Lze maturita, když mám výuční list?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Po škole
Dobrý den potřebuju z nečim poradit prosím mám 7 zakladnich třid jenom pač sem ty dalši dva roky nechodila takže propadla jako by a pak šla na učilište odborne a vyučila sem se jako podavačske prace chtela bych se zeptat jesli jde maturita když uz mam vyucni list nebo si musim udelat cisty obor nebo jesli jde maturita dalkove prosímporadte uplne nevím co mam delat a takovym oborem do práce nechci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud mas vyucni list,tak si muzes udelat nastavbove studiem dovrsene maturitou.Je mozne studovat i dalkove,musis si vyhledat v okoli skolu ,ktera to sprostredkovava.muzu se jen prosim zeptat co je to za obor-PODAVAČSKÉ PRACE?neni to prodavacka? ![]()
- Citovat
- Upravit
No, kdyby se nejednalo dle textu o ženu, tak by to mohl být podavač na stavbě, takový pomocník řemeslníkům k ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:
No, kdyby se nejednalo dle textu o ženu, tak by to mohl být podavač na stavbě, takový pomocník řemeslníkům k ruce.
aha,a to existuje jo?ja jsem slysela o nejake rodine skole,ale ta byla myslim na dva roky
to nevim,jestli lze udelat nastavbu,asi ne co ![]()
- Citovat
- Upravit
a to odborné učiliště, kam jsi chodila, nenabízí třeba nějaký obor s maturitou? já jen, že většinou mívají víc oborů pod jednou střechou, něco s maturitou, něco bez
zkus se tam zajít zeptat do ředitelny nebo nějakého studijního poradce - přinejmenším by ti mohli poradit, jakým studiem nejlíp navázat.
Nebo si rozmysli, co bys chtěla dělat a podle toho obejdi nebo obvolej školy, co by připadaly v úvahu a poptej se, jak to u nich chodí.
Maturitu si samozřejmě po vyučení udělat můžeš, buď dálkově nebo normálně, v tom ti nikdo bránit nebude.
Mám dojem, že při denním studiu většinou nemusíš chodit takové ty všeobecné předměty jako čeština, matika a tak, pokud jsi je už měla - ale závisí to na rozhodnutí konkrétní školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knihomyš píše:
a to odborné učiliště, kam jsi chodila, nenabízí třeba nějaký obor s maturitou? já jen, že většinou mívají víc oborů pod jednou střechou, něco s maturitou, něco bezzkus se tam zajít zeptat do ředitelny nebo nějakého studijního poradce - přinejmenším by ti mohli poradit, jakým studiem nejlíp navázat.
Nebo si rozmysli, co bys chtěla dělat a podle toho obejdi nebo obvolej školy, co by připadaly v úvahu a poptej se, jak to u nich chodí.
Maturitu si samozřejmě po vyučení udělat můžeš, buď dálkově nebo normálně, v tom ti nikdo bránit nebude.
Mám dojem, že při denním studiu většinou nemusíš chodit takové ty všeobecné předměty jako čeština, matika a tak, pokud jsi je už měla - ale závisí to na rozhodnutí konkrétní školy.
Na češtinu chodit musíš,je z ní povinná maturita. ![]()
Jinak to dálkově jde, je to 3letý obor.Tohle mi vyhodil google ![]()
http://www.google.cz/search?…)#pq=se)&hl=cs&cp=5&gs_id=i&xhr=t&q=n%C3%A1stavbov%C3%A9+studium&pf=p&sclient=psy-ab&rlz=1C1ASUT_csCZ402CZ402&source=hp&pbx=1&oq=n%C3%A1sta&aq=0&aqi=g4&aql=&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=328148863d0968c4&biw=1366&bih=705
- Citovat
- Upravit
ahá, to s maturitou z češtiny mi nedošlo
já si představovala, že kdyby michi doložila vysvědčení, že třeba dva roky češtiny zvládla jinde, že by jí to uznali. Ale nejspíš je to fakt na rozhodnutí té školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě překvapilo, že když nemáš ukončenou základní školu, tak pak jsi šla na učňák, že to u nás tak jde.
Pokud máš ukončený učňák, tak bych ti doporučila dálkové nádstavbové studium. Většinou tam chodíš 1× týdně a pak ho ukončuješ maturitou. Jeden můj kolega chodí každou středu z práce ve 12 h a je tam do večera a tento rok v dubnu by měl maturovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a ta maturita má být na jaké škole? Něco jiného je strojírenské učiliště s maturitou a něco jiného osmileté gymnázium… Chtělo by to napřed vybrat školu (úměrně budoucímu uplatnění v práci) a potom zjišťovat další údaje…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, já mám dojem, že z takových oborů, které mají na koni „práce“ na nástavbovou maturu jít nejde. Já učila pečovatelské práce a nešlo z nich jít na nástavbu. Byl to původně dvouletý obor a převedl se na tříletý. Bylo to především pro žáky zvláštních(speciálních) škol a s různým postižením.
Tak bych se informovala nedřív na to
na škole, kam jsi chodila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je to rozepsané:
http://www.poradna-lasky.cz/…i-mam-vybrat
Bod - střední vzdělání s vyučením
a) nižší odborné vzdělání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výuční list po maturitě?
Dobrý den, mám maturity a ted jsem v práci přilnul k oboru řezník. Můžu se přihlásit na učiliště kde je tento obor a získat tam výuční list? ikdyž mám maturitu? díky za odpověd
- Citovat
- Upravit
Ja myslim, ze muzes ziskat didatecne i nizsi stupen vzdelani, nez uz mas. Uvidime, co na to ostatni.
- Citovat
- Upravit
Dálkové studim bez výučního listu
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Chodil jsem na 4letý obor Střední odborné školy elektrotechnické.
Dochodil jsem celé 4roky, ale maturitní zkoušku nezvládl, takže mám pouze vysvědčení ze 4
ročníků. Teď už je tomu 8let, kdy jsem na tuto školu chodil. Rozhodl jsem se to nějakým způsobem řešit
a potřeboval bych radu, jestli je vůbec nějaká možnost dodělání aspoň výučního listu dálkově, protože denní
studium není možné kvůli zaměstnání. Předem děkuji za rady… ***@email.cz
- Citovat
- Upravit
Výuční list můžeš dělat i dálkově, jen najít ten správný obor a školu, kde to umožňují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit