Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
já bych to viděla na cystu.Měla sem stejné příznaky,ale muže to být cokoliv
Určitě bych šla k dr dřív než pozdě
ja kdyz mam MS tak trpim jak pes poazde i bez cyst…
ale kdyz sem mela slepak tak to neslo s nicim srovnat…to byla bolest ze se neslo narovnat…blila sem…mela sem horecku…hnus fialovej ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
já bych to viděla na cystu.Měla sem stejné příznaky,ale muže to být cokolivUrčitě bych šla k dr dřív než pozdě
Tak, tak. Měla jsem to samé a navíc se taková cysta dokáže vytvořit během jediného cyklu.Mě právě takhle narostla během necelých tří týdnů do velikosti vlašského ořechu.
Zajdi si k dr. co nejdřív,protože pokud to cysta je,tak může být její prasknutí i nebezpečný.
Může to být víc věcí. Já jsem měla slepák vcelku v pohodě. Vadil mi pouze v riflích, v teplákách jsem byla bez bolesti. Teplotu jsem neměla, nezvracela sem, špatně mi nebylo a slepák byl zhnisaný a dobře, že šel ven. Takže rychle k Dr. ať zjistí co to je.
Slepák- lehni si na záda- pokrč nohy a měj je u sebe, uvolni se. A ted bud ty nebo někdo jiný-promačkávat břicho a v místě předpokládané bolesti- rychle zmáčknout- ale hodně a pustit- jestli je bolest při puštění větší - asi slepák- žádná sranda.Mě ho 4 roky rozháněli- pak jsem řekla že už ho chci ven- vzali mi KO a už to lítalo- měla jsem ho pěkně jetej a bylo to naposlední chvíli.A hrozně se divili protože jsem kromě občasných bolestí jiné příznaky neměla. Tak at to dobře dopadne, držím ![]()
Slepák může být i mírný nebo chronický. Já jsem neměla, ale většina lidí říká, že se ta bolest stěhovala z pravého podbřišku až do pupku.
Cysta to může být taky. Ale já jsem cysty měla a nikdy mě břicho nebolelo.
Není to sranda, ani jedno, ani druhé. Zajela bych na pohotovost.
Herdek, tak jste mě vyplašily trochu…
Občas mě zabolí taky vpravo dole v podbřišku, na slepák mi to přijde moc dole a moc uprostřed (co si tak vybavuju, kde mají lidi jizvy), jen někdy, teď třeba dva dny klid.
Před 14ti dny jsem byla na prevenci u gyndr. ultrazvuk dělala, všimla by si něčeho, i když jsem neudávala potíže? (nenapadlo mě to, je to fakt mírné)
Hm. Taky mám tento měsíc novou HA, to by mohlo být i tím?
No budu to sledovat a kdyby něco, zajdu se ukázat k doktorce…
Pipet píše:Podle mě si toho Dr. všimnou nemusel, i kdyby to byl slepák. U mě šli vyloženě po slepáku a při vyšetřeních ho nenašli. Naštěstí tam byl rozumný doktor a ten to vzal stylem, zkusíme ho vyndat a když to nebude on, budeme hledat dál. Jediný co něj sedělo byla bolest břicha. Máme totiž v rodině slepák na jinde než bývá a při běžných vyšetřeních se neukáže.
Herdek, tak jste mě vyplašily trochu…
Občas mě zabolí taky vpravo dole v podbřišku, na slepák mi to přijde moc dole a moc uprostřed (co si tak vybavuju, kde mají lidi jizvy), jen někdy, teď třeba dva dny klid.
Před 14ti dny jsem byla na prevenci u gyndr. ultrazvuk dělala, všimla by si něčeho, i když jsem neudávala potíže? (nenapadlo mě to, je to fakt mírné)
Hm. Taky mám tento měsíc novou HA, to by mohlo být i tím?
No budu to sledovat a kdyby něco, zajdu se ukázat k doktorce…
KRML píše:
Slepák- lehni si na záda- pokrč nohy a měj je u sebe, uvolni se. A ted bud ty nebo někdo jiný-promačkávat břicho a v místě předpokládané bolesti- rychle zmáčknout- ale hodně a pustit- jestli je bolest při puštění větší - asi slepák- žádná sranda.Mě ho 4 roky rozháněli- pak jsem řekla že už ho chci ven- vzali mi KO a už to lítalo- měla jsem ho pěkně jetej a bylo to naposlední chvíli.A hrozně se divili protože jsem kromě občasných bolestí jiné příznaky neměla. Tak at to dobře dopadne, držím
Tak tohle na mě nefungovalo. Taky to zkoušeli.
Ahojky já jsem to měla dostat 18 a nedostala a bolesti v břiše mám už od 17 bud to bolí na levé nebo na pravé straně nebo v zádech sou to hrozný bolesti v noci brečim bolestí prášky nezabíraj taky du zítra k doktorovi tak sem zvědavá a docela se bojim co z toho vzejde nevěděl byste někdo co to může být??? ![]()
Ahoj dnes jsem 7h litala po doktorech
A oni neví jestli mám i slepak nebo ne.. Jinak mám cystu na pravem vaječníku a to mi je 15..
A je možné ze mám obojí? Protože 2doktori rikaj ze to he slepak 2gynekologove ze ne :'( tak co? Jsem z toho mimo ![]()
No já bych možná naběhla do nějaké větší nemocnice na pořádné vyšetření. Mě slepák prasknul, měla jsem komplikace byla jsem týden na JIP a měla dvě operace a hlavně mám hnusnou jizvu od pupíku až dolů. Takže radši se nech pořádně vyšetřit at nedopadnes podobně. ![]()
Precti si muj prispevek vys. Slepak u me nikdo nenasel a byl zhnisany. Tatkovi malem prasknul, taky nenajitelny, u me uz nastesti vedeli. Takze bych po tom sla a pokud si mysli, ze to je slepak at ho radsi vyndaji preventivne.
Na ultrazvuku by to nešlo poznat? Nebo nedělali ti vyšetření přes konečník? ![]()
Dobry vecer,omlouvam se za anonym,nechci,aby me tady nasel nekdo z rodiny,dokud nebudu presne vedet co mi je.
Vcera me zacalo malinko bolet na prave strane bricha,hodne nizko,na miste,kde ma byt slepak.
Dnes vecer uz vic,picha mi tam a pokud nepicha,tak me na te strane jakoby pálí,studí,nevim jak presne toto popsat.
Se slepakem jsem byla uz nekolikrat na vysetreni,vzdy byl zaver,ze je to jen podrazdene,ledovat.
Na dotek (prohmatani) me nic neboli,teplotu nemam,na zvraceni take ne.Momentalne mam ms.
Pokud bolest do zitra neprejde,jdu ihned k dr. na pohotovost,jen chci vedet,zda nemate nektera stejnou,ci podobnou zkusenost.Dekuji.