Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky a maminy,
byla jsem dnes u Dr. a ten mi sdelil, ze jsem 7+4. kdyz pocitam, tak jsem musela otehot. presne tyden po menstruaci. Je mozne abych tak rychle otehotnela a k tomu jeste pres kondom? NEbo to UZ neni jeste tak presne??? posledni menses byla 16.11. Nebo jsem byla tehu uz pred posledni menses - tu jsem mela sxtremne silnou a velmi krecovitou, ze jsem musela lezet. Diky za info.
Ne, je tam povolená odchylka +-6dnů. Navíc takhle brzo stačí, aby lékaři trochu cukla ruka při měření a už ti to hází hausnumera ![]()
Mě takhle podle utz vycházelo u prvního, že jsme počli v den, kdy jsem měla první pozitivní těhotenský test ![]()
Klid mě se na NT screeningu sekli skoro o 3 týdny. Byla jsem 12+6 a prcek odpovídal 15+4. Prostě byl jen ze začátku strašně veliký. Pak se to srovnalo a narodil se přesně na termín dle PM. Takže za mě, nikdy nevěř ultrazvuku ![]()
@Martina29 nějaká odchylka tam je, teď je ještě dost brzy, nejpřesnější bývá ultrazvuk při NT sreeningu kolem toho 13.týdne
tam mi stanovili termín na 23.3. a malá se 23.3. narodila ![]()
Já taky neměla termín poslední MS, doktor to počítal nějak podle UTZ, napřed mi řekl TP 9.5.2013 a pak scenering to upřesnil na 5.5.
takže tam může být nějaká odchylka co ti dneska dr řekl, ale asi moc né, pak ten scenering v prvním trimestru určí stáří plodu přesně.
Půjdeš na něj?
Holky díky. Mam to trochu zapeklite, nevim, kdy jsem mohla presne otehot, ptz posledni menses 16.11.. nasledny tyden byl nahodny sex s kondomem, pak byl manzel nemocny pak ja a sex jsme meli spolu az na zacatku prosince, takze bych mwla byt dle propoctu max 6.tyden tehu. Jsem z toho dosti nervozni, ptz ten nahod sex byl s nekym jinym a nevim co delat!!!
Já jsem měla nepravidelný cyklus (až 40 dní). Na 1. ultrazvuku v 6 týdnech odhadl lékař stáří plodu na chlup přesně ![]()
@Martina29 ať počítám, jak počítám…+- 7+4tt vychází otěhu na začátek prosince. A jestli „náhodný“ sex byl s kondomem, tak není co řešit ne? Podle MS jsi 8+0tt, takže rozdíl 3 dnů bych vůůůbec neřešila.
On ten UTZ je spis o velikosti miminka - ze zacatku jsem byla na stejno podle UTZ i PM, pak to bylo podle UTZ dal. Ted jsem 19+2 a jsem zase nastejno s PM.
Spis asi jde o to, jestli mas trochu predstavu, jak vypada tvuj cyklus - ktery den cyklu mas ovulaci, jak dlouhy ten cyklus je. Spis bych se asi ridila tim
@Martina29 píše: Žádná rada??? HELP!!!
a jakou chceš radu vydrž na scenering a tam ti řeknou, jinak jestli si měla poslední MS 16.11. tak by si měla být 7+6 spočítej si to sama tady v kalkulačce http://tehotenstvi.academy.sk/index.php , takže jestli to počítal podle velikosti na UTZ, tak zas takovou odchylku nemá
Chceš radu? Nezahýbej manželovi a nebudeš řešit takový problém ![]()
@Martina29 …jo a ještě nevím, jak dlouhou máš MS, ale jak jsi přišla na to, že jsi otěhotněla týden po MS?
@birma píše:
@Martina29 ať počítám, jak počítám…+- 7+4tt vychází otěhu na začátek prosince. A jestli „náhodný“ sex byl s kondomem, tak není co řešit ne? Podle MS jsi 8+0tt, takže rozdíl 3 dnů bych vůůůbec neřešila.
No jo, teď to přepočítávám a fakt, otěhotnění dle utz vychází na začátek prosince. Tak mi přijde všechno v pořádku, ne? Otec bude oficiální partner, kondom vydržel…
A hlavně, měření je opravdu přesné až ve 12tt., takže bych to neřešila. Teď je to pořád jen takové orientační. Já třeba teď u druhého měla ovulaci až 21 den cyklu, od začátku plod pozadu o víc jak týden, což by sedělo, v 8tt. to bylo o týden a ve 12tt. seděl najednou na den přesně s poslední menses. A pokud jsi neměla ovulaci potvrzenou, tak to, kdy jsi otěhotněla, podle nějakých „laických“ propočtů je opravu nepřesné a k ničemu.