Praxe v domově pro seniory

42
5.1.12 19:05

Praxe v domově pro seniory

Ahoj holky,
potřebovala bych vědět pár věcí ohledně praxe v domově.
Studuji VOŠ-sociálně právní čínnost.
Mám domluvenou praxi v domově pro seniory a chtěla bych vědět co bude mou náplní práce.tzn. co vše můžu dělat na praxi aby to mělo nějaký význam pro mé studium.
Kdo pracujete v tomto oboru nebo máte zkušenosti byla bych ráda za odpovědi.
Děkuji Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2535
5.1.12 19:13

tak já když byla na VOŠ soc. tak sme tam dělali všechno jako sanitářky.....pomáhali s mytím, krmili, uklízeli povrchy, no a taky nějaký ten rozhovor…hlavně být iniciativní…většinou tam bývají už vyhořelý a protivný sestry.....teda já na ně měla štěstí =D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
5.1.12 20:13

Ahoj,no to bys přece měla mít popsané v kontraktu (smlouvě) s pracovištěm, ne? 8o Nebo máte ve škole vedoucí praxí? Myslím, že své kompetence bys měla znát dopředu, abys pak nedělala jen zcela nekvalifikovanou práci (teda ta je samosebou taky potřeba, a nikoho neubude…) a neměla možno dovědět se něco z oboru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.1.12 20:48

No právě že v domově chtěli abych jim přinesla náplň praxe ze školy. Ve škole mi připadlo že toho moc neví,napsali tam pár vět.Asi ani neví co všechno se tam dělá a do čeho by mě meli zasvětit. Mám prý ještě porozmýšlet co bych ještě chtěla na praxi dělat a že to tam dopíší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janule89
5.1.12 23:36

já bych se na tvým místě hodně cpala do té odborné soc.práce, kterou studuješ.. seznámila se se sociálnima pracovnicema, poptala všechno co dělají a na co bych si troufla, tak bych si chtěla zkusit. Ale přínosná pro tebe bude i přímá péče ošetřovatelská, tam se nakomunikuješ a poznáš potřeby těch lidí. Záleží, na jak dlouho tam půjdeš, ale pokud dlouhodobě, klidně můžeš začít s mytím atd.. poznat to tam odspodu a potom dělat indiv.plány, rozhovory, šetření, smlouvy atd..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze