Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
mám 2 měsíce do porodu a hrozně mě láká začít chystat věcičky pro mimi. Mám toho doma hromadu od kamarádek a tak se těším jak se v tom budu přebírat.První syn se mi narodil předčasně v 35tt a asi 2 tydny už sem ležela v nemocnici , takže veškeré nákupy a chystání za mě dělal manža s babičkama.J
Jak dlouho před porodem ste se do toho pustily vy?
Navíc začínám mít pocit, že by se mohla historie s předčasným porodem opakovat. Dr. mi řekl že mám nízko položenou dělohu a taky že jo, každý pohyb mimi cítím až víte kde.
Máte někdo zkušenost s takovou diagnozou?
Obleceni jsem zacala prat a zehlit nekdy na konci 7.mesice (nakoupeno bylo jiz nekdy od 6. mesice), kocar a autosedacku jsme objednavali na zacatku 8. mesice (ale vybrano bylo uz nekdy od 4. mesice). Tasku do porodnice jsem take pripravila nekdy na zacatku 8. mesice.
Nyni mi zbyva uz jen koupit fusak, monitor dechu, kojici podprdy a pripravit doklady do porodnice a bude to vsechno
. Jen dodam informaci, rodit budu nekdy okolo 20. listopadu.
S tou diagnozou nemam zadne zkusenosti, takze neporadim ![]()
Mela jsem vsechno hotovo vcetne tasky do porodnice od 35. tydne.
A nakonec jsem porodila 3 hodiny pred terminem ![]()
Mela jsem vsechno hotovo vcetne tasky do porodnice od 35. tydne.
A nakonec jsem porodila 3 hodiny pred terminem ![]()
Ahoj Lenko, jako správný plašan jsem měla věci vyprané a vyžehlené 3 měsíce před porodem. Pro jistotu
Schovala jsem je do skříně a přikryla látkovýma plenkama. M.
Já mám TP 24.10. a výbavičku (první mimčo) jsem začala kupovat až koncem srpna. Hodně mi pomohla má rodina, kde mimčo bylo nedávno,takže oblečky jsem i podědila. Ted už dokupujeme jen takové ty maličkosti pro příjezd mimča domů, na co jsme třebas zapomněli nebo doplnuji postupně tašku do porodnice. Já třebas mám dilema s koupi kojenecké podprsenky, jelikož kupovat to před porodem je pro mě takové divné,protože nevím, jestli vůbec budu kojit a hlavně jakou velikost
, kdybych tedy kojila.
Někdo už kupuje výbavičku, když zjistí že je v jiném stavu. Je to opravdu hodně individální
.
ahojky,
já minule rodila v 33tt, to jsem akorát měla zhruba vše nakoupené a popůjčované doma. praní a žehlení jsem pak stihla mezi odstříkáváním a vozením mlíka do nemocnice než malou pustili domů:) tašku do porodnice jsem měla zhruba sbalenou tak od 31 tt. pro druhé mimi toho už moc potřebovat nebudeme, ale ráda bych to měla do toho 30 tt doma a pak to pomalu začala prát a chystat. v nejhorším to zvládně manža, už mám praxi:)
Ahojky tak vyprádno a vyžehlíno už po synovi mám. Kočárek máme vyhlídlí ale objdnáme ho tak někdy v listopadu. Monitor dechu koupíme i s kočárek , tak že to bude cca měsíc před porodem. To mi příje akorát. Já si říkám že neni furt na co čekat, než se rozkoupe člověk a něco začne podnikat tak má půlu za s ssebou. A Šup každý týden k Dr. Prostě mě to příjde za chvilku a za pár.
Tak já mám cca 8-10 týdnů do porodu a ještě tu nemáme nic, kromě asi tří nových bodýček a dupaček ![]()
Věci po malým jsou pořád u táty na půdě, kočárek taky, postýlka taky… Příští týden tady vymalujeme, pak ještě mám podzimní dovolenou a potm se do toho dám, cca těch 6 týdnů před porodem.
minule jsem všechno chystala děsně brzo a kupovala děsně věcí, teď si říkám pořád času dost a ani nic nekupuju, protože vím, jak to dopadlo minule ![]()
Ahojky,tak ja jsem asi rarita…vybavu mam v komode vypranou a nachytanou od 15tt,vse jsem delala behem prazdnin,protoze mi pradlo krasne uschlo…Take jsem si rikala,ze nevim,jak pak budu s briskem zvladat…Takze mam vse hotove uz takto brzy.Kocarek je u babicky,postylka je po synovi,vlastne uz mi chybi jen ty drobne nakupy.U prvniho jsem mea tehu takove divoke,ze jsem i lezela v nemocnici,takze si neumim predstavit,ze bych vse nechala nahode a pripravovala to v zime…Bude shon Vanoc a tak…Ale jsem asi prdla.Ted mam klid a pripravovat syna na prichod sourozence.Rodime v unoru.
Ahoj, jsem děsnej pedant, takže vše nakoupeno od postýlky až po šampon jsem měla od 6 měsíce. Taky jsem se bála, aby pak nemusel přítel zařizovat výbavičku, jelikož jsem měla kontrakce už v 5 měsíci. No a jak je vidět, tak mimčo ne a ne přijít na svět ![]()
Člověk nikdy neví,kdy to vypukne, ale dle mého názoru není na tom nic špatného, kdybs už teď začala něco chystat.
A't to všechno stihneš.
Budeš klidnější a mimi bude mít vše nachystáno ![]()
ahojky,ja jsem 37t tyden a tasku mam tak na pul, chybi mi pleny pro miminko,kojici podprsenka,vybavu mam nachystanou,jeste slozim postylku,mela jsem strach,aby se mi neprasilo a vyperu posledni varku oblecku
Ahojky! Já jsem ve 29tt a mám taky strach ,že to příjde dřív.I když bezdůvodný.
U prvního mimi jsem 14 dní přenášela a pak vyvolávali.A byla jsem připravená asi 3 měs.předem.kdyby to přišlo dřív,aby to za mě nedělal nikdo jiný.
Ted už mám také věcičky v komodě vyžehlené,drogerie,lékárna koupená.Tak ještě nějaké maličkosti a autosedačka,ta už bude brzy na cestě. Bára
Ha ha, u prvni dcery jsem nachystala vse predem az kdyz mne postrasili kamaradky, ze bych mohla porodit - tak jsem vsechny nove veci vyprala behem jednoho dne (cerven) a behem druheho vyzehlila, povlikla perinky do postylky (tu slozil manzel, kdyz jsem byla v porodnici).
Rodit jsem sla na predem dane datum (planovany CS), na MD jsem nastoupila sest tydnu pred datumem porodu a minimalne dva az tri tydny jsem se doma valela a uzivala si po narocnem zamestnani, ze jsem doma.
Druhou dceru jsem taky rodila planovanym CS, nove veci jsem vyprala a nezehlila, veci zdedene po neteri byly vyprane a vyzehlene sestrou ve vakupytlich. Ja si balila tasku do porodnice v predvecer a dobalovala rano pred nastupem. Manzel ze mne nemohl… ![]()