Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dej těsně před spaním. Pro deti doporučuji ten sypký prášek, na lžičku a zakapnout trochou vody. Pak rovnou spát.
Jinak to nebude mít takový účinek
Bactoral je probiotikum určené k podpoře ústní mikroflóry a jeho účinnost závisí na tom, že bakterie zůstávají v ústech a mají čas se usadit. Proto se doporučuje po použití nejíst ani nepít
Pokud má vaše dítě žízeň, ideální je počkat alespoň 20–30 minut po užití přípravku. Kratší doba by mohla snížit účinnost.
Tip: Pokud je to možné, zkuste dávat Bactoral před spaním, kdy už nebude potřeba pít ani jíst, což může být praktičtější. ![]()
@sofiaa20701 děkuji moc za radu. No právě jsem ji říkala ještě před tím jestli má žízeň ať se napije
děti no ![]()
Davam moji dceri taky vecer tesne pred spanim. Musi se naposledy hodne napit, pak hned cucacka do pusy a rovnou pak spat. Davam ji to u pohadky pred spanim, vyjde ji to cucani akorat na pohadku a dobrou. ![]()
Užíváme jiná orální probiotika než Bactoral a v letáku je napsané, že alespoň 30 min nejíst, nepít, nevyplachovat ústa, nečistit zuby. Dáváme nejlépe na noc kvůli účinku.
Jojo právě s tím začínáme a jen na spaní právě taky chceme. Děkuji moc ![]()
Dávali jsme těsně před spaním, před tím pořádně napít a pak ideálně nechat působit přes noc. Ale uvízlo mi v paměti nějaký limit 2 hodiny. Tak možná…?
Ahojte.. Mám otázku. Doktorka nám doporučila používat bactoral a je tam napsáno že se po něm nesmí jist ani pít. Samozdřejmě 5minut po použití že má malá žízeň. Nemáte někdo zkušenost? Co dělat? Dát napít tak za 20minut?