Kurz první pomoci dětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
kurz první pomoci dětem
Ahoj maminky,
chystám se udělat si kurz prvn pomoci.
Máte některá zkušenost s nějakým zařízením / agenturou, která toto poskytuje.
Představuji si to tak, že kurz bude obsahovat teorii i praxi.
Může to být Praha i středočeský kraj.
Doufám, že poradíte, kde jste byly spokojené a odnesly jste si cenné rady a mělo to fakt význam.
Předem moc děkuju za tipy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
mám zdravotnický kurz orientovaný na pobyty s detmy v prirode a sport pobyty.Není to zaměřené vyloženě jen na děti, ale všeoecně první pomoc, popáleniny, zlomeniny a pod.Dělá to český červený kříž já mám pro pedagogy myslím že pro veřejnost je na čtyři roky a potom obnovení
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Český Červený kříž takové kurzy dělá. Nejsem z Prahy, takže nemám přímou zkušenost z toho kraje, ale u nás ve Zlínském mají dobré ohlasy. ![]()
Příspěvek upraven 09.01.12 v 10:49
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nedávno jsem si dělala kurz první pomoci u dětí přes ZdrSem - jde o výuku zážitkovou metodou, takže je tam nejen teorie, ale i praxe, vše si vyzkoušíš, zažiješ třeba i „autonehodu“ a další situace, kdy prostě musíš nějak zareagovat, od lektorů pak dostáváš zpětnou vazbu, zda reakce byla správná.
Pokud vím tak toto je jediná podobná forma kurzu u nás, pak existují už jen ty teoretické, kde si na závěr zkusíš rozdýchat gumovou pannu - takový kurz už mám taky za sebou a to opravdu moc k ničemu není. Chce si to všechno i vyzkoušet a nejen nastudovat. Takže tento kurz určitě doporučuji, dělají jich více, já byla na kurzu „máma“ což je první pomoc u dětí do pěti let a je to jednodenní kurz.
wwwzdrsemcz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janisi píše: Český Červený kříž takové kurzy dělá. Nejsem z Prahy, takže nemám přímou zkušenost z toho kraje, ale u nás ve Zlínském mají dobré ohlasy.
ja jsem si dělal ve varech a super, dělali sme první pomoc i v bazénu na sobě navzájem a na panách dýchání a masáž srdce a taký sme měli se živými figuranty záchranu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mají pro veřejnost i pro odborníky
http://www.abc-prvnipomoc.cz/index.php?…
Příspěvek upraven 22.04.15 v 22:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Princess píše:,
Ahoj,
nedávno jsem si dělala kurz první pomoci u dětí přes ZdrSem - jde o výuku zážitkovou metodou, takže je tam nejen teorie, ale i praxe, vše si vyzkoušíš, zažiješ třeba i „autonehodu“ a další situace, kdy prostě musíš nějak zareagovat, od lektorů pak dostáváš zpětnou vazbu, zda reakce byla správná.
Pokud vím tak toto je jediná podobná forma kurzu u nás, pak existují už jen ty teoretické, kde si na závěr zkusíš rozdýchat gumovou pannu - takový kurz už mám taky za sebou a to opravdu moc k ničemu není. Chce si to všechno i vyzkoušet a nejen nastudovat. Takže tento kurz určitě doporučuji, dělají jich více, já byla na kurzu „máma“ což je první pomoc u dětí do pěti let a je to jednodenní kurz.
wwwzdrsemcz/
Princess,
na ty jsem také koukala, zdá se to opravdu zajimavé.
Jdu do toho.
Díky moc všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam kurzy prvni pomoci pro deti nabidli v praci - delala to firma Balic (maji sve stranky, tak se kdyz tak jukni)
Prednasel to jeden doktor a jeden byvaly zachranar - oba navic pracuji i jako vodni zachranari, bylo to moc zajimave a poucne.
A jinak doporucuju si vytisknout schema prvni pomoci pro deti - http://www.balic.cz/…pcr_deti.pdf (nikdy nevis, kdy se muze hodit)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuju kurzy od Shock.cz Mají to na 2,5 hodiny. Vyzkoušíte si oživování na dospělém i miminkovském modelu s digi měřením, zda to opravdu děláte správně. Pak vysvětlují takové ty nejčastější úrazy a třeba požití čistících prostředků. Byli jsme s manželem i s malou, a zrovna včera jsem využila úplně v pohodě to, že se malá začala dusit kaší. Díky bohu za to! Zrovna teď je to ve slevě tady:
http://www.odmaminky.cz/…miminka-354/
Tak i ušetříte ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dnes jsem absolvovala http://www.zdrsem.cz/kurzy/mama.aspx a urcite doporucuju!!!!!!!!!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kurz první pomoci
Kurzy první pomoci dělá nestátní zdrav, zařízení POMAD, skládá se z teorie -prevence a pak nácvik praktických zásahů - na panenkách
- Citovat
- Upravit
Moc se mi líbí kurz ZDrSem a ráda bych na něj v listopadu šla. Získám nějaké potvrzení/certifikát o absolvování tohoto kurzu?
Nejvíce mě zaujal kurz s názvem MAMA.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saintpaulia Ahoj,
rizdodne doporučuju ZdrSem, kurz mama. Bylo to velmi prinosny a zabavny. Nejen přednáška, ale i simulovane situace, kdy jsi jako zachrance zasahovala a instruktorka nasledne vysvětlila, co bylo ok a co spatne…
Fakt doporučuju.
Certifikat dostanes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit