Anovulace při štítné žláze?

1151
12.4.15 14:58

anovulace při štítné žláze??

Ahoj nedávno mi bylo zjištěno že mám hypofunkci štítné žlázy, prý ale jen hraniční hodnoty, znamená to tedy že budu do konce života brát léky? Dále by mě zajímalo jak častá je anovulace při tomto problému? Já si nejsem jistá zda to tak u mě je, protože pozitivní ovu testy ani ukázkové grafy bazální teploty při ovu to prý nemusí ukázat. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27719
12.4.15 15:15

Tak to jsem zvědavá na odpovědi, protože jsem ještě neslyšela, že by měla štítná souvislost s anovulačními cykly :think: jinak pokud ti nasadí léky, tak ano budeš je brát dokonce života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
12.4.15 15:21

Tohle jsem zkopírovala z jednoho článku na webu:Štítná žláza je důležitá také při otěhotnění, kdy se u ženy může objevit anovulace, během které se jí nevytváří vajíčko vhodné k oplodnění nebo nedochází k jeho uvolňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
12.4.15 15:22

Ahoj, ano, příčinnou anovulačních cyklů může být mj. i hypotyreóza, takže to souvislost má, ale spíš se na to kouká obráceně - když máš anovulační cykly, mohlo by to značit problém se štítkou.
A léky na hypotyreózu - jde o substituci hormonů, nikoliv léčbu jako takovou - jsou doživotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27719
12.4.15 15:24

@quanavera to že štítná působí problémy, při otěhotnění to ano, ale co jsem tak pročítala tady diskuze tak holky nepsali o anovulaci, uvidíme třeba někdo něco poradí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.15 16:17

Jsem po odstranění štítky a měla jsem s tím problémy při obou dětech, zda je to tímto těžko říct, protože jsem anovuláky měla i když jsem měla hodnoty štítky v normě. u obou dětí jsem musela brát prášky abych měla ovulaci takže možné je všecko. štítka není taková tragedie, brát prášky do konce života mě nevadí. děti mám dvě. všecko se dá řešit takže neboj, jen zatlač na dr. aby ti udělal utz při ovulce. Já měla ukázkový hlen, ukázkové čárky na ovulačním testu a na utz nic.. prostě žádné vajíčko.. ovulační testy ukazují jen LH hormony, neukazují to jestli tam je vajíčko skutečně připravené a folikul dost dobrý na to aby ovulace proběhla jak má

• Citovat
  • Upravit
554
12.4.15 17:53

@quanavera @ka2ka Ano, muze. Vsechny zlazy s vnitri sekreci jsou propojene a jestlize jedna funguje spatne muze to ovlivnit i jinou, ktera pak taky neprodukuje hormony tsk, jak ma.Ale kazde telo je jine a neni to na 100%.Ale stitna zlaza ovlivnuje vajecniky (ovulaci) a tim i menstruaci dost casto.
Ty leky jsou nejspis na cely zivot, ale u hranicnich hodnot to taky nemusi byt na 100%.Dulezite je to kontrolovat. Treba tehotenstvi muze hodnoty zhorsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
12.4.15 18:08

Já mám sníženou funkci šž a dost jsem se bála, jak mi půjde otěhotnět. Cykly jsem měla dost dlouhé, někdy třeba i 50 dnů, to bylo teda mé maximum. Tak jsem si říkala kdoví jestli mám vůbec ovulaci a jestli jo, tak jak mám vědět kdy… No a než jsem to stihla začít nějak řešit, koupit si ovu testy nebo jít k doktorovi, tak jsem byla na druhý pokus těhotná. Takže bych se nestresovala dopředu jako já, měla jsem z toho akorát nervy. Důležité je, aby byla šž dobře zaléčená, choď pravidelně na odběry, dávkuj léky přesně podle návodu, nalačno a dodržuj po spolknutí prášku půl hodiny bez jídla. Ideálně je bez každý den přibližně ve stejný čas. Dál bych na regulaci cyklu doporučila Ženský čaj od Geršíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí