Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobré ráno vsem snazilkam,tehulkam a maminkam.Chtela bych se vas zeptat na par veci a predem moc dekuji za kazdou odpoved.
1.Zajimalo by me,jestli vam delali vahovy odhad miminka ve 32 tydnu?
2 .kolik tedy vazilo a pro maminky kolik melo pri narozeni?Jen by me zajimalo,jetsli to tak nejak vychazi.Nam bylo namereno ve 32 tydnu cca 2 kila,tak si myslim,ze miminko bude mit kolem tech 4,a poseldni otazka,ktere z vas se narodilo miminko kolem 4 kil,vlezlo se alespon na chvili do velikosti 56?Dekuji vam moc a preji krasny den
Ahoj,
dle UTZ mel Kuba 2,3kg, nevim, ale jestli to bylo presne 32tt. Miry pri narozeni 3,75kg a 53cm.
Velikost 56 jsme neuzili skoro vubec, protoze moje dite rostlo rychlosti blesku, v tydnu veku mel 4,06kg, ve 4tydnech 5kg a s delkou to bylo obdobne, ve 3mesicich mel pres 68cm a nosili jsme velikost 74. ![]()
U mě se váha podle utz pohybovala pořád ve střední normě, před porodem mi tvrdili maximálně 3,5 kg. Ale můj gyndr. řekl, že utz má v měření odchylky +/- 10%, což je v mém případě těch +10%. Matýsek měl skoro 4 kg. Nosit začal hned 62, ale do 2 týdnů jsme šli na 68 - měl dlouhé nohy a dupačky mu nebyly.
Tak K. měla ve 32. tt asi 1,70 kg a narodila se se 4,23 kg a 52 cm. Do vel. 56 se vlezla, ale jak u kterýho výrobce.
Ahoj, tak mě odhad váhy v 32tt nedělali. Naposledy jsem odhad měla dělaný v 20tt.
V 32tt+0 mi jen změřili velikost hlavičky (34tt+3) a délku mám dojem stehenní kosti (32tt+6). Pak doktor řekl, že roste dobře a že porod může být i o pár dnů dřív a to bylo vše.
Ahoj
Odhad váhy už si vážně nepamatuju.
Ale dr. říkal,že to nebude žádný mrňousek.Při narození měl 3720g …zhubl na 3500g.Velikost 56 jsem celkem chvilku užili.ZE začátku přibýral pomaleji.Pak se rozbaštil a roste a přibírá rychle. V 10.měsících měl 10,2kg.
Ahoj,
můj malý měl naměřeno na UTZ v 32tt 1600g a porodní váha byla 2470g. My jsme vel. 56 hodně dlouho využili
.
Tak my měli ve 32. tt 1900g a porodní váha ve 37. tt 3155 g… vel 56 nám byla jak u kterého výrobce…Body 56 nám chvíli byli, ale malej taknějak málo přibíral.....
Myslím, že je lepší kupovat 62 a když bude mimi malé, tak něco málo v 56 dokoupit…My nosili 62 a co bylo větší, tak se ohrnulo, na dupajdy ponožtičky a bylo to ok… ![]()
Já jsem odhad měla tuším ve 34. týdnu asi 2,8 plus minus, přesně už si nepamatuji, s odhadem porodní váhy ke čtyřem kilům. Týden před porodem mi řekli, že má malá asi 3,3, což se pravděpodobně úplně nestrefili, protože při narození měla rovná 4 kila a 51 cm. Ale psychicky mi to pomohlo, myslela jsem si, že rodím normálně velké dítě kolem 3 a půl kila, a ne sloníka
(já sama měřím jen 155 cm). V porodnici zhubla malá asi na 3,6.
Velikost 56 vydržela celkem dlouho, ale jak co: třeba bodíčka z H + M se ukázala jako ne moc kvalitní a hrozně se vytáhla, nejmíň o velikost, zato do svetříku z jiného zdroje se brzo nevešla.
Ale tomu odhadu se nedá úplně věřit, slyšela jsem o případu, kdy byl odhad na velké mimčo kolem 4 kilo, a nakonec mělo při narození v termínu jen něco před 3 kila. Může tam být odchylka, pokud není dítě úplně „standartních“ rozměrů, třeba má delší nožičky nebo tak.
Tak mi měli přesně ve 32tt přesně 2190g (odhad), pak ve 34tt 2,5kg…před vyvolávaným porodem ve 37+2 přesný odhad nedělali ale předpoklad vzhledem k minulýmu měření byl alespoň 2,8..malá měla nakonec 2630g 46cm… pak spadla dokonce na 2310g.. takže nám byla 56 hoodně velká;o)) tu nosíme teď, v šestinedělí (3650g, 54cm)..teď má 4,5kg a už nám začíná být malá (ale jak u kterýho typu, výrobce..atak ;o))
Mj..na obrázku dole má dokonce velikost 42 z CA!!
…takže je to hoodně individuální..může se ti narodit v rozmezí 2,5-4,5..což je velký rozdíl..tak se to dopředu nedá moc určit..protože myslím, že mi jsme měli ve 32tt hodně..a nakonec je to prcíček..teda byla;o)
Dekuji moc za prispevky,ja ani nevedela,ze mimi v porodnici tolik shodi
Ahoj, váhový odhad mi doktor dělal při každé poradně podle velikosti hlavičky a délky stehenní kosti a trefil to perfektně, i když mě upozorňoval, že odchylka je až 0,5 kg. Jinak prý prvorozené miminko váží zhruba tolik jako vážila maminka, když se narodila. A to u nás taky klaplo téměř na gram. ![]()
Oblečení jsme měly většinou velikost 62, protože jsem všude četla, jak z 56 děti rychle vyrostou a kolikrát je jim malá už při narození.
Přeji rychlý a bezbolestný porod!