Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, zajímalo by mě čím se v těhotenství dá zabavit.Je mi 20,jsem tet 16.tt a rozhodla jsem se už tet nastoupit na mateřskou dovču ale šíleně se nudím
poraďte mi prosím jak se mám zabavit aby mi to doma utíkalo.
@mámaveronika píše:
Ahoj maminky, zajímalo by mě čím se v těhotenství dá zabavit.Je mi 20,jsem tet 16.tt a rozhodla jsem se už tet nastoupit na mateřskou dovču ale šíleně se nudím![]()
poraďte mi prosím jak se mám zabavit aby mi to doma utíkalo.
Co třeba těhotenský kurz, nebo plavání a cvičení pro těhotné
@quatruska píše:
Co třeba těhotenský kurz, nebo plavání a cvičení pro těhotné
bydlím ve městě, kde nic takového není, fitka tu sice jsou ale cvičení pro těhotné nikoli ![]()
Já jsem se bavila maturitou, 1. semestrem na vysoké škole a přes prázdniny cestováním a kurzem němčiny
Prostě jsem dělala to samé, co před těhotenstvím.. akorát bez alkoholu a cigaret.
Jo a plavání je úžasné
Aspon člověk tak neochabne a pak má nějaké svaly na porod..
Doporučuji právě nějaký kurz jazyka - s dítětem pak nebudeš mít čas a pak se ti bude hodit během kariéry ![]()
Příspěvek upraven 10.01.13 v 16:13
Zaprvý nechápu, jak můžeš nastoupit na MD v 16.tt, napadá mě maximálně nemocenská a pokud se doma nudíš a k nemocenské není nějaký závažný důvod, tak proč jsi doma? ![]()
já nemocenskou v prvním těhotenství měla, ale já jsem se zkrátka válela, flákala, četla si, koukala na filmy, seriály, bloumala po netu a nakupovala pro miminko. Ale kdybych se doma nudila, tak bych byla chodila do práce a uteklo by mi to rychleji
Zkus cvičit těhotenskou jógu, cvičila jsem hodinu denně a bylo to pak u porodu znát. Choď na procházky, ať jsi v kondici. Věnuj se koníčkům a sobě, pak na to už nebude čas.
@Katjinka píše:
Já jsem se bavila maturitou, 1. semestrem na vysoké škole a přes prázdniny cestováním a kurzem němčinyProstě jsem dělala to samé, co před těhotenstvím.. akorát bez alkoholu a cigaret.
Jo a plavání je úžasné
Aspon člověk tak neochabne a pak má nějaké svaly na porod..
Doporučuji právě nějaký kurz jazyka - s dítětem pak nebudeš mít čas a pak se ti bude hodit během kariéry
Příspěvek upraven 10.01.13 v 16:13
chichi, to jsi měla v skutku dobrou zábavu
já studium na střední škole přerušila, s tím úmyslem že si první mateřství chci pořádně užít ale zatím se prostě nudím ![]()
@Gladys píše:
Zaprvý nechápu, jak můžeš nastoupit na MD v 16.tt, napadá mě maximálně nemocenská a pokud se doma nudíš a k nemocenské není nějaký závažný důvod, tak proč jsi doma?já nemocenskou v prvním těhotenství měla, ale já jsem se zkrátka válela, flákala, četla si, koukala na filmy, seriály, bloumala po netu a nakupovala pro miminko. Ale kdybych se doma nudila, tak bych byla chodila do práce a uteklo by mi to rychleji
ukončila jsem studium z toho důvodu, abych se nemusela stresovat a mohla si v klidu užívat volna
ale je to neskutečná nuda…
No, na mateřské zřejmě nejsi. napadá mi leda neschopenka, pro tu se snad nerozhoduje, ale má mít nějaký důvod, zdravotní problm a tím by se aktivity měly řídit.
Mě nebylo nic, chodila jsem do práce, jinak bych se zbláznila, i těcho posledních 8 týdnů mi slušně hrabalo. V 16 týdnu jsem dělal téměř cokoli - výlety pěšky, kolo, plavání, yogu, spinning ( lážo plážo), orbitrek. Jinak jsem četla, chodila na návštěvy ke kámoškám, na kafe do kavárny, cukrárny, semtam hospoda.
@mámaveronika píše:
ukončila jsem studium z toho důvodu, abych se nemusela stresovat a mohla si v klidu užívat volnaale je to neskutečná nuda…
A co studovat dálkově, musela by ses připravovat a uteklo by to.To ale zase neřeší ten stres ![]()
Ja v 16tt delala to same, co pred tehotenstvim. Dlouhe prochazky, kolo, vylety s pritelem, plavani a hodne na zahrade, zrovna se susilo, a pak jsme zarizovali byt, takze jsem pomahala malovat a delat podlahu. A taky jsem uklizela
u tebe me napadaji ty prochazky, bazen, joga…
Jednoduše, zabav se něčím, zaúkoluj se každý den něčím, já to tak dělám a funguje to) Samozřejmě splíny sem tam jsou někdy, ale dělám vše proto, abych jich měla co nejmín a abych zůstala i nadále aktivní maminkou) ![]()