Cysta nad kostrčí

59
17.2.11 22:06

Cysta nad kostrčí

Měla jste někdo cystu nad kostrčí (jinak píštěl nebo demoidální cysta), léčenou operativně?
Zajímá mě, zdali tento problém může být důvodem k neplodnosti.
Prodělala jsem tuto operaci ve 20. Nyní jsem 5 let sledována pro neplodnost - dg. neplodnost bez zjevného důvodu. Nyní mi rehabilitační terapeutka řekla, že právě jizva může být důvodem k mé neplodnosti.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1532
17.2.11 22:26

Ahojky. Já měla něco podobného, ale nevím teda jak se to přesně jmenovalo. Měla jsem těsně nad kostrčí u obratle cystu. Bylo to bolestivé při sezení a rostla, Tak ji museli vyoperovat. Ránu nechali otevřenou. Asi 2,5 cm. Dostala jsem i zánět s horečkami do toho. Nemocná jsem s tím tenkrát byla měsíc. Bylo mi 21 myslím. Časem to zarostlo a zahojilo se. Pokoušeli jsme se o mimi docela dlouho. Asi 3 roky. Zjistili mi polycystycké vaječníky. Ovšem partnerovi hodně moc špatný spermiogram. Tudíž jsme podstoupili umělé oplodnění. Povedlo se na poprvé. Těhotenství až na časté tvrdnutí břicha a nějaké záněty poševního rázu bylo docela dobré. Jizva občas bolí nebo i kostrč. Ale nikdy nikoho nenapadlo, že by to mohlo způsobit neplodnost. Ani doktory v CARU. O té operaci věděli, když jsme probírali prodělané zákroky před umělým opl.
Jak máš tu jizvu velikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
17.2.11 22:29

Tedy u nás to možná neřešili proto, že partner měl špatný spg. Tak jsme šli rovnou na umělé a hotovo. Jestli má tvůj partner spg v pořádku a ty jsi taky v pořádku, tak to je zvlášní. Možná spíš psych. blok? :nevim:
Nedokážu si představit jak by s tím ta jizva mohla souviset 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
18.2.11 10:25

Ahoj KatoZ,
já mám také dítě z umělého oplodnění.
Nyní bych chtěla druhé a zase se hledá příčina…
Operaci jsem samo hlásila, ale upozornila mi na ni rehabilitační (dělá i Mojžíšovku).
Jinak jizvu mám schovanou mezi půlkama, min. 10 cm.
Polycystické vaječníky nemám - to by mi snad zjistili na ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1532
3.3.11 23:00

Ahojky.
Tak to jsi měla tu cystu o dost větší. :-o
Těžko říct jestli by to mohlo mít vliv. Paní jak cvičí tu Mojžíšovu metodu má možná v tomto nějaké zkušenosti. Taky asi podle toho jak moc ta cysta byla velká a kam až zasahovala. Jizvu máš docela velkou.
Možná by ti ta paní co cvičí mohla objasnit z jakých důvodů by to mohlo mít vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
30.5.16 15:21

@KataZ ahoj, ja tuto operaci podstoupila a to po 1. Tehotenstvi. Druhé dite se ale uz nedařilo a léčili jsme se pro neplodnost a zjistili mi dndometriozu. Ted jsem tehotna a bojím se, zda nemůže byt kvůli již ve problem u porodu. Poradíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.11.16 03:32

Ahojky, asi pred tydnem se mi udalala boule pod kostrci jako mezi pulkama nahoře. Sla jsem na chiru a bum cysta bez abcesu. Dostala jsem masticku a kdyby neco mam prijit.Ted uz treti denme to poboliva nemuzunormalne sedet jen tak napůl..lezet na tadech taky opatrne..mam pocit jak kdybych ležela na micku a poboliva to.Jde mi o to, že mam doma 5mesicni mimco a nechci se ted nechat zavrit do nemocnice :-( co myslite ze bude dal? Je možnost ze se to zase na nejakou chvilku uklidni? Byka bych ráda kdyby to vydrzelo do maleho aspon dvou let aby uz byl beze me trosku v poho…:-( :zed: :zed: diky za rady a reakce..jinak mazu sito vysnivkou a predtim flegmotonem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
17.11.16 07:45

Ahoj, moc tě s naši zkušenosti nepotesim. Příteli se udělala někdy v březnu, ráno mi to ukazoval a večer sme jeli už na pohotovost, z hodiny na hodinu se mu to hrozně zvětšovalo. Tam mu to narizli a vyčistili, ale stejně s tím musel na operaci, domů mi ho pustili asi za čtyři dny i s drenem. Hojilo se to velice špatně :? Dostal do toho navíc zánět a musel znovu do nemocnice. Od září to má konečně v pořádku, ale doktor upozorňoval, že se může klidně zase objevit, ale nemělo by to být po té operaci dřív než za 5 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.11.16 07:47

@Nikollll mne říkali, ze pokud to začne bolet, tak se nejspíše tvoří abces. A hnis musí z těla vždy ven. Takže bud vydrž a dal maž visnovkou (tahá zánět z těla a mohlo by to prasknout) nebo na chiru na punkci. No a ja si abces po porodnim siti píchla sama jehlou, ale to uvaž jestli se na to cítis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
17.11.16 18:22

@Tichošlápek a jak poznam ze ho tam uz mam? Abych to tady nepichala a on tam nebyl :,( neboli me to pri chuzi a ani extra na dotek..jen musim sedět spis vzprimene a lehnout tak jako opatrne. Proste kdybych si toho nevsimala nejak extra a trosku si hlidala sezení a lehani tak tuk tuk tuk o tom zatím nevim. Myslis ze by s tim mohlo souviset ze je mi blbe od zaludku uz par dni?? Je to jedno s druhym a do toho prcek achjo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí