Usnadnění porodu

Anonymní
11.7.16 20:32

Usnadnění porodu

Blíží se mi termín druhého porodu. Při prvním jsem byla hodně šitá a nemohla si pořádně sednout asi 4 měsíce. Měla jsem potom i blok ze sexu…(byl až po 7 měsících). Poradíte mi co vám pomohlo pro snadnější porod? Slyšela jsem, že se má jíst lněné semínko… Vím, že se říká, že druhý je lepší, ale i tak. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
11.7.16 20:38

Hlavně se nebát, nejezdit moc brzo do porodnice a nastudovat si svá práva u porodu-nechtít zbytečně do něj zasahovat. Žádná semínka, anibally apod ti nepomohou. Porod je v hlavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
11.7.16 20:42

Taky jsem měla z druhého porodu strach (první porod trval 20 hodin a roztrhla jsem byla az někam ;) ) Před druhými porodem jsem pila odvar z maliníku, lnene semínko a poctive mi manžel masíroval hráz. Druhe dítko bylo venku po dvou hodinách, úplně v pohodě :) Jestli na to mela vliv moje příprava nevím, ale myslím si to dodnes :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
11.7.16 20:46

Já jsem u prvního byla hodně potrhaná-pila jsem maliník, masáže hráze, lněné semínko. Druhý porod jsem se vyprdla na všechno a nebyl žádný nástřih jen jsem mírně praskla a né na hrázi a stačily dva nebo tři stehy. Byl líp vedený porod, nikam se nepospíchalo a doktorka malou během porodu polohovala tak aby nedošlo k poranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
11.7.16 20:47

Hodit se do pohody, nestresovat a těšit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.7.16 20:51

Největší usnadnění porodu je podle mě dobrá nálada. Já jsem se na veškeré přípravy z lenosti vyprdla a oba porody byly v pohodě. Menší natržení, ale bolelo to jen pár dnů, nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
11.7.16 20:56

Ono tezko rict :nevim:. Ze zkusenosti-na 1.porod jsem se hodne pripravovala a to – lnene seminko, odvar z maliniku, homeopatika, masaz hraze a sex. Porod bez zasahu, pomala faze tlacrni a PA pomahala hrazi atd.. Bez nastrihu, ale sita jsem byla hodne. Kazdopadne jsem hned sedela a nebyly velke bolesti. Ale zraneni jsem urcite mesic citila. Po 6nedeli sex hodne bolel a to snad dalsi 3mesice.
Na 2.porod jsem se nepripravovala vubec. Porod vyvolavany, hrozne rychly–probehlo i skakani na bricho. Nastrih nejak asi dr nestihnul a po porodu me sil hodinu. Kazdopadne po 5dnech jsem byla ok. Po 2tydnech jsem o nicem nevedela.

Ja se tentokrat zamerila hodne na opatreni PO porodu. Uzivala jsem Wobenzym. Hned mazala hemagelem. Sprchovala se snad 20× denne+oplachovala dubovou kurou. A neustale vetala vetrala vetrala:). A co nejdrive jsem se dala „do pohybu“ sprchou delala masaze…

Takze pri 3.porodu bych zkusila kombinaci vsech priprav pred a opatreni PO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.7.16 20:57
@Anonymní píše:
Blíží se mi termín druhého porodu. Při prvním jsem byla hodně šitá a nemohla si pořádně sednout asi 4 měsíce. Měla jsem potom i blok ze sexu…(byl až po 7 měsících). Poradíte mi co vám pomohlo pro snadnější porod? Slyšela jsem, že se má jíst lněné semínko… Vím, že se říká, že druhý je lepší, ale i tak. :think:

lněné určitě, ale hlavně epino/aniball. mám za sebou dva porody, oba bez škrábanečku, oba měly velmi krátkou poslední dobu porodní - dcery jsem rodila na 2 kontakce a 3 zatlačení. Sex jsme měli 3 týdny po porodu a pohodka ;) hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
11.7.16 21:09
@Anonymní píše:
Blíží se mi termín druhého porodu. Při prvním jsem byla hodně šitá a nemohla si pořádně sednout asi 4 měsíce. Měla jsem potom i blok ze sexu…(byl až po 7 měsících). Poradíte mi co vám pomohlo pro snadnější porod? Slyšela jsem, že se má jíst lněné semínko… Vím, že se říká, že druhý je lepší, ale i tak. :think:

tak já mám za sebou druhý porod a oproti prvnímu byl luxusní, lněný semínko a maliník jsem pila i při prvním a hodně to pomohlo, cvičila jsem s epinem a jsem bez nástřihu, dost mi pomohly porod urychlit homeopatika, koupila jsem si knížku hypnoporod a nacvičila jsem si techniku dýchání, kontrakce jsme měla krátký a o hodně méně bolestný než při prvním, takže já doporučuju a nakonec jsem ještě měla od pana Hádka rozmarýnový koupelový olej na urychlení první doby porodní, nakapala jsem na ve sprše na břicho a spláchla a porod se hodně zrychlil a na uklidnění jsem si nakapala na papírový kapesník medunkový eterický olej, krásně to na sále vonělo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
11.7.16 21:18

Jo, to by mě taky zajímalo - v září mě čeká první porod :mrgreen: aniball mi rozmluvili, ale říkám si, že na masáži hráze snad nic není, tak zkusím to. No a knížku hypnoporod mám, konečně jsem se dočetla k té praktocké části, ale musím říct, že třeba pomalé dýchání mi nějak nejde, pořád cítím dechovou nedostatečnost a napočitám fakt tak do 12ti a to počítám sakra rychle - asi to dělám špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.7.16 21:21

První porod totální dlouhý hnus, asi hodinové šití apod. Druhý hoďku a půl od první kontrakce, bez šití, ale to ZAVINOVÁNÍ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZuzaMi
11.7.16 21:22

Souhlas s @reinkarnace Cvičila jsem s Aniballem - na dvě zatlačení byla malá venku bez jediného stehu, nic… :palec: osobně jsem si i víc věřila, když jsem měla nacvičeno a celkově to ženskou připraví a uklidní :kytka:

Příspěvek upraven 11.07.16 v 21:23

• Citovat
  • Upravit
2702
11.7.16 21:22

@Avrun muzu se zeptat proc ti anibal rozmluvili? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
11.7.16 21:25
@podzim píše:
@Avrun muzu se zeptat proc ti anibal rozmluvili? :)

Jojo taky mě to zajímá :think: tam kde budu rodit si ho vychvalují a doporučovala ho i vrchní sestra. Já už ho mám doma, jen musím ještě chvilku počkat. Jsem teprve ve 30tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13475
11.7.16 21:26
@podzim píše:
@Avrun muzu se zeptat proc ti anibal rozmluvili? :)

Jasně :mrgreen: prý nemá cenu spodek roztahovat takhle na průměr dětské hlavičky, protože stejně ta souvislost mezi nacvičováním s aniballem a nástřihem/bez nástřihu nejde nijak extra prokázat. Navíc mě strašili, že se můžu při nácviku natrhnout, což je horší než nástřih a nehledě na kvalitu sexu a hrozící intenkontinence a podobně. Nutno říct, že to byly slova PA. Prostě mě to hodně odradilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí