Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj…chci se jen poradit, zda to máte také???těsně před menstruací se v noci potím, že mám tričko mokré a když se dostaví menstruace, je mi při ní pořád zima, spím pod dvěma peřinami a nejsem schopná se zahřát…nemáte to také někdo?
Vitej do klubu; ) mám už 3 dny to samé..u postele 2 kosile na noc ![]()
Ahoj, taky mám před MS různé stavy, asi tak den nebo dva je mi zima, ale většinou to začátkem menstruace pomine. Teď už je to jen tak na svetr navíc, ale v pubertě jsem mívala uplně zimnice, že jsem se nemohla zahřát..
Teď mám zase o to větší předmenstruační depku, mohla bych jít dělat plačku na pohřby
.
Dafné:-) no já když doma před manželem řeknu, že nesnáším dny před a během menstruace, řekne mi, že on je tady taky nemusí:-), nejdříve jsem vzteklá a prvním dnem menstruace jsem plačtivá a jak beránek:-)…někde jsem četla, že máme milovat své ženství a užívat si své dny…no nevím, já to tedy nesnáším!!!
@sobesin
jo, to mě taky jeden známý kdysi říkal, jak nám ženám tu menstruaci závidí, že se tím krásně čistí tělo… no to je sice pravda, ale ty nálady kolem a ostatní jevy teda tak úžasný nejsou, jenže to si chlap vůbec neumí přestavit. Samozřejmě, že to není nic tak strašnýho, mě jen vadí, že to nemůžu moc ovlivnit i když se snažím.
Proč to alespoň nemůžeme mít jako eskymačky 4× do roka:-))))…
Mě je taky před menstruací hrozná zima, já ji mám nepravidelnou a podle toho zaručeně poznám že se blíží.
Ahoj, tyden pred MS mam stavy jako pri prechodu. Poceni se strida se stavem kdy je mi zima. Toto cele me provazi i pri tydeni MS. Ufff. Jak tento cas nemusim
. A pry je to normalni. Jeste mi neni 40tak to prechod neni a nicim se to lecit neda. Mno…
Ahoj tak to opravdu nejsi sama také to stejné vedro a pak zamrznu a to si každý měsíc říkám kdy už bude lépe a jen závidím chlapům.
Holky díky, blížím se ke 40 a už jsem si myslela, že se to váže na věk:-)
@sobesin píše:
Proč to alespoň nemůžeme mít jako eskymačky 4× do roka:-))))…
Hele, a nemaj to celej měsíc??? ![]()
Jinak já mám menstruaci pravidelnou a ty stavy zimomřivosti mám taky, ale spíš v noci. Pocení zatím neznám. Ach jo, nemáme to my ženský jednouduchý, co?
Já to mám taky odjakživa, před menzes je mi strašná kosa, mám uklízecí mánii, su ospalá, určitý lidi mi začnou šíleně lézt na nervy. Ale s menzes to skončí a su normální
relativně ![]()
Mně je teda zima skoro pořád, ale je pravda, že před nebo při MS je mně větší zima…a teď si uvědomuju, že před touto MS jsem se i hodně potila, taky bývám strašně nervní, chudák manžel, musí mít někdy nervy ze železa ![]()
@sobesin vyzkousej fenyklovy caj - malou hrst zrnicek prelit vrouci vodou a louhuj 15 min. Mam ten trik od cinske doktorky. Fenykl vnitrne zahriva a funguje to. Jo a nejist noc studeneho, vse min. pokojova teplota!!!