Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé maminky,těhulky,mela bych na vas otazecku,pouzivate nejake vyrobky pro kojici maminky?Myslim ti,vitaminy,caje aj?Popripadne chystate se je pouzivat?ja nad tim premyslim,tak by me zajimal vas nazor.A jeste jedna otazecka,zitra jdu poporve na ozvy do porodnice a zajimalo by me,jestli se v potodnici plati poplatek 30 korun,u sveho doktora jsem nikdy neplatila.Mockrat dekuji a hezky den
Ahoj, tak vitamíny určitě jo, čaje pro kojící ne, piju jen feniklovo-anýzovo-kmínovej:-)
A na ozvech neplatíš nic, je to součást těhotenských vyšetření. Já jdu dneska:-)
ahojky,
já při kojení poctivě pila kojící čaje a ze začátku jem i brala vitamíny (calibrum). s čaji jsem pomalu přestala jak jsem začala míň kojit tak od 8M a nějak to nevadilo. s vitamíny jsem taky přestala, ale celkem se mi to vymstilo, protože se mi začaly děsně lámat a třepit nehty, ještě 3 měsíce po ukončení kojení jsem nehtíky dávala různými vitamíny dohromady:) ale podařilo se, takže z vlastní zkušenosti vitamíny doporučím. a ty čaje jsou aspoň ze začátku taky dobré, protože podporují tvorbu mléka, a taky se vyplatí hóóódně tekutin, ať má tělo to mlíko z čeho dělat:)
Dobirala jsem nespotrebovane vitaminy z tehotenstvi Elevit a ted jim specialni „kojici“ vitaminy Laktavit. Kojim plne tri mesicni mimi.
Obcas piji kojici caje, ale popravde z tech 5 druhu, co jsem zkousela tak mi chutna jenom jeden a obcas si udelam do vody Hipp pro kojici.
Ahoj, já jsem brala už během těhotenství Calibrum mami, ale jenom jednu pilulku, bála jsem se abych nerodila pětikilového obra. Teď už beru dvě a k tomu piju kojící čaj od Lerosu nebo Bio Selection. O vitaminech se poraď s gynekologem, třeba kamarádce doporučil jen jednu tabletu za týden.
Ahoj, tak od tehu beru Calibrum Mami, jednu tabletku denne. Zadne problemy s nehty nebo vlasy nemam. Ale ono taky asi dost zalezi na strave.
Caj piju kojici od ruznych firem. Vsechny obsahuji fenykl, kmin (na mimi prdiky) a vetsina z nich i medunku (pro lepsi usinani mimiska - u nas nejak nezabira
)
Kdyz jdes na mnitor, tak se poplatky neplati ![]()
Preji rychly a pokud mozno bezbolestny porod a hodne radosti z mimiska ![]()
Žádné multivitamíny jsem nebrala, občas rozpustné C. Tak 2× týdně jsem si dala večer Gravimilk, ale spíš, že mi to chutnalo, než že bych věřila, že to mlíčku významně pomáhá ![]()
No a i přesto mlíka bylo pořád pořád dost
![]()
Ahojky, vitamíny jsem žádné speciálně nekupovala, jen jsem dobrala ty, co mi zbyly z těhu ![]()
A k pití - snažila jsem se mít pestrost v nápojích, abych dodržovala pitný režim (mám s tím normálně problém
), takže jsem pila čaje pro kojící, Gravimilk a hodně meltu a vodu ![]()
Užívej těhu ![]()