Zase ta angličtina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zase ta angličtina
Ahoj, mohl by mi prosím, nekdo poradit, co se mysli touhle vetou?
What does the place where you live look like? Nevím jestli je to mysleno, jak vypada misto kde bydlite? A co je mysleno tim mistem? Byt?
Dekuji moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
jak vypadá místo kde žiješ? tj. popis okolí, předmětů.
záleží od kontextu, jestli je myšlen byt, nebo čtvrť
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja jsem dostala seznam otazek a to je jedna z nic…celkove je to o bydleni, tak prave nevim co mysli tim place ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alsem píše:
nebo co by pro mě mělo znamenat domov?![]()
TO by byla spíš vhodnější formulace What is the place like / what does home mean to you
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
seznam otázek k čemu? jestli ke zkoušce typu maturita, tak obojí, jak popis místa, tak tvůj postoj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to na maturitu…no a kdyz mam treba dalsi otazku ktera se primo pta, aby si popsala byt a misto kolem bytu/domu? to se pta na to same? Fakt nevim co bych tam mela napsat
treba jako: je to stary dum, ale moderne zarizeny??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo kolemy bytu - spíš mají na mysli, jak vypadá prostředí kolem bytu. JEstli je tam zahrada, stomy, kde je cesta, jaká tam parkují autas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
alsem píše:
Ahoj, mohl by mi prosím, nekdo poradit, co se mysli touhle vetou?What does the place where you live look like? Nevím jestli je to mysleno, jak vypada misto kde bydlite? A co je mysleno tim mistem? Byt?
Dekuji moc
ja bych to chapala jako okoli,ctvrt,kor kdyz v dalsi otazce chteji popis bytu
- Citovat
- Upravit
alsem píše:
je to na maturitu…no a kdyz mam treba dalsi otazku ktera se primo pta, aby si popsala byt a misto kolem bytu/domu? to se pta na to same? Fakt nevim co bych tam mela napsattreba jako: je to stary dum, ale moderne zarizeny???
Tvoje původní otázka zahrnuje obojí, další podotázky se mohou konkrétně ptát na to nebo to. Popiš fakticky co kde se nachází, aby zkoušející poznali, jakou máš hezkou slovní zásobu. Nezapomenout na vazbu „there is/there are“. Učitelka vám jistě říkala, nejdřív začít obecně a pak přejít ke konkrétnějším věcem…atd Kdyby bylo něco nejasné pisni, jestli budu mít trochu čas ráda odpovím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mmonica píše:alsem píše:ja bych to chapala jako okoli,ctvrt,kor kdyz v dalsi otazce chteji popis bytu
Ahoj, mohl by mi prosím, nekdo poradit, co se mysli touhle vetou?What does the place where you live look like? Nevím jestli je to mysleno, jak vypada misto kde bydlite? A co je mysleno tim mistem? Byt?
Dekuji moc
Ale na to se ptá, touhle otázkou ne? 8. What do the surroundings/does the neighborhood of your home look like? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím, v této otázce bych nepopisovala přímo byt ale čtvrť. Ze začátku nastínit o jaké jde město- dostat se ke své čtvrti - popsat- asi bych zmínila obchody, divadla, hotely, park za domem, řeku za sídlištěm atd atd..Na konci možná zmínila, že v této čtvrti máš byt v jednom z panelových domů. Asi nějak tímto stylem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsou to maturitní otázky tak toho právě využij. Řekni že v bydlíš ve městě/na vesnici. Že je tak a tak velké. Pak přejdi k domu, pak k bytu.
A recykluj. Stačí u každé otázky mít 5-6 věcí navíc. To je právě výhoda maturitních otázek. Je to spíš na Tobě kam to zavedeš. Zkoušející bude hodnotit jak si s tím témtem umíš poradit a jakou máš slovní zásobu. Na ústní angličtinu není odpověĎ a, b, c
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
burgundy píše:alsem píše:Tvoje původní otázka zahrnuje obojí, další podotázky se mohou konkrétně ptát na to nebo to. Popiš fakticky co kde se nachází, aby zkoušející poznali, jakou máš hezkou slovní zásobu. Nezapomenout na vazbu „there is/there are“. Učitelka vám jistě říkala, nejdřív začít obecně a pak přejít ke konkrétnějším věcem…atd Kdyby bylo něco nejasné pisni, jestli budu mít trochu čas ráda odpovím
je to na maturitu…no a kdyz mam treba dalsi otazku ktera se primo pta, aby si popsala byt a misto kolem bytu/domu? to se pta na to same? Fakt nevim co bych tam mela napsattreba jako: je to stary dum, ale moderne zarizeny???
no prave ze ne-e, dostala jsem ke kazde otazce dalsi podotazky a to je porad v tom jednom okruhu…ona ma vybrat z toho treba 10 a ty musis 2,3 vetami na to odpovedet, ale nevidim v nekterych tech podotazkach rozdil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit