Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdyz neni problem tak se snazi co nejpozdeji…vetsinou po 38 tt…me si i s problemama ale sledovanou nechali az do 39 tt ![]()
Holky, děkuji. A jak často jste chodily na kontroly? Jediným strašákem teď je, aby se placenta nezačala sama nějak odlučovat, že
Snad ne, když do teď vše ok ![]()
Já mám za sebou dva císaře. První byl ve 38+3tt a druhej ve 38+4tt. ![]()
Já měla vcestnou placentu, od ukončenýho 34. týdne jsem byla v nemocnici, jen na jistotu, problémy nebyly, a císaře plánovali po ukončeném 36.týdnu, nakonec to bylo 37 týdnů ukončených, že je to kompromis mezi zralostí dítěte a nebezpečím odloučení placenty. Záleží asi taky, jak vcestná ta placenta je, jestli je úplně přes branku nebo jen na okrajích
.
Ahoj ja mela taky vcestnou placentu cisare jsem mela naplanovanyho na 38 tyden, ale placenta se mi odloucila 10 dni pred… tak jsem jela rychlou na akutniho cisare, ale ja to mela vyvolany nervama… mela jsem placenta praevia..
Dámy, nemáte někdo zkušenost, na kdy se plánuje císař (na jaký tt) při vcestné placentě? Ve 33tt jsem špinila asi dva dny, jinak problémy nemám a placenta funguje správně vůči mimískovi, jen s porodem by byl problém, takže císař už je jistý. Děkuji