Nevyzvednutí léku na předpis

Anonymní
15.2.11 20:56

Nevyzvednutí léku na předpis

Ahoj,
nevíte prosím vás, jestli si lékař může zjistit vyzvednutí předepsaného léku?
Děkuji za odpovědi..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
15.2.11 20:58

Já myslím, že ne. Myslím, že žádnou zpětnou vazbu nemají. Já jsem si jednou taky nevyzvedla lék, požádala jsem dr. o druhý recept a dostala jsem ho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
15.2.11 21:01

To nevím, ale myslím si že né :?: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.2.11 21:03

Jde to, ale běžně to nedělá. Zkrátka může si v účtu od pojišťovny dohledat zaúčtované recepty ( ty nevyzvedlé se mu nezaúčtují). Ale není to tak, že by mu v programu vyjel seznam nevyzvedlých receptů nebo blikal červený vykřičník při otevření karty v počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.2.11 21:06

Jde to, ale běžně to nedělá. Zkrátka může si v účtu od pojišťovny dohledat zaúčtované recepty ( ty nevyzvedlé se mu nezaúčtují). Ale není to tak, že by mu v programu vyjel seznam nevyzvedlých receptů nebo blikal červený vykřičník při otevření karty v počítači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
15.2.11 21:30

teoreticky může, ale pokud sis ho nevyzvedla tak pro doktora je to plus, nezatížila jsi jeho budget :-)

horší by bylo, kdyby to byl životně důležitý lék, ale i tak by to byla Tvá chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.11 21:54

Holky, dík moc :-)
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
10848
15.2.11 21:55

anonymko, a vadilo by ti to hodně, kdyby si to dr. zjistil? však tvoje věc ne?

pediatrička mých dětí je taková „nahluchlá“ a přes můj odpor mi furt něco pro děcka píše, vyzvednu tak jeden ze tři, zbytek vyhazuju a netankuje mne to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.11 07:03

Zas tak moc by mi to asi nevadilo, ale lepší by bylo, kdyby se to nedozvěděl, nemám nějak chuť se s ním dohadovat nebo mu něco vysvětlovat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.15 10:16

Dobrý den měla bych dotaz.. Jsme ted ve finační tísni a přítel má težce nemocné srdíčko..
Byl nedávno na kontrole a dostal recept na léky jenže celkově stojí okolo 3000.
Dosel mu jen jeden lék tak se chci zeptat zda jde vyzvednout třeba jen jedno balení a zbytek později?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.18 18:47

Není tady nějaká lékárnice? Jak dlouho si lékárna nechává klasický recept? Na jedmon receptu můžou být nejvíc dva léky? Má doktor přehled jestli je vyzvednu a nebo ne?
 anonym

• Citovat
  • Upravit
14751
4.12.18 18:51
@Anonymní píše:
Není tady nějaká lékárnice? Jak dlouho si lékárna nechává klasický recept? Na jedmon receptu můžou být nejvíc dva léky? Má doktor přehled jestli je vyzvednu a nebo ne?
anonym

Na jednom receptu může být jedna nebo dvě položky (různá léčiva). Počet balení každé položky je možný od jedné do desítek. Lékař aktuálně může mít přehled o vyzvednutí léčiv na recepty které předepsal (umožňuje to eRecept).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
4.12.18 19:43

@Prof. Farnsworth

Ano, erecept umožní, že lékař pozná , zda je lék vyzvednut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
5.12.18 04:26

Jeste k te prvni casti dotazu. Vyzvednuty recept, dnes uz spis pruvodka, se posila na zdrav.pojistovnu jako priloha k fakture nebo, pokud je plne placeny pacientem se archivuje na lekarne. Pruvodky se uz archivovat ani posilat nikam nemusi, vsechny vydeje jsou videt na ulozisti. Nevyzvednuty recept se uchovavat nikde nemusi. Driv by se nevyzvednuti muselo zjistovat na zdrav. pojistovne, dnes se staci podivat na uloziste. Samozrejme se muze stat, ze lekarna vyjimecne kontaktuje lekare, ze si pacient lek nevyzvedl, pokud se jedna o individualni objednavku, tech duvodu muze byt vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.23 14:56

Léky bez předpisu - http://wourldpillseller.com Má objednávka přišla přesně v uvedenou dobu a pilulky fungují skvěle.

Příspěvek upraven 30.07.25 v 10:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast