Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám problém a nevim jestli je to moc špatný nebo bych to neměla řešit vůbec. Je to už delší dobu co mi „křupe“ v pravym kyčelním kloubu. Při chůzi je to tak nějak normální, občas mi tam jakoby přeskočí, chvíli bolí, ale pak to přestane. Při cvičení je to ale už horší. Zjistila jsem to asi před 4mi lety kdy jsem začala chodit na aerobic. Takže když si sednu a mám tu nohu zvedat do výšky a opět pokládat, tak to neni možný, protože to bolí a křupe, to samý když stojím a skrčenou nohu dávám k loktu (při Zumbě), tak tam fakt dost nepříjemně křupe. Normální to asi neni, ale měl to někdo podobný? Přestalo to? Co jste s tím dělaly? Je to na doktora? (Popravdě se mi tam vůbec nechce). Nebo jsou na to nějaký prášky? Předem díky za jakoukoliv radu.
ja jsem mela podobne potize,ale v pravem koleni a zjistili mi revma ![]()
ale nechci te tim strasit…treba se te to netyka..ac nechces,tak presto zajdi do nemocnice,at te proklepnou,pro jistotu
Já mívám občas podobné potíže, kyčel mě bolí při chůzi a chvíli trvá, než přestane, musím se na pár minut zastavit nebo třeba při misionářské poloze teda někdy zabolí pekelně nebo při cviku. Neřekla bych, že křupe.
Předpokládám, že to mám od toho, že jsem se narodila s nevyvinutými kyčelními stříškami a nosila jsem do jednoho roku Petříkovy třmeny ![]()
Já to neřeším, beru to jako součást života. Možná bych teda měla taky na ortopedii zajít nebo tak.
bývalý přítel to měl taky tak křupovaly mu kyčle
a má dyslazii kýčelních kloubů..ale doktor ti poradí nejlépe ![]()
madrianova píše:
a má dyslazii kýčelních kloubů..ale doktor ti poradí nejlépe
ježiši co to je? a já myslela, že to bude nějaká prkotina, no tim víc se tam začínam bát jít ![]()
Pettulle píše:madrianova píše:ježiši co to je? a já myslela, že to bude nějaká prkotina, no tim víc se tam začínam bát jít
a má dyslazii kýčelních kloubů..ale doktor ti poradí nejlépe
předpokládám, že myslela displazii… http://cs.wikipedia.org/…%ADho_kloubu
jeee já truba už neumím ani psát..jasně
já to mám blbě napsané, sorry
měl to i náš hafík ..
no a přítel když chodil, tak to křupalo, to je myslím něco s tou chrupavkou jestli se nepletu..
ale nemusíš to mít!!to sem si jen tak vybavila…
Ahojky,
já mám levou kyčel operovanou v 11 letech pro dysplazii a dělá mi to občas taky. Jako že mi tam křupne stejně jako třeba když si prolámeš prsty, jestli víš, co myslím. Někdo to dělá, že spojí prsty a ruce jakoby prolomí ven a ty kloubečky křupou. To mi sem tam udělá i kyčel, nebo se jakoby trochu „vykoubí“ a pak třeba půl dne na to nedošlápnu a bolí mě to. A taky mám diagnostikovanou artrózu v počátečním stádiu.
Radši si s tím zajdi, abys neměla pak větší problémy. Nebo mě napadly taky nějaký výrůstky…
Nechci tě strašit, ale asi tam něco bude.
jinak doporučuju všem na ty problémy zelený ječmen
mě dostal ze sr… a díky němu jsem i nyní těhotná
moc doporučuju, píší tam právě i o těchto problémech , že to pomáhá, neléčí , ale stabilizuje… ![]()
No, děkuju za rady a ještě mam dotaz k jakýmu doktorovi bych si měla zajít? Rovnou k ortopedovi a nebo musim nejdřív k obvoďákovi? Já u doktora nebyla a ni nepamatuju a u orto snad ani jednou. Nevim teda jestli je to spojený s tim kloubem, ale taky mě do tý kyčle chytají příšerný křeče, do tý druhý ani ne, ale do tý pravý opravdu křeče k nevydržení.
vetsinou potrebujes doporucenku,tak bych zasla za obvodakem,at ti to sepise a presne nekam posle