Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Milé maminky, chtěla bych se obrátit na ty z Vás, které při prvním těhotenství cvičily s Aniballem. U druhého těhotenství jste pak také cvičily? Myslíte, že to pomohlo ke snadnějšímu druhému porodu? Já měla u prvního porodu malý nástřih, cvičila jsem s Aniballem i masírovala hráz. U druhého nevím, jestli se mám do toho také pustit, myslím, že ta masáž mi moc nepomohla. Přidávám, že druhé dítě bude rok a dva měsíce od prvního - může to nějak ovlivnit porod?
Ahojky já při prvním porodu jen masírovala hráz to jsem o balonku ještě nevěděla…porod byl šílený…malá špatně dorotovala a navíc šla ven s ručičkou u hlavičky…chtěly jí tahat ven vexem…naštěstí s nástřihem se narodila normálně…měla 3500g a 50 cm, hlavička 35 cm…já jsem měla 13 stehů…když jsem zjistila, že jsem znovu těhotná měla malá 13 měsíců… chtěla jsem udělat vše aby druhý porod byl co nejlepší…masírovala hráz i tu jizvu…brala homeopatika…pila maliník… jedla lněné semínko a začala cvičit s aniballem…stihla jsem jen 5 cvičení a dostala se na 23 cm…malý se totiž narodil ve 37tt s mírami 3350 g a 48 cm, hlavička 35 cm… kvůli mým špatným jaterním testům - vylívala se my žluč do krve…měla jsem jen 1 kosmetický steh…můžu cvičení jen doporučit…určitě bych i u třetího těhotenství cvičila pač né, že balonek pomáhá k lepšímu průběhu porodu, ale posiluje i pánevní dno…
Příspěvek upraven 14.07.16 v 21:15
U prvního porodu jsem necvičila a měla jsem nástřih. U druhého jsem cvičila (3900 g a 36,5 cm obvod hlavy) a bylo to bez jakéhokoliv zranění. Ten pocit, kdy jsem mohla hned fungovat na 100 % je k nezaplacení.
Já být tebou bych to před porodem procvičila.
@šišoidka jsem ve 37tt a cvičím s aniballem i ted, před druhým porodem. Holka má 24m a při jejím porodu jeden kosmeticky steh. Za me jedině doporucuju ![]()