Antibiotika a první trimestr

192
20.2.11 15:08

Antibiotika a první trimestr

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli některá z vás nemá zkušenosti s braním ATB v prvním trimestru těhotenství.Vím,že by se žádné léky v této době brát neměly,ale bylo to prostě nutné.Měla jsem tři dny horečky nad 38st.Myslíte si,že to bude mít nějaký špatný vliv na mimi,když se právě teď vyvíjí jeho všechny orgány.Máte s tím některá zkušenosti?Děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35
20.2.11 15:22

Ahoj ,teda stejně na tom byla moje švagrová ,akorát je dobrala ,a já osobně si myslím že pokud je máš od doktora a řekla že si těhu..tak ti předepsal ty nejméně škodlivé ATB.Švagrová teď byla na oscaru a bylo všechno v pořádku.Mylím že by ses neměla obávat .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.2.11 16:19

Ahoj, hlavně klid :-) Já brala ATB v každém těhotenství, při druhém to bylo taky v prvním trimestru. Měla jsem horečky, poslechově jsem na tom nebyla nic moc, takže byla ATB nutná. Děti jsou v pořádku :-) Předpokládám, že tvůj MUDr. veděl, že jsi těhotná, tomu přizpůsobil výběr ATB… JInak teplotu nad 38 st. je třeba srážet Paralenem/Panadolem.

Neboj, někdy je prostě důležitější přeléčit infekci, která by pak byla pro maminku i miminko horší než ta ATB :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lověnka
20.2.11 16:20
mirluna píše: ,a já osobně si myslím že pokud je máš od doktora a řekla že si těhu..tak ti předepsal ty nejméně škodlivé ATB.

A nebo ty za ktere má nejvíc od dodavatele.

Vážně myslíš že jen horečka je důvod k nasázení ATB?

• Citovat
  • Upravit
2669
20.2.11 16:45

Ahooj, taky mám stejný problém a modlím se, aby vše dobře dopadlo. Ve 4tt (cca 9DPO) jsem dostala šílenou virózu nebo chřipku - zastupující obvodní dr mi to přesně neřekl.. 38 teplota 3 dny, nález na plicích no děs, atb mi dal na 3 dny Sumamed, prý by neměly v těhu vadit - pak mi moje obvoďačka po 14 dnech na kontrole řekla, že by se tyhle v prvním trimestru dávat neměly, no tak pak si vyber!! :zed: Na kontrolu na gyndu jdu až tento týden a mám strach, co bude, vím že to je 50:50..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
20.2.11 16:51

na horečku 38 bych ATB v těhu rozhodně nebrala. paralen mužeš a dál bych srážela obkladama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.2.11 18:19

Já jsem nedostala ATB na horečku.z té jsem se tak nějak dostala,ale dr.mě poslal na krev a měla jsem nějaké hodnoty zvýšené,tak proto mi nasadil ATB.O těhu ví,tak říkal,že mi taky nasadí nějaký,který by neměly vadit.Je to nějakej DUOMOX 500 nebo něco takovýho.Prý radši nasadil ATB,než abych měla nějakej zánět.Moc vám děkuji za vaše příspěvky.Trochu jste mě uklidnili,když jste taky braly v těhu ATB a děti jsou zdravé.Já jdu na gyndu až za 3týdny,možná tam zavolám dřív,až se z toho dostanu.V úterý jdu na krev,tak uvidím,jestli ATB zabraly.Děkuji ještě jednou za vaše povzduzení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.2.11 18:27

Berco, Duomox jsou penicilinová ATB, která se běžně těhulím přdepisují a jsou bezpečná pro plod, tak se neboj, bude to v pořádku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
20.2.11 19:06

Děkuji za uklidnění.Přeci jen se laik v těch lécích nevyzná.Už jsem docela zničená s doktorů,protože každej tvrdí něco jinýho.Jeden říká paralen jo,druhej zase paralen ne.Mám tetu v lékárně a ta mi říkala,že paralen určitě ne,protože to má negativní vliv na ledviny a játra plodu při jeho vývinu.A zase na diskuzích holky píšou,že paralen jim doporučil doktor a někomu ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
20.2.11 19:12

u paralenu přeci i v příbalovém letáku je , že se muže. Ale v malé dávce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
20.2.11 19:58

Pralen se může. Je pořád lepší vzít na horečku Paralen, protože horečka by mohla mít negativní vliv na plod. Mám potvrzeno i svým gynekologem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.2.11 06:24

Taky jsem brala ATB, i v prvním trimestru. Věř lékařům :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
24.2.11 18:20

Tak ATB jsem dobrala,výsledky krve dobrý,ale pořád stejně kašlu.Dcera má hemofila :cry: ,takže si myslím,že co jsem kde našla a vyčetla,tak jsem ho chytla od ní taky.Jen na diskuzích psali,že je problém se ho zbavit,tak mám obavy,abych nemusela brát další ATB.na kašel si beru jitrocelový sirup.Trochu zabírá,ale není to žádný zázrak.Nevíte někdo,co bych v těhotenství mohla ještě proti kašli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.2.11 18:22

Ahoj, chytla jsem taky v prvním trimestru angínu a dostala jsem nějaký přírodní penicilin!!!! Malá je živel a žádné následky to nemá!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
24.2.11 18:24

Já jsem brala Duomox 500.Prý je to taky forma penicilinu.Jen mě dost děsí,že ten hemofil je taková potvora,že se ho prý nedá jen tak zbavit. :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí