vyhnutí se nastrihu (vám pomohl?)
… Četla jsem prave, že některé ženy psaly, ze jim to pomohlo si víc uvědomit, jaké svaly používat, ale je mi jasný, že až to přijde, tak to řešit nebudu.
Necvičila jsem, ale při porodu použiješ ty správné svaly automaticky. Přiznám se, s prvním porodem jsem se při tlačení mordovala, ale to bylo tím, že mi po vyvolání porodu opadly kontrakce a snažila jsem se, jako když tlačím na velkou. I k nehodě došlo, přestože jsem byla po klystýru. Při dalších porodech byly kontrakce pořád a v ten okamžik tělo opravdu ví, co dělat, klystýr nebyl a ani nehoda. Když pojede porod správně, nebudeš nad tím přemýšlet. Aniball mi přijde jako neskutečně pitomý stresor. Pod vlivem porodních hormonů nevnímáš nějaké roztažení porodních cest, možná tak tlak na hrázi, ale když si představím, že bych do sebe měla mimo porod cpát velikost hlavičky a ještě se to snažila vytlačit?
Vykašli se na ten Aniball, zatím si maž hemoroidy a co se stane při porodu, to nech až na ten okamžik.
@Janadzus píše:
Ano, aniball chci hlavně kvůli vyhnutí se nastrihu (vám pomohl?)… Četla jsem prave, že některé ženy psaly, ze jim to pomohlo si víc uvědomit, jaké svaly používat, ale je mi jasný, že až to přijde, tak to řešit nebudu.
Nevim, jestli pomohl, ale nastrih jsem nemela. A to jsem nacvicila jen 23,5 cm. Spis me to psychicky uklidnilo, ze jsem telo na porod pripravila nejvic, jak jsem mohla a porad lepsi mit nacvicene neco nez nic. Taky jsem tam sla s tim, ze zenske telo je uzpusobene na to to zvladnout. Psychika udela hodne. Ja mela krasny porod a bez epiduralu. Doporucuji pit i malinik. Pry zkrati 1. dobu porodni, ja mela porozeno za 2,5 hod a to jsem mela vyvolavany porod. Ale nerikam, ze je to malinikem, kdo vi ![]()
Příspěvek upraven 18.03.23 v 08:52
@Cullenova píše:
Nevim, jestli pomohl, ale nastrih jsem nemela. A to jsem nacvicila jen 23,5 cm. Spis me to psychicky uklidnilo, ze jsem telo na porod pripravila nejvic, jak jsem mohla a porad lepsi mit nacvicene neco nez nic. Taky jsem tam sla s tim, ze zenske telo je uzpusobene na to to zvladnout. Psychika udela hodne. Ja mela krasny porod i bez epiduralu. Doporucuji pit i malinik. Pry zkrati 1. dobu porodni, ja mela porozeno za 2,5 hod a to jsem mela vyvolavany porod. Ale nerikam, ze je to malinikem, kdo vi
A lněné semínko ještě ![]()
@Petule030 píše:
Necvičila jsem, ale při porodu použiješ ty správné svaly automaticky. Přiznám se, s prvním porodem jsem se při tlačení mordovala, ale to bylo tím, že mi po vyvolání porodu opadly kontrakce a snažila jsem se, jako když tlačím na velkou. I k nehodě došlo, přestože jsem byla po klystýru. Při dalších porodech byly kontrakce pořád a v ten okamžik tělo opravdu ví, co dělat, klystýr nebyl a ani nehoda. Když pojede porod správně, nebudeš nad tím přemýšlet. Aniball mi přijde jako neskutečně pitomý stresor. Pod vlivem porodních hormonů nevnímáš nějaké roztažení porodních cest, možná tak tlak na hrázi, ale když si představím, že bych do sebe měla mimo porod cpát velikost hlavičky a ještě se to snažila vytlačit?![]()
![]()
![]()
Vykašli se na ten Aniball, zatím si maž hemoroidy a co se stane při porodu, to nech až na ten okamžik.
Ono to tak úplně není, mně ho doporučil i gynekolog. A nejde mi přímo u nej o spravne tlaceni, to spis jsem chtěla zjistit zkušenosti
, aniball je hlavně o zamezení nastrihu a známé co ho užívaly si ho nemohly vynachválit. Všechny bez nastrihu a porod šel hladce. No uvidíme.. hemeroid příště buď bude nebo nebude.
@Bubla Bůčková píše:
A lněné semínko ještě
Jj
malinik mám zrovna před sebou a lnene semínko si dávám taky, už jen kvůli těm hemošům, jelikož začaly ze zácpy. To lnene semínko jste užívala jak? Mně hrozne chutna a dávám si lžíci ho pusy, rozkoušu a hodně zapiju, možná by bylo lepší ho namočit. Ale prý je to jedno.
Tak já s aniballem cvičila a všichni se po porodu (prvnim) divili, že to bylo tak rychle a bez sebensiho poranění (1.dite mělo skoro 4kg). Gynekolozka me chvalila, že to bylo díky tomu aniballu.
Druhý porod to samé a ještě rychlejší.
Ještě jsem k tomu teda pila malinik a lněné semínko-to je opravdu potřeba nechat v mečem nabobtnat(jogurt napr), dokud se na něm nevytvoří takový sliz.
Na hemeroidy jsem netrpela, ale s aniballem jsem cvicila. Po porodu jsem ale trpela stresovou inkontinenci a pri vysetreni na urogynekologii mi doktor rekl, ze to mohlo byt zpusobeno prave cvicenim (jinak jsem porod mela rychly s drobnym nastrihem).
Klystyr jsem mela u obou porodu a jsem za to rada..clovek pak muze v klidu tlacit a menit strach, co vsechno z nej krome ditete vyleze ![]()
Já jsem hemeroidy v těhotenství měla a myslím, že cvičení naopak pomohlo to nezhoršit, protože jsem se díky tomu naučila uvědomit si a používat správně ty správné svaly - a není to jako tlačení na velkou. Druhou dobu porodní jsem měla 9 minut, naprosto bez problémů a hned i porodní asistentka říkala, že je vidět, že jsem věděla, jak mám tlačit. A že si při porodu na Aniball nevzpomeneš? Já jsem si teda vzpomněla, řekla jsem si, že teď je ta chvíle, soustředila jsem se na ty svaly a myslím, že to opravdu pomohlo. Nástřih jsem neměla, žádný problém. I jsem pila maliník a jedla lněné semínko, mleté, v jogurtu.
Klystýr jsem měla a hrozně to ten porod urychlilo a myslím, že jsem se možná při tom tlačení pak po… i přesto, přišlo by mi to z tohoto hlediska asi „bezpečnější“ bez něj, protože tu řídkou stolici už fakt neuhlídáš. Ale jistě to nevím, fakt jsem se neptala. Zpětně si nejsem jistá, jestli to bylo dobře, nebo špatně (po něm nastoupily ty nejhorší bolesti, tím, jak se to otevírání urychlilo).