Antibiotika Clarithromycin teva 500mg

Anonymní
2.8.24 22:27

Antibiotika clarithromycin teva 500mg

Ahoj mám dotaz, máte tu někdo zkušenost s těmito antibiotikama. Nikde jsem se o nich moc nedočetla, takže by mě zajímalo zda jsou obecně dobře snášené (co se týká nežádoucích účinků apod.) a na co si dát třeba při užívání pozor.
Za každou informaci budu ráda 🙂.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
2.8.24 22:54

Najdeš je i ood pod názvem Klacid. Za mě svinstvo, mám na ně alergii. Po užití jediné tablety křeče, neskutečné zvracení a kolaps. Tobě ale můžou pomoct. To se přece nedá takhle posoudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
2.8.24 22:55
@Aduš8 píše: Více

Asi tak, já je nějaký rok zpět měla a neměla jsem nic negativního :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.24 23:06

Klacid jsou ale zase trošičku jiné antibiotika ne? Tak to se samozřejmě může stát že je na ně člověk zrovna alergický, já to myslela spíš tak obecně že jsem se o nich moc nenačetla tak mě to zajímalo, protože jsem s těma práškama taková „opatrná“. Doufám že pomůžou 🙂.

• Citovat
  • Upravit
1124
2.8.24 23:13

Jojo Klacid a Clarithromycin Teva jsou generika, takže totéž. Co si nactes ke Klacidu, patří i k tomu druhému. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.8.24 23:20
@Anonymní píše: Více

Nejsou. Nekoukej na název výrobce, ale vždy na účinnou látku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.8.24 23:49

Dobře. Já zatím teda trpím docela po nich na žaludek.. beru je teda teprve odedneška, ale bolí mě žaludek s pocitem na zvracení… Já celkově po antibiotikách mám problém že mě třeba pobolívá žaludek ale jak po kterých no… Tak snad to přejde jinak nevím…

• Citovat
  • Upravit
4947
2.8.24 23:55

Je to generikum Klacidu. Zrovna to bere dcera na zápal plic. Zabralo to dobře (měnili jí je z ATB penicilinové řady, která nepomohla). Dost to u ní potlačuje chuť k jídlu, nasadili jsme probiotika. Podstatné je, že má léčba efekt, klesly horečky a už i kašle trochu míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
3.8.24 01:24

Máš někde v tělě infekci, tu je nutné vyléčit než přejde do krve. Proto máš antibiotika.

To že tě z nich bolí žaludek se stává. Je to velká tableta takže to může žaludek podráždit ale nic to nemění na tom co jsem psala výše. Prostě je to potřeba.

Kdyby ti tu někdo napsal že se mu po tom svlékla kůže a skončil na ARU tak co uděláš? Nevezmeš si ten prášek? Mimochodem uvedená situace se stala a stát se může - je to vše uvedené v příbalovém letáku. Ale stejně člověk tu infekci vyléčit musí :nevim:

Píšeš že si s léky opatrná. To je dobře. Ale ne s léky které užíváš krátkodobě a pro konkrétní věc která se pravděpodobně vyléčit jinak nedá. Tam není alternativa. To je nutná léčba (pokud to není předepsané na bolest v krku bez jiného vyšetření, ale věřím v to že většina lékařů jsou lidé na správném místě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.24 09:40
@Aletheia píše: Více

Určitě ne, pouze jsem se ptala zda je obecně dobře snášet a na co si dát třeba při užívání pozor (např. jak se právě vyvarovat tomu aby potom člověku nebylo špatně, zda na to něco konkrétního nejíst atd). Takže pouze takové obecné informace mě zajímali 🙂.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex