Zase ta angličtina
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jo jasný zkouška je zkouška. Rozumím.
Sem Tě nechtěla ještě víc zblbnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myrha píše:
Jo jasný zkouška je zkouška. Rozumím.Sem Tě nechtěla ještě víc zblbnout.
ne nezblbla
jen jsem nechapala tu jednu otazku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze si muzes vybrat. Proto je zamerne pouzito slovo place tj. misto a ne konkretne home, flat, house, town, city. Za sebe bych mluvila bud o byte nebo klidne i o venkovnim prostredi tj. jestli bylis ve meste, na vesnici… proste davaji ti sirsi prostor na rozmluveni se.
Sama nevim, co bych v pripade maturity 10 minut kecala o byte nebo dome. Asi bych zacala tim, ze bydlim v byte, co se tam nachazi, jako nabytek, mistnosti a tak. Klidne bych mluvila o tom, s kym tam ziju. Pak bych plynule presla k tomu, ze ten byt je trebas ve meste, jaky je to mesto. Ono na maturite je zkratka nejdulezitejsi mluvit, mluvit, mluvit. U maturity z jazyka to plati dvojnasob. Oni ti klidne odpusti i lehke odboceni od tematu, ale neodpusti ti, ze tam budes mlcet a zarazis se na necem. Jakmile nebudes neco vedet, okamzite odboc na neco, co zkratka popsat umis. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
74paja píše:
Myslim, ze si muzes vybrat. Proto je zamerne pouzito slovo place tj. misto a ne konkretne home, flat, house, town, city. Za sebe bych mluvila bud o byte nebo klidne i o venkovnim prostredi tj. jestli bylis ve meste, na vesnici… proste davaji ti sirsi prostor na rozmluveni se.
Sama nevim, co bych v pripade maturity 10 minut kecala o byte nebo dome. Asi bych zacala tim, ze bydlim v byte, co se tam nachazi, jako nabytek, mistnosti a tak. Klidne bych mluvila o tom, s kym tam ziju. Pak bych plynule presla k tomu, ze ten byt je trebas ve meste, jaky je to mesto. Ono na maturite je zkratka nejdulezitejsi mluvit, mluvit, mluvit. U maturity z jazyka to plati dvojnasob. Oni ti klidne odpusti i lehke odboceni od tematu, ale neodpusti ti, ze tam budes mlcet a zarazis se na necem. Jakmile nebudes neco vedet, okamzite odboc na neco, co zkratka popsat umis.
No právě, že teď je to prý tak, že tohle je jen jedno z témat a to má těhle milion podotázek a ty máš odpovědět 2-3 věty. Takže to není moc o rozmluvení se.
Přesně mě to překvapilo. Protože ty otázky jsou normálně postaveny jako třeba na FCE kde o tom máš mluvit aspoň 5 min. A tady máš na 5 otázek 2,5 minuty. Protože prý u té státní maturity jsou vlastně dané odopvědi.
Ale stejně PLACE je prostě obený pojem, takže to musí jít tak i tak
. A pokud je ta učitelka aspoň gramotná, tak Ti to musí uznat tak i tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u státní maturity nejsou předem dány odpovědi ![]()
Nedoporučuji odbočit od tématu, hodnotitelé mají přísná kriteria kterých se drží, takže byť budeš mluvit 2,5 min ale ne na konkrétní dotaz, získáš 0 bodů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvar could have had..nemohl by mi, prosím, někdo vysvětlit polopatě rozdíl mezi could have a could have had?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 píše:
Tvar could have had..nemohl by mi, prosím, někdo vysvětlit polopatě rozdíl mezi could have a could have had?
Could have je pritomny podminovaci, could have had je podminovaci v minulosti.
Could have - mohla bych mit dnes k veceri rybu, kdybych si ji koupila
Could have had - to same, ale vcera (takze uz to nezmenis)
- Citovat
- Upravit
@Cocka nasladko píše:
Could have je pritomny podminovaci, could have had je podminovaci v minulosti.Could have - mohla bych mit dnes k veceri rybu, kdybych si ji koupila
Could have had - to same, ale vcera (takze uz to nezmenis)
skvělé, děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, je tu někdo šikovný na AJ, kdo by mi pomohl s tímto cvičením? Nevím si rady.. ![]()
- Doplňte vhodný tvar daného výrazu do věty:
a) Many students study ____________. REGULAR
b) ____________ is the best feeling I know. HAPPY
c) Let´s ____________ the problem now. SOLUTION
d) I am doing a ____________ task. BOREDOM
e) His brother is ____________ all day. TIREDNESS
f) What was her ____________ to the police? EXPLAIN
g) He is one of the most ____________ politicians. SUCCESS
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A-regularly b-happiness c-solve d-boring e-tired, tiresom f-explanation g-successful
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Online a takhle chces prolezat celou skolu? Kdyby sis to prelozila, tak to zvladnes sanma, vzdyt je to primitivni a aspon by ses to u toho naucila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
A-regularly b-happiness c-solve d-boring e-tired, tiresom f-explanation g-successful
Neni to „bored“? = znudeny?
Boring = nudny
Zbytek je podle me ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BloomingGorgeous píše:
Neni to „bored“? = znudeny?
Boring = nudnyZbytek je podle me ok.
Ne, je tam „task“, ten asi nemůže být znuděný, spíš nudný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Ne, je tam „task“, ten asi nemůže být znuděný, spíš nudný.
Omlouvam se, spletla jsem si vetu, prehledla jsem se. Myslela jsem „His brother is bored“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit