Stent v ledvině v těhotenství – zavedení bez narkózy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4466
11.1.13 09:06

stent v ledvine

Ahoj
nedavali vam nekomu stent do ledviny v tehotenstvi? lezim v tabore a dilataci ledviny (po nekolikate) a chteji mi ho zavadet. jsem v 35tt a chteji mi to delat za ziva a to teda rozhodne odmitam!

rodit chci v pribrami. nevite nahodou jestli ho davaji v pribrami taky za ziva? dyz tak bych se nejak prevezla

a jestli je v pribrami taky zakaz navstev? pomohl vam vlastne stent od bolesti? mam kapackou atb a leky na bolest, ale nedokazu si predstavit mit jeste pytlik :(

pisu blbe z mobilu, pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
11.1.13 09:22

@Žirafátko A on se někde nedává zaživa? Já to měla u prvního těhotenství, zavedení nejspíš nebyl žádný bolestivý výkon, možná nepříjemný, ale už si to ani nevybavuji… ta bolest ledviny byla mnohem horší… horší než porod…
Měla jsem to proto, že malá měla nějakou blbou polohu a ucpala mi odtok moči z ledviny a tak jsem dostala zánět… jo, to bolelo fest… s cévkou to už bylo dobré, dokonce jsem s ní porodila, protože mi ji před porodem vůbec nevytáhli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
11.1.13 09:26

A jak jinak nez zaziva? Nemysli tolik na sebe a nezatezuj nenarozene dite narkozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.1.13 09:29

Jenze ono se to nemusi delat zaziva. dela se to i v lokalnim umrtveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
11.1.13 09:31

V lokalnim umrtvení ceho? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.1.13 09:35

Jezisi ja nevim, ja ten stent jeste nemam! ale i gyndar mi rikal at si to nenechavam delat za ziva a necham si to umrtvit. ja chcipam bolesti uz ted (mam nitrozilne leky na bolest a zabira to tak z 50%) a jeste rezani do ledviny si fakt nechci ani predstavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.1.13 09:38

@Žirafátko Kotě, to není řezání… udělají ti cystoskopii - to je něco jako vycévkování, zavedou prostě cystoskop nebo jak se to jmenuje, mám pocit, že do mě napustili trochu vody a tím se ti prostrčí močovou trubicí taková ta cévka - stent - až do ledviny… nic nikde řezat nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35299
11.1.13 09:42

No, gynekolog neni urolog, evidentne nevi, jak se to dela. Prestan to resit tady a domluv se na urologii, at ti vysvetli, jak se to dela( ReginaHero to ale vysvetlila hezky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.1.13 09:46

Tak je muj gynekolog mamlas. no ja se zeptam to jsem zvedava o. o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.1.13 11:07

@Žirafátko tím zavedením stentu se ti právě uleví od té bolesti ledvin, jdi do toho co nejdřív, je to potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
11.1.13 11:47

Ahoj, jsem 10 dní po porodu, mám zavedený stent v pravé ledvině (po šestinedělí jdu vytahovat-děsím se už teď). Zaváděli mi ho ve 32. týdnu těhotenství, jak píšeš- zaživa. Později jsme se dozvěděla, že to jde i jinak. Aby toho nebylo málo, prvnímu doktorovi se to povedlo zavést špatně, takže mi to na druhý den vytahovali a dávali znova. Od té doby jsem nebyla schopna ničeho, pouze jsem ležela. Bolesti větší než, když mě bolela ledvina. Litovala jsem, že jsem si to nechala zavést, ale bohužel jsem nevěděla do čeho jdu a jako prvorodička jsem šla do všeho co mi doktoři poradili. Od bolesti mi to vůbec neulevilo. Neustále problém s krví v moči atd. Za mě mohu říct, že porod oproti tomu nic:-)Samozřejmě můj názor, každá jsem jiná, takže věřím, že někomu stent třeba pomohl. Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.1.13 11:51

@NatalieS věř že kdyby sis ho zavést nenechala bolesti by byli pravděpodobně mnohem větší a taky by ses vystavovala riziku, že o tu ledvinu přijdeš.
Krev v moči u toho být může, je to prostě cizí těleso, to bez debaty.

a vyndání se neboj, já na to chtěla přispat a nakonec jsem byla ráda, že mi to dr. rozmluvil, během pár minut bylo po všem a skoro jsem o tom ani nevěděla.
Mmch porodem se ti doufám ulevilo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
11.1.13 11:56

@quinny No já už si říkám, že to vyndání je to poslední co mě čeká a už to bude ok, že to už vydržím. No to byla opravdu největší úleva :-) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.1.13 12:28

@NatalieS mimo těhotenství už to je opravdu jen srandička. Nic na co by člověk chodil rád, ale asi jako cévkování. Zatneš zuby a ani nebudeš vědět že se něco dělo.
Užívej si mimíska a tímhle se nestresuj, fakt není proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
11.1.13 12:48

@quinny Děkuji moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie