Antibiotika u 12leté

Anonymní
17.12.24 17:41

Antibiotika u 12-ti leté

Ahoj. Dcera dostala amoksiklav na streptokokovou angínu.
Zdá se mi, že to vůbec nezabírá ( bere je od pátku)
Něco jsem si načetla - viz to, že na angínu se amoksiklav nedává. Jak je možné, že to má tedy předepsané? Nebo to mám nechat být a pár dní ještě počkat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
555
17.12.24 17:45

Pokud má alergii na penicilin, amoksiklav je další možné řešení cim anginu léčit. Ja na anginu amoksiklav dostávám. Avšak první řešení je penicilin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
17.12.24 17:51

Ta streptokokova angina byla prokazana vyterem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
17.12.24 17:52

Amoksiklav se na angínu nedává, protože je to jako jít s dělem na komára. Na streptokoka by zabírat měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.24 17:54

@Hibou ano, byl prováděn výtěr

• Citovat
  • Upravit
42097
17.12.24 17:59
@Anonymní píše: Více

S jakým výsledkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.12.24 18:16
@Havlova píše: Více

Asi tak. Plus při potencionální záměně z EBV vyrážka.
Fungovat by to mělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
17.12.24 19:13

@NaNicemNezalezi tak zrovna tady to vypadá, že nejvíc holce uškodila její vlastní živá doktorka těmi ATB. Doctus by ji je určitě nedal :mrgreen: Nepomůže to, bude to mononukleoza a ještě se holka mezitím osype. A to nejsem doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.12.24 19:21
@Tajemnadama píše: Více

blbost, amoksiklav je peicilinové antibiotikum a u alergie na penicilin se nedává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.12.24 19:23
@Anonymní píše: Více

amoksiklav se na angínu nedává, ale účinný by být měl. Ale jednak je zbytečně širokospektrý a jednak každá angína může být mononukleosa (zvláště v tomto věku) a amoksiklav dělá u mononukleosy nepěkné toxoalergické reakce. Takže až se ti dcera osype, tak si můžeš být jistá že má mononukleosu (na první pohled do krku nerozlišitelná od angíny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
17.12.24 19:29
@Lucka1111 píše: Více

No, to mám takto anamnézu já - angina dítě v Chorvatsku - dostalo Amoxycilin, zabralo to druhý den. Já stejné potíže pár dní na to, dali mi to samé, potíže ustupovaly výrazně pomaleji ( zož zas oproti dítěti asi není s podivem), den po dobrání antibiotiky vyrážka.. Monocyty jsem v manuále neměla. Protilátky jsem si nedělala. Imunoložka řikala, že testovat alergii s odstupem nemá smysl. A ted babo raď co… No, asi mi to už nikdo nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
17.12.24 19:35
@Lama Lama píše: Více

no to je blbá situace. Můj manžel taky tvrdí, že má alergii na amoksiklav. Ale on má jasnou anamnesu, říká, že měl angínu a nezabrala mu jedna antibiotika, pak další a po dalších se osypal a pak se zjistilo že má mononukleosu. Takže jeho „alergii“ beru s rezervou. Ale u Tebe těžko říct co to bylo. Samozřejmě ne každý má ten exantém při aminopenicilinech a mononukleose, takže klidně jste s dítětem mohly mít obě mononukleosu a osypala jsi se jen ty. Protilátky na EBV smysl nemají, protože ty má skoro každý pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
17.12.24 19:35

Prý je tam jiná složka než u klasického penicilinu. Ja dostala atb „penicilin“ a začala jsem se dusit. Měla jsem silnou alergickou reakci. Po amoksiklavu vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
17.12.24 19:41

@Lucka1111 Ještě dodám že jsem po té reakci skončila v nemocnici. Místo penicilinu mi na anginu dali cotrimoxazol, který byl samozřejmě úplně k ničemu. Takže mi to pod dohledem změnili na Amoksiklav. Po něm reakce nebyla žádná. :think: Vím že se řadí mezi peniciliny. Po těch co jsem mela reakci se krabicka jmenovala „Penicilin“. :nevim: První tableta tlak na hrudi, druha tableta a uz jsem nemohla dýchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42097
17.12.24 19:43

Nezlob se, v časné fázi mají. Je tam zcela jiný obraz než když se jedná již jen o anamnestické protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí