Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ja mam běžně rymu 14dni, takže bych na zadny vyter zatim nesla.
Holky smrkají už 3 týdny, taky po léčbě pamyconem. Vrazilo jim to i do očí, malá jeden den nebyla schopná rozlepit očko, se zelenou krustou. Měj trpělivost, podle doktorky to může přetrvávat delší dobu. Proplachuj večer nosánek mořskou vodou.
Ted řádí taková urputná viróza, hodně rýmy a zahlenění, zadní rýma je to dost protivný a dala bych tomu fakt čas
S rýmou jsem k doktorce s dítětem nikdy nešla, to jsem si nechávala na horší nemoci. Odsávala jsem dost vysavačem a občas propláchla mořskou vodou, vždycky to bylo po pár dnech ok.
Nechodím k dr pokud nepotřebuji OCR. Určitě ne s rýmou
dala bych tomu čas.
Nešla bych s rýmou k doktorovi. Vitamíny, mořská voda, zvlhčovat vzduch a pokud nejsou komplikace v podobě bolesti uší, nebo zalehnutí uší, tak na orl bych vůbec nechodila. Děti v tomhle věku mají rýmu více méně pořád. Pamycon je na rýmu, která je z 99% virového původu, úplně na prd a nechápu, že ho ještě dneska někdo předepisuje.
Nechejte si napsat nosní kortikoid na snížení zahlenění v nosohltanu. Stěr z nosu je naprosto k ničemu, vždy tam něco vyroste. Aktivističtí lékaři pak často přeléčují banální rýmy celkovými ATB.
@l.marek85
Zapomínáte na to, že rýma sice začne zvykle virovou infekcí, ale dochází velice často k sekundární bakteriální infekci. Bakterií je v nose habaděj a jen čekají na přechodné oslabení slizniční imunity.
Holky já nevím no.. dneska zase huhna jako by měla plný nos.. v noci chrochta jen oul noci pak zas ne.. pamycon už nebereme od neděle. Nudle jsou spíše průhledné ale když zabere tak zezadu i trochu zlutozelene… začnu zas dávat sinupret nebo já nevím ![]()
My meli ted to same. Cca prad 10dny dokapany Pamycon. Par dnu dobry, pak zacala zadni ryma, mala porad popotahovala.. od patka zase strasna zluta ryma. A bolelo ji ucho, na pohotovosti konstatovali praskly zanet stredniho ucha. Do nosu nam napsali Fracosan, do zdravého ucha Otobacid a zobe po 8h atb Duomox.
Musim teda rict, ze Fracosan ji zabral opravdu rychle.
No to je pěkný teda
tak co ted? Tak mám raději zajít na ORL?
Ahoj holky, jdu si k vám zkušenějším pro radu a tak prosím o žádné hejty. Mala 3 roky doposud mi nemarodila takže teprvne se v tom všem začínáme orientovat. Minulý týden v pondělí jsme byli u naší dětské protože noc předtím měla horešku přes 38 a zelenou rýmu + vlhký kašel a už takto po 2 po 14 dnech. dala nám pamycon + hnede namíchané kapky z lékarny s efedrinem. Teplotu od te doby žadnou včera jsme pamycon dokapali už to bylo 7 den a hnede kapky to same. Rýma zelená už není a určitě je menší vysmrkáva ale pořad jí ma a když spi tak občas zachrochtá jako když je vzádu ale dychá nosem. ODkašla také méně. bez teplot celou dobu a má otázka zní zda by jste raději šli na nějaký výtěr z nosu nebo na ORL nebo 8 den sice čiré už ale rýma stale trvá ikdyž už menší děkuji moc