Kdy s rýmou k dr.?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.12.24 14:06

kdy s rýmou k dr.?

Ahoj holky, jdu si k vám zkušenějším pro radu a tak prosím o žádné hejty. Mala 3 roky doposud mi nemarodila takže teprvne se v tom všem začínáme orientovat. Minulý týden v pondělí jsme byli u naší dětské protože noc předtím měla horešku přes 38 a zelenou rýmu + vlhký kašel a už takto po 2 po 14 dnech. dala nám pamycon + hnede namíchané kapky z lékarny s efedrinem. Teplotu od te doby žadnou včera jsme pamycon dokapali už to bylo 7 den a hnede kapky to same. Rýma zelená už není a určitě je menší vysmrkáva ale pořad jí ma a když spi tak občas zachrochtá jako když je vzádu ale dychá nosem. ODkašla také méně. bez teplot celou dobu a má otázka zní zda by jste raději šli na nějaký výtěr z nosu nebo na ORL nebo 8 den sice čiré už ale rýma stale trvá ikdyž už menší děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64944
16.12.24 14:10

Tak ja mam běžně rymu 14dni, takže bych na zadny vyter zatim nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
16.12.24 14:16

Holky smrkají už 3 týdny, taky po léčbě pamyconem. Vrazilo jim to i do očí, malá jeden den nebyla schopná rozlepit očko, se zelenou krustou. Měj trpělivost, podle doktorky to může přetrvávat delší dobu. Proplachuj večer nosánek mořskou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27578
16.12.24 14:18

Ted řádí taková urputná viróza, hodně rýmy a zahlenění, zadní rýma je to dost protivný a dala bych tomu fakt čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
16.12.24 15:26

S rýmou jsem k doktorce s dítětem nikdy nešla, to jsem si nechávala na horší nemoci. Odsávala jsem dost vysavačem a občas propláchla mořskou vodou, vždycky to bylo po pár dnech ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.12.24 16:22

Nechodím k dr pokud nepotřebuji OCR. Určitě ne s rýmou :think: dala bych tomu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
16.12.24 16:52

Nešla bych s rýmou k doktorovi. Vitamíny, mořská voda, zvlhčovat vzduch a pokud nejsou komplikace v podobě bolesti uší, nebo zalehnutí uší, tak na orl bych vůbec nechodila. Děti v tomhle věku mají rýmu více méně pořád. Pamycon je na rýmu, která je z 99% virového původu, úplně na prd a nechápu, že ho ještě dneska někdo předepisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
16.12.24 17:11

Nechejte si napsat nosní kortikoid na snížení zahlenění v nosohltanu. Stěr z nosu je naprosto k ničemu, vždy tam něco vyroste. Aktivističtí lékaři pak často přeléčují banální rýmy celkovými ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
16.12.24 17:13

@l.marek85
Zapomínáte na to, že rýma sice začne zvykle virovou infekcí, ale dochází velice často k sekundární bakteriální infekci. Bakterií je v nose habaděj a jen čekají na přechodné oslabení slizniční imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.24 11:16

Holky já nevím no.. dneska zase huhna jako by měla plný nos.. v noci chrochta jen oul noci pak zas ne.. pamycon už nebereme od neděle. Nudle jsou spíše průhledné ale když zabere tak zezadu i trochu zlutozelene… začnu zas dávat sinupret nebo já nevím :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5068
17.12.24 12:54

My meli ted to same. Cca prad 10dny dokapany Pamycon. Par dnu dobry, pak zacala zadni ryma, mala porad popotahovala.. od patka zase strasna zluta ryma. A bolelo ji ucho, na pohotovosti konstatovali praskly zanet stredniho ucha. Do nosu nam napsali Fracosan, do zdravého ucha Otobacid a zobe po 8h atb Duomox.
Musim teda rict, ze Fracosan ji zabral opravdu rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.24 13:15

No to je pěkný teda 8o tak co ted? Tak mám raději zajít na ORL?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA