Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, máte někdo zkušenosti s těhu paváním? Chodím na normální plavání a uvažuji o těhotenském pod vedením por. asistentky. Když už si to člověk zaplatí, tak jestli to má vůbec cenu ![]()
Ahoj, kamaradka na nej chodila ve Spanelsku (zije v Madridu) a libilo se ji to. Ale ona jinak vubec necvici a nic nedela a podle popisu to asi byl prijemny relax.
Ja byla zvykla dost sportovat a v tehotenstvi jsem pak chodila 3× tydne plavat sama a na kurz bych asi nesla, protoze jsem si chtela dat do tela. Takze za sebe nevim, ale zase muzu doporucit i to samotne plavani, fakt jsem se citila uzasne az do porodu a nemusela se nijak omezovat (jine sporty jsem musela postupne vypoustet). Kdykoliv jsem byla na tehotenskem cviceni, mela jsem pocit, ze je to az prilis relaxacni.
Ahoj, my měly plavání při předporodní přípravě. Ale asi bych si neplatila speciální kurz. Můžeš chodit sama, PA doporučovala plavat prsa i nohama, uvolňuje to prý kyčle.
Ahoj, já chodím od 3.měsíce a jsem nadmíru spokojená. Vždy se nejdříve rozcvičíme, chvíli plaveme, pak cvičíme ve vodě, zase plaveme, pak jdeme so malého bazénku, kde si procvičujeme dýchání a drobné cviky a pak se chvilku cachtáme
Výhodou v malém bazénku je, že si můžeme díky vodě lehnout na břicho a protáhnou si tak záda.
Cvičí nás porodní asistentka, se kterou se, (alespoň mně osobně) dobře povídá. To všechno je u nás za 30 Kč/hodina.
Asi záleží, jak seš zvyklá sportovat. Pokud ano, tak se ti asi většina těhotenských cvičení bude zdát pomalá, relaxační. Pokud nesportuješ, tak ti to přijde fajn, že se protáhneš, pokecáš s dalšíma těhulema.
Já jsem teď podruhé těhu 26tt a plavat si chodím sama, vždycky jsem sportovala a plavala, takže si dám klidně kiláček i teď
Jen je lepší dýchat pod vodou, je to větší odpor a víc prospěšné ![]()
My meli plavani v ramci predpirodniho kurzu a bylo to super, priste chci urcite chodit znovu. PA nam ukazovala ruzne cviky na uvolneni kycli, na bolesti zad, ucily jsme se pri plavani dychani k porodu. Byla jsem po plavani vzdy pekne uvolnena, unavena fyzicky a odpocata psychicky. A muzu rict, ze nacvik dychani se mi u porodu moc hodil.
Ale treba kamaradka chodila jinam, na samostatne plavani pro tehule a byla zklamana, ze jen plavaly, nikdo jim nic nerekl, ze kdyby sla sama na bazen, vyjde to na stejno.
Tady u nás je to právě 170,–/hod.,což se mi zdá trochu dost:-(na normální plavání chodím, protože jsem byla taky zvyklá sportovat, tak aby se to tělíčko trochu protáhlo
Možná zkusím hoďku a uvidím, třeba tam člověk načerpá aspoň inspiraci, už jen kvůli tomu dýchání
Děkuji holky