Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Za poslední 3 měsíce mám teď už po čtvrté kvasinkovou infekci. Nejdříve 2krát po sobě těsně před porodem (léčeno macmiror komplex a candibene), pak ke konci šestinedělí - doktor předepsal opět macmiror, který pomohl a asi na týden byl pokoj a teď opět znovu problémy…
Tak jsem zašla k doktorovi, ten udělal stěry - výsledky by měly být za týden. To je všechno v pořádku, ale překvapilo mě, že mně předepsal antibiotika… Přiznám se, že se snažím antibiotikům vyhýbat, dokud to jde a předepsání jich jen tak od oka, když ještě nejsou výsledky…zvlášť, když kojím…
Dost mě to zarazilo… Popravdě nemám žádné urputné problémy, jen hojnější výtok a občas pálení… A pak mně hlavně zarazilo, že jsem ty antibiotika vůbec dostala, protože v minulosti se po braní antibiotik u mně tyto problémy spíš objevily
Takže otázka - setkaly jste se někdy s tímto způsobem léčby při těchto potížích?
Příspěvek upraven 30.08.13 v 20:11
Ano, zrovna je beru. Taky z toho nejsem nadšená, ale taky se mi to pořád vrací, takže doufám, že aspoň zaberou. Ale já teda nekojím…
Vaso, jaká antibiotika? Zkoušela jsi i něco dalšího, jako perorální probiotika, boraxové globule, vaginálně užít klasický bílý jogurt?
@Aghata Krom zmíněných přípravků jsem v šestinedělí používala při obtížích výplachy rosalgin. Dívala jsem na recept a jmenují se DUOMOX.
Ano, akorat jsem teda v tehu mela Tetraboricum… s porodem mi vsechny tyhle „veci“ zmizely, takze nevim, jak je to v pripade kojeni, ale predpokladam, ze by Ti OG snad nepredepsal neco jen tak ![]()
Trochu se vetřu s babskou radou… nedávno jsem s kvasinkami taky zápasila, takže jsem vyzkoušela babské rady tady z emimina - tampón do kefíru a pak zavést česnek (obalila jsem půl česneku do gázy a ovázala provázkem ). Nevím, co z toho zabralo, ale do 3 dnů jsem měla pokoj. Sice to zní dost divně, moc se mi do toho nechtělo, ale pak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám ![]()