Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, kolik váží nebo vážilo Vaše mimčo ve 29tt těhotenství? V úterý jsem byla na ultrazvuku a bylo mi sděleno, že miminko bude menší, že ho tedy lékař bude každé 2 týdny převažovat pomocí ultrazvuku, aby zjistil, jestli roste a dobře se vyvíjí. V den, kdy jsem tam byla (29+0tt) vážilo miminko 1,308 kg. Nezdá se mi to málo. Ale docela mi tím zase nasadil brouka do hlavy. Jinak je to mé druhé těhotenství. První syn se narodil ve 37tt a vážil 2,90 kg. Děkuji za odpovědi.
Ahoj, ve 30tt jsme měli odhad váhy 1750g, ve 35tt 2400g. Hlídají nám teď váhu pomocí ultrazvuku každý týden, protože je mimi téměř na suchu - nemám skoro plodovku. Měří i průtoky. Ničeho se neboj, pokud bude mimi přibírat a průtoky budou ok, tak se nic neděje… Mně už od 30tt vyhrožují porodem, dneska jsem 36tt a jdu na kontrolu, takže předpokládám, že mi porod v nejbližších dnech vyvolají - čekali jsme na ten 36tt… Jinak je to taky mé druhé těhotenství, v prvním jsem žádné podobné problémy neměla..
No nevím, dokotorka mi říkala v prvním těhu, že ve 29tt má mimčo asi kilo…tak nevím…myslím, že doktor přehání?
Kokomo, děkuji a přeji, aby Ti to vše dobře dopadlo a mimi bylo v pořádku. Tu plodovku vidí i na tom nejobyčejnějším ultrazvuku? Ten můj doktor má totiž ultrazvuk hodně starý. Já tam nikdy pořádně nic nevidím, tak snad on ano ![]()
s těmi ultrazvuky na genetice se to srovnat nedá..
Je, a můžu se zeptat na váš odhad v 25.tt? Jestli to někomu už dělají tak brzo?
@Seizdra píše:
Je, a můžu se zeptat na váš odhad v 25.tt? Jestli to někomu už dělají tak brzo?
první odhad snad dělají kolem 20tt při UZ. Dcera při uz v 30tt mněla 2 200g
Já jsem teď 27tt, příští týden jdu na kontrolu, tak nevím, zda bude dělat UTZ nebo až v tom 30tt…
@Petinaa
Děkuji. Neboj, plodovka je vidět vždy. Jsou to ty černá místa na UTZ.
@Blanka S píše:
první odhad snad dělají kolem 20tt při UZ. Dcera při uz v 30tt mněla 2 200g
Mně právě ještě nedělali
ani na genetice když malou měřil kompletně. Dá se to z těch údaju nějak vypočítat?
Mi to teda na 29.tt příjde Ok. Nevím nejsem Dr., ale dcera tenkrát měla v 29.tt 1100g a narodila se týden před termínem s 3,20kg. Takže myslím, že je to v pohodě, neboj ![]()
@Seizdra píše:
Mně právě ještě nedělaliani na genetice když malou měřil kompletně. Dá se to z těch údaju nějak vypočítat?
Vypočítat z údajů se to nedá. Ve 20tt se váha miminka myslím nevypočítává - mně to nedělali teď ani v minulém těhu…
Já byla na utz už ve 28tt (27 plus 5) a odhad byl 1288g, což prý odpovídá plus 9 dnů
Nikdo už dál váhu nekontroloval… Až teď v porodnici ve 39tt a je asi 3,6 až 3,7kg.
@kokomo píše:
Vypočítat z údajů se to nedá. Ve 20tt se váha miminka myslím nevypočítává - mně to nedělali teď ani v minulém těhu…
To je škoda
já jdu ještě příští týden na kontrolní genetiku skrz hlavičku (měla ji moc dole), tak zkusím nezapomenout a zeptat se i na váhu