Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
no co já vím tak na hiv se dělá automaticky když ti berou krev při těhu.pokud nejsi těhotná normálně si zajdi do nemocnice,tam to dělají běžně když jich požádáš
buď řekni dr, že jsi měla nechráněný pohl styk a chtěla bys odběry na tyto nemoci, že máš strach, nebo zajdi do laborky a nech si je odebrat jako samoplátce, případně do nějakého centra, kde ti HIv bez problému odbereou
Až se Tě doktor zeptá co potřebuješ- proč jsi přišla, natvrdo bych přiznala pochybný styk a jestli jsi něco nemohla chytit. ![]()
Sice budeš chvíli za blba a nejspíš Tě nemine nějaká přednáška, ale zas bude doktor vědět co má hledat.
Jinak na HIV se dá odebrat krev v podstatě kdekoliv v nemocnici- někde za poplatek, ale to přeci nejsou všechny pohlavně přenosné choroby.
![]()
bych normalne rekla,ze jsi mela nahodnou znamost a praskl vam kondom,porad lepsi nez rict,ze jsi mela pochybny styk…nejake nemoci maji inkubacni dobu,rekni,ze mas strach a on ti sam nabidne,ze ti udela vysetreni,ale hlavne nezadej natvrdo,abys nemusela platit,byla jsem jednou upozornena mudrem,kdyz jsem ZADALA o preventivni vysetreni driv nez jsem mela narok
Řekla bych to narovinu, klidně i ten „pochybný“ pohl styk bych přiznala, doktor není blbý a pokud je to opravdový profík, odpustí si blbé řeči. Třeba u prasklého kondomu a stálého partnera by některé choroby vynechal. Asi počítej s tím, že si ty testy budeš nejspíš platit ![]()
Pohlavní choroby se řeší na venerologii ne? A že má strach zrovna z HIV zakladatelka nepíše?
Dobrý den
Asi se ptám hloupě ale mame dotaz o bezpečnost partnerů a budocího dítěte.
S přítelkyní uvažujeme o miminku. Ale máme obavy o pohlavní nemoci AIDS, HIV a pod.
Dnes se pomalu daji chytnou na každém kroku, ve školách a ruzný debatách se mluví o chránění se před nemoci při pohlavním styku ale nemluví se jak bezpečně na miminko bez rizika o pohlavní nemoci. poradíte?
Budeme moc vděční
@chcem miminko
Dobrý podvečer přeji. Pokud jste s partnerem již poměrně dlouhou dobu a jste si věrni, tak se pohlavní nemoci bát nemusíte. Příznaky by se již projevily. Pokud si chcete nechat udělat test na HIV, nikdo Vám nebrání, uklidníte se a i početí snad bude snazší. Ochrana před pohlavními chorobami spočívá v používání bariérové antikoncepce a co nejmenším střídání partnerů. Nemyslím si, že byste chytila např. kapavku (původce: Neisseria gonorrhae) v obchodě, to spíše dostanete respirační infekci nebo žloutenku. Věřím, že jste rozumní a vztah berete vážně. V tom případě se nemusíte pohlavních nemocí příliš obávat.
Dobrý den,
nevíte kam můžu zajít na test pohlavních chorob v okolí Frýdku-Místku?
Prosím holky, pomozte. Jak říct nebo neříct doktorovi na gynekologii, že potřebujete vyšetření na pohl. choroby? I když je možné, že zbytečně plaším a nic jsem si já nezavinila, přesto mám důvod se bát, jestli něco takového nemám.....