Těhotenské plavání

21
11.1.13 12:29

Těhotenské plavání

Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s těhu paváním? Chodím na normální plavání a uvažuji o těhotenském pod vedením por. asistentky. Když už si to člověk zaplatí, tak jestli to má vůbec cenu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
542
11.1.13 12:49

Ahoj, kamaradka na nej chodila ve Spanelsku (zije v Madridu) a libilo se ji to. Ale ona jinak vubec necvici a nic nedela a podle popisu to asi byl prijemny relax.
Ja byla zvykla dost sportovat a v tehotenstvi jsem pak chodila 3× tydne plavat sama a na kurz bych asi nesla, protoze jsem si chtela dat do tela. Takze za sebe nevim, ale zase muzu doporucit i to samotne plavani, fakt jsem se citila uzasne az do porodu a nemusela se nijak omezovat (jine sporty jsem musela postupne vypoustet). Kdykoliv jsem byla na tehotenskem cviceni, mela jsem pocit, ze je to az prilis relaxacni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
11.1.13 13:06

Ahoj, my měly plavání při předporodní přípravě. Ale asi bych si neplatila speciální kurz. Můžeš chodit sama, PA doporučovala plavat prsa i nohama, uvolňuje to prý kyčle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
11.1.13 13:14

Ahoj, já chodím od 3.měsíce a jsem nadmíru spokojená. Vždy se nejdříve rozcvičíme, chvíli plaveme, pak cvičíme ve vodě, zase plaveme, pak jdeme so malého bazénku, kde si procvičujeme dýchání a drobné cviky a pak se chvilku cachtáme ;) Výhodou v malém bazénku je, že si můžeme díky vodě lehnout na břicho a protáhnou si tak záda.

Cvičí nás porodní asistentka, se kterou se, (alespoň mně osobně) dobře povídá. To všechno je u nás za 30 Kč/hodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.1.13 13:38

Asi záleží, jak seš zvyklá sportovat. Pokud ano, tak se ti asi většina těhotenských cvičení bude zdát pomalá, relaxační. Pokud nesportuješ, tak ti to přijde fajn, že se protáhneš, pokecáš s dalšíma těhulema.
Já jsem teď podruhé těhu 26tt a plavat si chodím sama, vždycky jsem sportovala a plavala, takže si dám klidně kiláček i teď ;) Jen je lepší dýchat pod vodou, je to větší odpor a víc prospěšné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.1.13 14:15

My meli plavani v ramci predpirodniho kurzu a bylo to super, priste chci urcite chodit znovu. PA nam ukazovala ruzne cviky na uvolneni kycli, na bolesti zad, ucily jsme se pri plavani dychani k porodu. Byla jsem po plavani vzdy pekne uvolnena, unavena fyzicky a odpocata psychicky. A muzu rict, ze nacvik dychani se mi u porodu moc hodil.

Ale treba kamaradka chodila jinam, na samostatne plavani pro tehule a byla zklamana, ze jen plavaly, nikdo jim nic nerekl, ze kdyby sla sama na bazen, vyjde to na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.1.13 16:32

Tady u nás je to právě 170,–/hod.,což se mi zdá trochu dost:-(na normální plavání chodím, protože jsem byla taky zvyklá sportovat, tak aby se to tělíčko trochu protáhlo :-D Možná zkusím hoďku a uvidím, třeba tam člověk načerpá aspoň inspiraci, už jen kvůli tomu dýchání :-)Děkuji holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí