Antibiotika ve 13. týdnu

689
11.1.13 13:23

Antibiotika ve 13 týdnu

Ahoj holky,
jsem ve 13 týdnu a mám už 14 dní rýmu, začaly mě bolet i dutiny tak jsem šla k doktorce ta mi předepsala antibiotický kapky do nosu-ty beru a myslím, že už se rýmy zbavuji.Ale teď se mi k tomu přidal ještě kašel tak jsem byla u doktorky znovu a ona mi řekla, že mám hodně zarudlý krk. Řekla ať si koupím něco cucacího (v lékárně mi dali jitrocelový sirup) a pokud to do dvou dnů nezabere mám si nasadit antibiotika (předepsala mi Rovamycinl). Prý se můžou v těhotenství, ale mám z toho celkem strach, zase ale nechci podcenit nemoc. Co mám dělat? Mám doma taky a měsíční dítě tak kvůli němu to chci také co nejrychleji vyléčit, aby jsem ho nenakazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Imane
11.1.13 13:28

Brala jsem antibiotika v 17 týdnu, musela jsem, protože jsem bolestí chcípala (to raději rodit než tohle:P ), a všechno v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
10937
11.1.13 13:33

No já bych raději nasadila atb, protože to jsou atb co můžeš v těhotenství. Je málo známé, ale hodně to dokáže uškodt, že jakákoliv infekce v těle dokáže vyvolat potrat nebo předčasný porod. Drž se. Já brala atb v těhotenství několik, malý je zdraví, takže se toho neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
11.1.13 13:39

Já měla antibiotika v 11tt. Taky mi obvodní doktorka (a gynekolog to potvrdil) řekla, že antibiotika jsou menší zlo, než kdybych se neléčila (měla jsem zánět průdušnice). Dcerka je v pořádku, dodnes ani nebyla nemocná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
11.1.13 13:58

Já když brala atb tak jsem se taky bála ale můj gynekolog mě uklidnil, že radši tisíckrát atb než aby tělo bojovalo se zánětem, to je pro miminko daleko horší…

• Citovat
  • Upravit
4132
11.1.13 14:11

Určitě bych se toho nebála, zánět je pro plod horší než ATB. Brala jsem taky antibiotika- v 19tt po operaci slepáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
11.1.13 14:11

@AnnaP ahoj jsme na tom trosku podobne taky me uz nejak 3 tydny trapi ryma chvili se to zlepsilo ale ted zase hruuuza :( a mam uplne blbou obvodacku ze napise cokoliv a ani snad nevi o co jde tak mam trosku strach k ni jit aby mi nedala nejake atb co by ublizili miminku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.1.13 14:20

Klíd, jak už tu zaznělo, menší zlo jsou ATB, než neléčená nemoc. Ani jedno těhotenství jsem se neobešla bez ATB (samozřejmě vhodných pro těhule) a děti jsou zdravé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.4.14 19:59

Dobry den prosim vas zacinam 13 tyden a dostala sem antibiotyka na zanet prudusek muzu se optat jak casto ste antibiotika uzivala a jake? Dekuji za odpoved moc se bojim mam takove divne pichani v podbrisku :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
9.10.17 14:45

Já jsem se teda bála brát cokoliv, ani kapičky do nosu, ale je fakt, že sem měla jen rýmu, tak se to dalo vyléčit bez nějakých drijáků..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí