Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, prosím o radu, jsem dnes 4 den od porodu, mám nastrih hraze, tudíž jsem sesita.Ale jsem z toho celá zoufalá, bolí to jak čert, nic pořádně nemůžu, sedět když už, tak jen na pravé straně, stát nevydrzim dyl jak pár minut
Hodně sprchovat..i 15× denně, hemagel je super, potírat pořád po sprchování..4dny po porodu nemužete čekat zázrak..ještě to pár dní potrvá než se to srovná..
Po každém wc osprchovat, ja jsem si to oplachovala vodou z petky se sportovním uzávěrem. A mazala gelem s dubovou kůrou.
@MisaRudolska píše:
Ahoj, prosím o radu, jsem dnes 4 den od porodu, mám nastrih hraze, tudíž jsem sesita.Ale jsem z toho celá zoufalá, bolí to jak čert, nic pořádně nemůžu, sedět když už, tak jen na pravé straně, stát nevydrzim dyl jak pár minut
To proste musis vytrpet, sprchovat a cekat
Po každé toaletě osprchovat spodek vlažnou čistou vodou, hodně větrat. Před spaním jsem si po sprše namazala šití gelem z dubové kůry a nechala volně uschnout.
Ještě bych doporučila homeopatikum Arnica montana, právě na hojení měkkých tkání 2× denně nechat volně rozpustit 5 kuliček v puse. Já jí mám nachystanou na císaře a pak ještě staphysagria 9ch ta je na hojení řezných ran(císař a nastřižení) jinak vše co už tu bylo napsáno
Já tedy nemazala ničím, ale než začali vypadávat stehy tak jsem po každém wc sprchovala chladnější vodou a než bylo potřeba, tak jsem vložku hned nedávala… I tak jsem prvních 14 dní nemohla skoro stát - přebalit mimino a nohy nahoru. Teď už si suším do zásoby řepík, že budu příště omývat ještě tím, je mi jasné, že ani podruhé se nástřihu nevyhnu…
Jo, řepík je super, kupuje se v lékárně, je to v sáčcích jako čaj…
Mě hodně pomáhala studená sprcha (měla sem to hodně oteklé) a sprchový gel s dubovou kůrou. Jinak starý ručník pod zadek a větrat. Hojilo se mi to asi 3 týdny (nic povzbudivého, co?). Ale já to měla s komplikacemi, takže poslední týden hojení mi manžel frndu zasypával Framykoinem v prášku, každý večer ![]()
@MisaRudolska mě hrozně pomohl gel na hráz a repik
do týdne jsem nevěděla že mi něco dělali ![]()
@mila.dka1 píše:
Já tedy nemazala ničím, ale než začali vypadávat stehy tak jsem po každém wc sprchovala chladnější vodou a než bylo potřeba, tak jsem vložku hned nedávala… I tak jsem prvních 14 dní nemohla skoro stát - přebalit mimino a nohy nahoru. Teď už si suším do zásoby řepík, že budu příště omývat ještě tím, je mi jasné, že ani podruhé se nástřihu nevyhnu…
To nemusí být pravda. Z prvního porodu nástřih mám, z druhého ne. Ale podpořila jsem to epinem. Podruhé jsem to nechtěla zažívat, i když se hojil dobře a byl malý. S druhým jsem musela fungovat, zadne nohy hore.
Vlažná sprcha po každém použití záchodu, případně čůrat rovnou ve sprše (to mi radila doktorka v porodnici) + intimní gel s dubovou kůrou, správné poporodní vložky a síťované kalhotky.
@andelka83 píše:
To nemusí být pravda. Z prvního porodu nástřih mám, z druhého ne. Ale podpořila jsem to epinem. Podruhé jsem to nechtěla zažívat, i když se hojil dobře a byl malý. S druhým jsem musela fungovat, zadne nohy hore.
no kámoška taky u druhého nástřih neměla, ale nehodlám si ji vytahovat
a vzhledem k tomu, že občas mám problém i při sexu (jako natrhnutí-prasklinku, tak to vidím na nástřih znovu…ale byla bych samo radši, kdyby nástřih nebyl-tohle fakt oželím. Ale nejsem schopná pro to něco dělat, chtěla jsem minule masírovat hráz - vydrželo mi to tak dva dny…
@mila.dka1 no vytaženou ji teda fakt nemám.
Ale chápu, na to si člověk musí udělat čas a venovat tomu energii, a když se mu do toho nechce..tak jedině věřit že to bude lepší i tak.