Anketa - jaký studujete obor?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já studuju dálkove Učitelství v MŠ na UJEPu, ale už mám střední pedagogickou, takže tohle dělám jenom kvůli chytrejm zákonům ![]()
Během studia jsem se stihla vdát, otěhotnět a porodit a celkem v poho
před tím jsem pracovala ve školce. Akorát jsem se ted trochu zasekla na bakalářce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ZČU - management obchodních činností (Bc.) a SPŠE a VOŠ Plzeň - marketing (voška)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já 4.rok studuju Práva v Olomouci (ale už sem asi tři měsíce nebyla ve škole, bo sem se rozhodla s tím seknout) a teď ještě pořád dumám, kam jinam
A láká mě hrozně ta porodní asistentka a následně mě tam pak láká to, že FZV UP prý usiluje o získání akreditace na mgr. obory Ošetřovatelská péče v interních oborech, Ošetřovatelská péče v pediatrii a Intenzivní péče
A to by teda byla moje vysněná práce ![]()
Bery (myslím, že to tak bylo
), jaký prosím tě byly přijímačky? Budu schopná se na ně po 6-ti letech od gymplu naučit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já studovala Sdružená uměnovědná studia (Bc.) a pak Management v kultuře (Mgr.) na Masarykově univerzitě v Brně. Obory to byly moc krásné, pokud máš zájem o umění tak je to jasná volba. Byla jsem moc spokojená i když pro mě osobně byl magisterský obor už docela náročný, ale dalo se to zvládnout
Akorát problém je, že v kulturní oblasti je velmi malé uplatnění, ale já jsem optimistka, takže doufám, že do budoucna se něco objeví. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tripetri píše:
Tak já 4.rok studuju Práva v Olomouci (ale už sem asi tři měsíce nebyla ve škole, bo sem se rozhodla s tím seknout) a teď ještě pořád dumám, kam jinamA láká mě hrozně ta porodní asistentka a následně mě tam pak láká to, že FZV UP prý usiluje o získání akreditace na mgr. obory Ošetřovatelská péče v interních oborech, Ošetřovatelská péče v pediatrii a Intenzivní péče
A to by teda byla moje vysněná práce
Bery (myslím, že to tak bylo), jaký prosím tě byly přijímačky? Budu schopná se na ně po 6-ti letech od gymplu naučit?
Hlavně si zjistit,jestli s Bc. v oboru porodní asistentka můžeš na tyto navazující obory. protože u nás v Ostravě na Ošetřovatelskou péči v pediatrii můžou jenom všeobecné sestry, my porodky ne. Ty další 2 obory co tu píšeš u nás nemáme,takže s tím nemám zkušenost
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Temaho píše:
Já studuju dálkove Učitelství v MŠ na UJEPu, ale už mám střední pedagogickou, takže tohle dělám jenom kvůli chytrejm zákonům
Během studia jsem se stihla vdát, otěhotnět a porodit a celkem v pohopřed tím jsem pracovala ve školce. Akorát jsem se ted trochu zasekla na bakalářce
Z toho si nic nedělej, já sice studuju úplně jiný obor než ty, ale zaseknutá na bakalářce jsem teď taky…a pořádně!
![]()
- Citovat
- Upravit
APuccelli píše:
Skončila jsem práva na Karlově univerzitě a teď jsem těhu a dodělávám pedagogické minimum a doktorské studium na právech. A teď si chci podat přihlášku na politologii na Filozofické fakultě UK (prezenčně, ale hodně předmětů mi uznají z práv, hlavně ty právnické) a školský management na Pedagogické fakultě UK, ten už bude kombinovaný no. Na akadamické půdě se totiž věnuju právní tématice vysokého školství, tak proto ten management…
![]()
Ale to Ti asi těžko pomůže, když člověk napíše své obory… spíš bych to, být Tebou řešila tak, že bych se zamyslela, co by mě lákalo za povolání, případně vzala i do úvahy střední, kterou máš vystudovanou, jestli by to nebyl směr a možná jakási vysokoškolská nástavba. A pak hledala obory příbuzné tomu.
Moje mamina se ten rok, co se narodil brácha, dostala na pajdák do Olomouce na dálkové studium a zvládla to při dvou dětech. Dneska už dálkové studium neexistuje, je kombinované, ale určitě by se to zvládnout dalo. Ale asi s jakousi tolerancí a pomocí tatínka, případně babiček či dobrých kamarádek. Ale např. na právech už jsem viděla i pár mamin, které na zkoušky měly své děti. Případně na Fildě UK nabízejí dokonce jejich školku cca na dvě hodiny během přijímaček či zkoušek…
Já od téhle diskuse nečekám nějakou zásadní radu, spíš jsem jenom zvědavá, co studují jiní ![]()
Mám za sebou gympl - letos to bude deset let co jsem maturovala (panebože to už jsem vážně tak stará??
) a mám za sebou i několikeré ze zdrav. důvodů neúspěšné studium VŠ. Studovala jsem kdysi pedák - Aj+D pro 2.st. ZŠ, pak Bc. studium Všeobecná sestra (můj dětský sen, leč ze základky jsem měla prostě zákaz jít na zdrávku, musela jsem na gympl), teď jsem se poslední tři roky nic dalšího vystudovat nepokoušela
, mezitím jsem se vdala, otěhotněla, porodila a zjistila jsem, že studovací červík ve mně i tak pořád hlodá a zase přemýšlím, co dalšího bych mohla nedostudovat ![]()
Asi se vrátím tam, kde jsem začala a podám si přihlášku na anglistiku, ale trochu mě trápí budoucí uplatnění, anglicky už dneska umí každá hajzlbába
Manžel si naopak myslí, že bych měla vyzkoušet dosud nepoznané
(a do budoucna více uplatnitelné) a podat si přihlášku na něco ekonomického, ale to mě moc neláká, navíc jsem byla vždycky trochu blbší na matiku ![]()
Tak mě prostě mezi vším tím uvažováním chytla zvědavost a potřeba zjistit, co studují jiné maminky (i nemaminky) a založila jsem si diskusi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gretchen píše:APuccelli píše:Já od téhle diskuse nečekám nějakou zásadní radu, spíš jsem jenom zvědavá, co studují jiní
Skončila jsem práva na Karlově univerzitě a teď jsem těhu a dodělávám pedagogické minimum a doktorské studium na právech. A teď si chci podat přihlášku na politologii na Filozofické fakultě UK (prezenčně, ale hodně předmětů mi uznají z práv, hlavně ty právnické) a školský management na Pedagogické fakultě UK, ten už bude kombinovaný no. Na akadamické půdě se totiž věnuju právní tématice vysokého školství, tak proto ten management…
![]()
Ale to Ti asi těžko pomůže, když člověk napíše své obory… spíš bych to, být Tebou řešila tak, že bych se zamyslela, co by mě lákalo za povolání, případně vzala i do úvahy střední, kterou máš vystudovanou, jestli by to nebyl směr a možná jakási vysokoškolská nástavba. A pak hledala obory příbuzné tomu.
Moje mamina se ten rok, co se narodil brácha, dostala na pajdák do Olomouce na dálkové studium a zvládla to při dvou dětech. Dneska už dálkové studium neexistuje, je kombinované, ale určitě by se to zvládnout dalo. Ale asi s jakousi tolerancí a pomocí tatínka, případně babiček či dobrých kamarádek. Ale např. na právech už jsem viděla i pár mamin, které na zkoušky měly své děti. Případně na Fildě UK nabízejí dokonce jejich školku cca na dvě hodiny během přijímaček či zkoušek…
Mám za sebou gympl - letos to bude deset let co jsem maturovala (panebože to už jsem vážně tak stará??) a mám za sebou i několikeré ze zdrav. důvodů neúspěšné studium VŠ. Studovala jsem kdysi pedák - Aj+D pro 2.st. ZŠ, pak Bc. studium Všeobecná sestra (můj dětský sen, leč ze základky jsem měla prostě zákaz jít na zdrávku, musela jsem na gympl), teď jsem se poslední tři roky nic dalšího vystudovat nepokoušela
, mezitím jsem se vdala, otěhotněla, porodila a zjistila jsem, že studovací červík ve mně i tak pořád hlodá a zase přemýšlím, co dalšího bych mohla nedostudovat
Asi se vrátím tam, kde jsem začala a podám si přihlášku na anglistiku, ale trochu mě trápí budoucí uplatnění, anglicky už dneska umí každá hajzlbábaManžel si naopak myslí, že bych měla vyzkoušet dosud nepoznané
(a do budoucna více uplatnitelné) a podat si přihlášku na něco ekonomického, ale to mě moc neláká, navíc jsem byla vždycky trochu blbší na matiku
Tak mě prostě mezi vším tím uvažováním chytla zvědavost a potřeba zjistit, co studují jiné maminky (i nemaminky) a založila jsem si diskusi
Poslední dobou - asi díky tomu, že se teď podávají ty přihlášky na VŠ - tak se s podobnými diskusemi roztrhl pytel. A ve všech se opakuje jedna rada stále dokola - ekonomka ee. A to proto, že ekonomují - vynikajících i průměrných je strašně moc… to bych raději doporučovala tu anglinu
Každopádně v první řadě to musí bavit zejména Tebe!
Ale já si můžu doporučovat co budu chtít, já vím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetaP píše:
Ahoj, tak já studuju Sociální a charitativní práci, Bc.
Uplatnění různé - na sociálce, úřadě práce, v dětských domovech, nápravných dětských zařízeních, v pečovatelácích, krizová centra, různé poradenství - prostě sociání sféra..
Můžu se zeptat, kde to studuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gretchen, je umět anglicky a umět anglicky.
Jsou tací, kteří tvrdí, že umi, napíšou si to do životopisu a ve skutecnosti ani prd.
Třeba z praxe z obchodu mužu říct, že je důležitější umět dobře anglicky a mit praxi nez mit VŠ titul s chabou angličtinou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já ekonomku studuju a je to fakt - kdybych se rozhodovala znovu, vyberu si rozhodně něco jiného, třeba právě ty jazyky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som vystudovala logistiku (dopravna skola) a robila som v nakupe.
Taktiez som si spravila aj MBA management…ale myslim, ze to boli vyhodene prachy…nic zaujimaveho som sa tam nenaucila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj … tak ja jsem vystudovala postgradualni studium na intenzivni peci a resuscitaci … a od zari jsem nastoupila na Vseobecnou sestru (Bc.) a do toho jsem ted tehotna … ale prerusovat nechci … chtela jsem tez zvolit nejake zamereni (PA apod.),ale nikde jsem nenasla kombinovanou formu … tak uvidime,co si vymyslim po dostudovani tohohle oboru …
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
salme píše:
Ahoj … tak ja jsem vystudovala postgradualni studium na intenzivni peci a resuscitaci … a od zari jsem nastoupila na Vseobecnou sestru (Bc.) a do toho jsem ted tehotna … ale prerusovat nechci … chtela jsem tez zvolit nejake zamereni (PA apod.),ale nikde jsem nenasla kombinovanou formu … tak uvidime,co si vymyslim po dostudovani tohohle oboru …![]()
PA kombinovaně je v Ostravě a Brně
já ji studuju v OVě. ale vypadá to, že budeme zřejmě poslední pro které ten obor otevřeli. prý se jim to nevyplatí finančně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je fakt skoda … je fakt,ze me nenapadlo podivat se na Ovu,ale v Brne jsem to nenasla … no co uz .. uvidime po dostudovani tehle skoly … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit