Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,.Mám docela problém,..mám ted na chvíli konec snažení protože mě ted léčí nový doktor,.Měla jsem jednoho, který bohužel spoustu věcí zanedbal (a to je mi 25 a mam jen druhého stálého partnera za život)..
at to popíšu. Mám diagnostikovanou celiakii(4roky a úspěšná léčba vše v normě)…Ale měla jsem před 4 lety srůsty na vaječníku se střevem a ke stěně dělohy. Tenkrát mi řekli, že by neměl mít problém otěhotnět že to bylo důsledkem neléčených zánětu ve střevech. Dnes je mi 25. Snažíme se o dítě a mám jen problémy. Mám chronický zánět v čípku, protože mi tvrdil celé roky, že je to normální (špinění atd vřídek,.)..Ale dnes mi vyšly výsledky, kdy čekám na kultivaci. moře antibiotických globulí za sebou, a do toho zvýšenější prolaktin. Zatím sem snažení vzdala až mi doktoří řeknou že jsem OK. Ale mám podezření na srůsty v levé části. Pobolívá mě na levé straně, jako tenkrát..už asi od vánoc,..a ted ten prolaktin,..myslíte že se dá až mi přeléčí ten čípek otěhotnět i při srůstech?..Prosím je tu někdo kdo má zvýšený prolaktin? A SRŮST NA JEDNOM VAJEČNÍKU? (zatím to nechce řešit, prý počkáme zda se nebude delší dobu dařit)..
![]()
Ahojda, v pátek jsem se dozvěděla, že mám zvýšený prolaktin. Díky němu jsem neustále potrácela. Je to látka, co se spouští při kojení. Pokud dítě nemáš, nebo máš a už nekojíš a máš zvýšený prolaktin, tak se mu říká :Stresový hormon.Je spuštěn podveskem mozkovým. Od pondělí mám brát tablety, recept mi má teprv v pondělí přijít.